Hurma diyeti yapanlar, 5 gün gibi kısa bir süre içerisinde yaklaşık 5 kilo verebiliyor. Fazla kilolarından kurtulmak isteyenlerin tercihi genellikle kısa sürede etkisini gösteren diyet türlerinden yana olmaktadır.
7 gün boyunca uygulanan hurma yoğurt diyeti sayesinde kişi, 5 ila 7 kilo verebilir. Hurmanın tok tutucu etkisi ile yoğurdun besleyici özelliğinin bir araya gelmesi ile yapılan diyet sırasında kişi, yorgunluk ve bitkinlik gibi problemler yaşamaz.
Hurma yoğurt diyeti, belli bir süre sadece bu iki besinin tüketilmesiyle uygulanan bir zayıflama yöntemidir. Bu diyette yoğurt, hurma ve su dışında başka bir besin yer almıyor. Hurma yoğurt diyeti, göbek yağlarını eritiyor, 7 günde yaklaşık 5 kilo verdiriyor.
Vücut için gerekli olan birçok vitamin ve minerale sahip olan doğal tatlı atıştırmalık hurma, doğru şekilde tüketildiğinde zayıflamaya yardımcı olabilir. Öğünlerden bir saat önce aç karnına yenildiğinde iştahı kapatıp bağırsakları çalıştırır ve kilo vermeyi kolaylaştırır.
İlgili 34 soru bulundu
Gün içinde hurma ve yoğurt dışında ise hiçbir şey yememeniz, yalnızca bol bol su ve yeşil çay içmeniz öneriliyor. Bu şekilde uygulanan diyetin haftada 5 ila 7 kilo arasında bir kilo kaybı sağladığı, bunun yanında göbek erimesini, yani bölgesel kilo vermeyi de kolaylaştırdığı söyleniyor.
Hurma diyeti yaparken dikkat edilmesi gerekenler başında hurma hakkınız gelmektedir. 21 adet kadar hurmadan bir tane bile fazla hurma tüketilmemesi gerekir. Diyet içinde yer alan yoğurt özellikle D vitamini bakımından zengindir. Bu sayede hurma diyeti kemik yapınızın korunmasını sağlar.
Diyet sırasında şekersiz çay, bitki çayları, kahve tüketilebilir.
Hurma diyeti yapanlar, 5 gün gibi kısa bir süre içerisinde yaklaşık 5 kilo verebiliyor. Fazla kilolarından kurtulmak isteyenlerin tercihi genellikle kısa sürede etkisini gösteren diyet türlerinden yana olmaktadır.
Hurmanın içeriğindeki şeker miktarının fazla olması, kalori alımını arttırıyor. Ayrıca yüksek şeker içeriği özellikle diyabet hastalarında veya insülin direnci gelişmiş olan kişilerde kan şekerinin hızla yükselip aynı hızla düşmesine sebep olabiliyor. Bu nedenle günde 3 adet hurma tüketmen yeterli olacaktır.
Bu sayede bir hafta içinde 5 kilo ve daha fazlasını vermemize olanak sağlıyor. Birçok ünlü tarafından denenmekte olan hurma diyeti medyanın da ilgisini çekmiştir. Hurma diyetinin bir diğer özelliği ise kan şekerini dengelemesi açısından faydalı olmasıdır.
Hurma Diyeti Nasıl Yapılır? Hurma diyeti, hem göbeği eriten hem de kilo vermeyi destekleyen etkili bir diyet türüdür. Her öğünde 7 adet hurma ve bir kase light yoğurt tüketerek günlük toplamda 21 hurma ve 3 kase yoğurt tüketmelisiniz. Ayrıca, hurma yoğurt diyetini uygularken gün boyunca bol su içmeyi unutmayın.
Doğal şeker kaynağı hurma, günlük dozajını iyi ayarladığınız takdirde kilo aldırmaz. Hurmanın içeriğinde diyet lifi içeriği bulunmaktadır. Yani sindirim sürecini geciktirdiği için uzun süre tok hissetmenizi sağlar. Günde sadece birkaç tane hurma yemek kilo alımı problemlerinin önüne geçer.
Hurma diyeti, vücuttaki ödemi atmayı hızlandırarak sağlıklı ve kalıcı kilo vermeyi hızlandırmaktadır. Hurma diyet, birçok beslenme uzmanı tarafından önerilen, metabolizmayı hızlandırarak sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olmaktadır.
Trabzon hurması lif deposudur
100 gramında 3,6 gr lif içeriği ile lif açısından zengin gıdalar arasında yer alır. Lifli yiyecekler bağırsak çalıştırıcı oldukları için metabolizmayı hızlandırır. Erken doymayı sağlar. Tokluk hissinin daha uzun süreler hissedilmesine neden olur.
- Meyveler: Elma, portakal, muz gibi meyveler, hurma diyeti esnasında tüketilebilecek sağlıklı meyveler arasındadır. Bu meyveler, vücuda lif, vitamin ve mineral sağlar. - Süt ürünleri: Süt, yoğurt ve peynir gibi süt ürünleri, hurma diyeti esnasında tüketilebilecek sağlıklı seçeneklerdir.
Diyabetiklerin az miktarda hurma yemelerinin önerilmesi, diyabetik olmayanların sınırsızca hurma tüketebilecekleri anlamına gelmemelidir. Zira hurma şekerden zengin bir gıda olup fazla tüketilmesi kilo alınması, tip 2 diyabet riskinde artış veya insülin direnciyle sonuçlanabilir.
Hurma ve yoğurt, en sağlıklı besinler arasında yer alıyor. Sağlığa pek çok faydası olan bu iki besin bir araya gelince kilo vermeye yardımcı oluyor. Hurma yağ, kalsiyum, demir, vitaminler ve protein açısından zengin olmasıyla biliniyor.
Ancak 21 gün şekersiz diyetinde doğal şeker tüketmenizde bir sakınca yoktur. Kuru meyveler ve kuru yemişler : Kuru dut, kuru kayısı, kuru elma ek olarak hurma gibi besinler oldukça tatlı olsa da eklenti şeker içermediklerinden dolayı güvenle kullanılabilirler.
Burada kullanacağınız hurmalar Trabzon hurması değil ramazanda tüketilen hurmadan bahsediyorum. Özellikle diyet yaparken kabızlığı ve D vitamini sıkıntısı olanlar için bu program oldukça yararlı. Hurmalar normal büyüklükte olan hurmalardan seçilebilir.
Hurma, lif oranın yüksek olması, midede uzun süre kalarak sindiriminin yavaş olmasını sağlar. Böylece kendinizi daha uzun süre tok hissederek, besin tüketimini azaltmış olursunuz. İçerdiği yüksek orandaki potasyum ve demir mineralleri de metabolizmayı hızlandırarak kilo verme sürecinde destek olur.
Lif, sindirim sisteminin sağlığı için en önemli besin maddelerindendir. Lifli besinler bağırsakların artık maddelerden arınmasını, bağırsak hücrelerinin kanserden korunmasını, hazmın kolaylaşmasını sağlar. 100 gr (5-6 adet) hurma günlük lif ihtiyacının yüzde 30'unu tek başına karşılayabilmektedir.
Hurma-yoğurt diyetini uygulamak için günlük olarak belirli miktarda hurma ve yoğurt tüketmeniz gerekmektedir. Genellikle sabahları aç karnına 3-4 adet hurma ile başlayabilirsiniz. Daha sonra öğle ve akşam öğünlerinde ise yanında 1 su bardağı yağsız yoğurt eşliğinde ortalama olarak 150 gram hurma tüketebilirsiniz.
Östrojen hormonu azaldığı için kan şekerinde düşme meydana gelir. Bundan kaynaklı iştahta artma ve tatlı yeme ihtiyacı oluşur. Tatlı ihtiyacı için ara öğünlerde kuru hurma, kuru kayısı, kuru incir gibi meyveleri tercih edebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri