Virustotal eklentisi ile Chrome ve Firefox üzerinden sadece sağ tuşla tıklayarak dosya veya web sitesini virüs taramasından geçirebilirsiniz. .rar ve . zip formatında şifeli dosyaları virüs taramasından geçirmek mümkün değil. Bu dosyaları ancak şifresini açtıktan sonra taratabilirsiniz.
VirusTotal'ı kullanmak oldukça basittir. Sadece taratmak istediğiniz dosyayı veya web sitesinin URL'sini VirusTotal'ın ana sayfasına girin ve tarat düğmesine basın. VirusTotal, dosyayı veya URL'yi çeşitli antivirüs programları ve güvenlik hizmetleri ile tarayacak ve sonuçları size rapor halinde sunacaktır.
Windows'da Windows Güvenliği öğesini aratıp açın ve ardından Virüs ve tehdit koruması öğesini seçin. Hızlı tarama, Tarama seçenekleri veya Gelişmiş taramayı çalıştır seçeneğine tıklayın ve ardından çalıştırmak istediğiniz tarama türünü seçin. Hızlı tarama öğesini seçerseniz tarama işlemi başlar.
Herhangi bir tehdit bulunursa size hemen bilgi verilir. Belirli dosyaları veya klasörleri taramak için bir dosya veya klasöre sağ tıklayın, Daha fazla seçenek göster'i ve ardından Microsoft Defender ile tara'yı seçin. Tarama tamamlandığında, tarama sonuçlarını size bildiren Tarama seçenekleri sayfasını görürsünüz.
İlgili 26 soru bulundu
Hayır, zip dosyasını açmadıysanız virüs bulamazsınız. Kötü amaçlı yazılımın, sisteme bulaşması için gerçek dosyayı açarak yürütülmesi gerekir, sadece indirmesi bir enfeksiyona neden olmaz.
Site Kimliği düğmesi adres çubuğunda, web adresinin solunda yer alır. Genelde, güvenli bir web sitesini görüntülerken Site Kimliği düğmesi yeşil bir asma kilit olacaktır. Bununla birlikte, bazı nadir durumlarda sarı uyarı üçgenli bir asma kilit veya kırık bir asma kilit (kırmızı çapraz çizgili asma kilit) olabilir.
Virüsler Internet'ten indirilen -kaynağı şüpheli- dosyalardan, virüslü e-posta eklentilerinden ve dışarıdan bilgisayara takılan disket, flash bellek, CD gibi ortamlarda bulunan virüslü dosyalardan bilgisayara gelirler. Virüslü bir bilgisayar antivirüs programları ile taratılarak tespit edilebilir.
VirusTotal veya bilgisayarınızda bulunan bir antivirüs yazılımıyla (Kaspersky Security Cloud Free) tarama gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca . rar veya . zip formatındaki dosyaların içerisindekileri çıkartarak tarama işlemini gerçekleştirmelisiniz.
Akıllı telefonlardaki virüslerin neden olabileceği zararlar
Bir telefon virüsü, bankacılık işlemlerindeki şifrelenmiş verileri kırmaya ve elde ettiği verileri başkalarına göndermeye çalışabilir. Bazen kötü amaçlı yazılım, kredi kartı işlemleri sırasında ekranda görünen şifre bilgilerini yakalamaya çalışabilir.
Uygulamaların çökmesine ve telefonunuzun aşırı ısınmasına neden olabilir. Daha da tehlikelisi Android virüsleri paranızı ve kişisel verilerinizi bile çalabilir. Kötü amaçlı yazılımlar, otomatik mesajlar gönderip telefonunuzu sahte ücretli servislere abone ederek faturanızın artmasına neden olur.
Windows'un desteklenen bir sürümünü çalıştırıyorsanız, virüslere, casus yazılımlara ve diğer kötü amaçlı yazılımlara karşı korunmanıza yardımcı olan yerleşik Microsoft Defender Virüsten Koruma'nız zaten vardır.
Megapat. Eğer kuzeninizin indirmiş olduğu PDF dosyalarında bir güvenlik açığı varsa ve bu güvenlik açığından dolayı da PDF dosyalarının içerisine exploit eklendiyse, PDF dosyalarında tehdit olma ihtimali yüksek olur.
Svchost.exe, bilgisayarınızı ele geçiren bir virüs veya yapay zeka değildir, ancak bazı kötü amaçlı yazılımcılar svchost.exe hizmetine kötü amaçlı dosyalar ekleyebilirler.
1. Conficker. Conficker, tam 200 ülkeye yayılmış ve on milyonlarca bilgisayar ve sunucuya bulaşmıştı. Conficker, tüm zamanların en tehlikeli virüsü konumunda.
Resim indirilip açılmadığı sürece sorun olmaz. Ki siz ekran görüntüsü almışsınız hayır sorun teşkil etmez.
Girdiğiniz web sitesine herhangi bir veri girmedikce, aynı zamanda web sitesinden herhangi bir şey indirmedikçe virüs bulaşmaz.
Birçok virüs silinmez. Diskte saklanır. Genelde tahmini disk bölümleme boyutundan büyük olmayan kodlar içerir ki format sonrası kendini yeniden kopyalasın.
Hayır. Bir şey indirmediyse sıkıntı yok.
Bir web sitesi SSL sertifikası kullanıyorsa, kullanıcılar tarayıcılarında, adres çubuğunda bir kilit simgesi veya "https://" ön ekini görebilirler. Bu, site üzerindeki verilerin şifreli olduğunu ve güvenli bir şekilde iletilmekte olduğunu gösterir.
PDF dosyaları doğrudan virüs içermemekle birlikte zararlı bir yazılım içeren dosyaların linkini barındırabilir. Eğer telefonda, PDF açan uygulamada bir güvenlik açığı varsa o zaman PDF dosyası açıldığında otomatik olarak zararlı yazılım telefona indirilebilir.
Flash diske virüs bulaşır mı? diye merak ediyorsanız yazımıza göz atmaya devam edebilirsiniz. Virüs bulaşmış olan bir bilgisayara flash diskinizi taktığınız zaman taşınabilir belleğinize virüs bulaşabilir. Virüsü taşıyan flash diski farklı bir bilgisayara taktığınız zaman da o bilgisayara virüs bulaşmış olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri