Madde 12 – a) Bu Yönetmelik kapsamında yer alan kurum ve kuruluşlar giyecek yardımı konusunda ayrı bir yönetmelik çıkaramazlar. Sözleşmeli olarak çalışan personel bu Yönetmelik hükümlerinden yararlanamaz.
Bilindiği üzere 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda tanınan sosyal haklar ve yardımlar arasında "giyecek yardımı" da bulunmaktadır. Ancak idareler, 657 sayılı Kanunun 4.maddesinin B bendine göre istihdam edilen sözleşmeli personelin giyim yardımı hakkından yararlandırılmasından imtina etmektedir.
Ancak, ilgili personele daha önce nakdi giyecek yardımı kapsamında verilmiş olan bir giyim eşyası için belirlenen kullanma süresi dolmadan yenisi için ödeme yapılmayacaktır. Şurada Paylaş! Toplam 848,93 TLtutarında ödeme yapılacaktır.
Giyim Yardımı Ne Zaman Ödenir? Kurum tarafından temin edilen veya nakdi olarak ödenen giyecek yardımlarının kışlık olanları Eylül-Ekim ayları içerisinde, yazlık olanları ise Nisan-Mayıs aylarında ödenmekte/verilmektedir. Mevsimsel olmayan giyim eşyaları ise Nisan-Mayıs aylarında verilir.
Dolu kadro ve pozisyon sayısının merkezde % 90'ına kadar, taşrada % 60'ına kadar, bir gün üzerinden, 2020 yılı için 2,74 TL , 2021 yılı için 2,94 TL ve 2022 yılı için 3,09 TL 'dir ve 250 gün üzerinden hesaplanacaktır.
İlgili 35 soru bulundu
Giyecek yardımından yararlanılacak bir göreve aday memur olarak atananlar, bu yardımdan memurlar gibi yararlanırlar. Madde 4 – Giyecek yardımı kurum tarafından temin edilir ve ayni olarak verilir. Bu yardım karşılığında çek, kupon veya benzeri kağıtlar verilemez ve nakdi bir ödemede bulunulamaz.
Bilindiği üzere; 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda yer alan sosyal haklar ve yardımlar arasında "giyecek yardımı" da bulunmaktadır.
Sağlık Bakanlığı tarafından Hekim ve sağlık çalışanlarının hesaplarına giyim yardımı adı altında yatırılan “70 TL” lik ücret ile, günümüz… Instagram.
Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan yardım adı altındaki iki önlük bedeli hekimlere 70 TL olarak yatırıldı. Sağlık çalışanlarına yıllık olarak verilen “2023 yılı giyecek yardımı ödemeleri” geçen günlerde bazı çalışanların hesaplarına gönderildi.
Giyim yardımı alacak idari personelin listesi 657 sayılı Kanun'un 211. maddesi ile Memurlara Yapılacak Giyecek Yardımı Yönetmeliği uyarınca her yılın Mart ve Aralık ayları sonuna kadar yaz ve kış dönemi olmak üzere 2 defa hazırlanır.
d) Giyim Yardımı: Toplu iş sözleşmesinin yürürlük başlangıç tarihinden geçerli olmak üzere yıllık giyim yardımı Brüt 700,00 TL/Yıl'ın altında olan toplu iş sözleşmelerinde yıllık giyim yardımı Brüt 700,00TL/Yıl'a çekildikten sonra birinci yıl birinci altı ay dahil ücret zamları oranında artırılacaktır.
Siz de ihtiyaç sahiplerine giyim desteği sağlamak için Kızılay'a bağış yapabilir, Tüm GSM operatörleri üzerinden 2868'e “GIYIM” yazıp mesaj (SMS) yollayarak da 20₺ bağışta bulunabilirsiniz.
Erkek ve kadın personelin siyah çorap giymesi zorunludur. ğ) Branş ve rütbe işaretleri sökülmek suretiyle resmi kıyafetler sivil kıyafete dönüştürülerek kullanılamaz, resmi pantolon, sivil gömlek, kazak, ceket gibi şeylerle birlikte giyilemez, resmi kıyafetlerin üzerine sivil palto, pardösü ve benzerleri giyilemez.
(3) Birinci fıkrada belirtilen sözleşmeli personele, çalıştıkları günlerle orantılı olarak, hastalık ve senelik izin süreleri dâhil Ocak, Nisan, Temmuz ve Ekim aylarında birer aylık sözleşme ücreti tutarında ikramiye ödenir.
4 b sözleşmeli personel 657 yasada düzenlenmiştir. Anayasamızın 128.maddesindeki kamu hizmeti görevlileri ile ilgili tanımda sözleşmeli personel yer almamış olmamasına rağmen maddede geçen diğer kamu görevlileri kapsamına sözleşmeli personel de dahil edilmektedir.
4/B'li personelin herhangi bir şekilde görevde yükselme hakkı bulunmuyor. Ancak, diplomasında bir değişiklik olması halinde kurumun takdirine göre yeni bir unvanda sözleşme yapılabiliyor. 7-YEŞİL PASAPORT ALABİLİR Mİ? Sözleşmeli personelin yeşil pasaport alma hakkı yoktur.
Nakdi yardım uygulamasıyla birlikte hekimlere 77, hemşirelere 347, ebelere 386, sağlık memuruna 77, idari personele 39 TL giyim yardımı yapılıyor. Sadece hemşirelere verilmesi gereken malzemelerin piyasa fiyatıysa 2 bin 500 TL. Yardımlar, piyasa fiyatlarından uzak hesaplanınca enflasyonun altında eziliyor.
Yukarıdaki mevzuat hükümleri bir bütün olarak değerlendirildiğinde; 1- Yönetmelikte açık olarak erkek memurların takım elbise giymesini zorunlu olarak öngören bir hüküm yer almamaktadır.
Elbiseler temiz, düzgün, ütülü ve sade; ayakkabılar kapalı, temiz ve boyalı giyilir. Sandalet veya atkılı ayakkabı giyilmez. Bina içinde ve görev mahallinde baş daima açık bulundurulur.
b) Üst yönetim, bölge müdürü, il müdürü, şube müdürü ve müdür unvanlı diğer görevlilerle bunların yardımcılarına kariyerleri (teknik, sağlık vb.) dikkate alınmak suretiyle hiç bir şekilde giyecek yardımı yapılmaz.
MADDE 95- GİYİM EŞYASI KARŞILIĞI YARDIM:
01.03.2023 tarihinden itibaren giyim eşyası karşılığı yardım 1.015,00 TL/Yıl olmuştur.
(5) Genel dağıtım zamanında aylıksız izinde bulunan personele, aylıksız izin dönüşü göreve başladığı tarih itibarıyla dördüncü fıkra hükmü çerçevesinde giyim yardımı yapılır.
Giyim yardımı, 657 Sayılı Devlet Memurları kapsamında yapılan bir sosyal yardım olup, mevcut yasal düzenlemeler uyarınca gelir vergisinden istisna tutulmuştur.
Eğitim öğretim ödeneği 1350 TL, Ulaştırma Bakanlığında giyim yardımı 16000 TL!
7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmeleri öncesinde Memur- Sen ve Türkiye Kamu-Sen masaya taşıyacakları teklifleri arasında memura kira yardımı da yer alıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri