Biberin kalitesine göre altı - yedi kilo çıkabilir. 5 kilo biberden salça yapılacaksa en fazla 75 gram kaya tuzu kullanılır. 5 kilo biber salçası kaç kilo biberden çıkar? Takriben 25 kilo biber gerekir.
5 kilo kırmızı biberden yaklaşık 1 kilo salça elde edilecektir. Salçanın daha uzun süre dayanması için küçük kavanozlarda saklanması gerekir. Yarım kiloluk iki ya da 250 gramlık 4 cam kavanoz yeterli olacaktır.
4 kilo biberden 1 kilo salça çıkıyor.
5 KG BİDONLARDA 5 KG AĞIRLIĞINDADIR.
1 kilo salça hazırlamak için en az 5 kg domates gerekir. Salça hazırlamadan önce domateslerin hazırlanması çok önemlidir. Domateslerin çürümüş kısımları ayıklanmalı, kabukları soyulmalıdır.
İlgili 29 soru bulundu
Bu hesaplama için 100 kilo biber önemli ölçü olarak değerlendiriliyor. Mutfaklarda yaygın olarak kullanılan biber salçası yapımında biberin boyutları, olgunluğu ve cinsi son derece önemlidir. 100 kilogram biberden yaklaşık olarak 15- 20 kilogram arasında salça çıkmaktadır.
Sulu bir domatesten daha fazla salça etmeniz mümkün. Ancak ortalama olarak 10 kilo domatesten 1 kilo salça elde edilir.
50 kilo biberden yaklaşık 15-18 kilo kadar biber salçası elde edebilirsiniz.
Yine de ortalama bir rakam söylemek gerekirse, 10 kilo domatesten 1-1,5 kg civarında salça elde edebilirsiniz.
Birçok kaynakta 1 kilo salça elde etmek için aşağı yukarı 5-6 kilogram salçaya ihtiyaç duyulduğu yazılıyor ise de özellikle bazı uzmanlarca bu oranın yüksek olduğu bilgisi gelmektedir. Fakat genel itibarıyla bir kilo salça elde etmek için yaklaşık olarak 7-7. 5 kilogram domatese ihtiyaç olduğu bilgiside yer almaktadır.
Takriben beş kilo biberden bir kilo salça yapılır.
1 Su bardağı tuzumuzu daha ilave edip 2 Su bardağı da sıvı yağımızı ilave ediyoruz.Koyultana kadar kaynatıyoruz.Benim 20 Kg biber 5 Kg domatesimden 6 Kilo 750gr salçam çıktı.Umarım videomu beğenmişsinizdir.
Evde Salça Yapımı 50 kg biberden 15 kg Salça çıkıyor - YouTube.
Aksi taktirde içinde kalan su, zamanla salçanın bakteri üretmesine neden olacak ve bozulmasını hızlandıracaktır. Ev salçasının ömrü ne kadardır diye düşünecek olursak tamamen saklama koşullarına bağlı olmakla birlikte 2 seneye kadar dayanır diyebiliriz.
16. Salça Yaparken Tuz Ne Zaman Atılır? Domateslerin suyunu süzdükten sonra salça yapımına geçme aşamasında tuz atılması en doğrusudur. Salçanın uzun süre bozulmamasını sağlayan en önemli faktör tuzdur.
Şimdi Güneşte kurutma biber salçasının en önemli püf noktasına geldik.Biberler Normalde en az 1 gün beklemeli güneş altında. Fakat en iyi lezzeti ve kıvamı yakalamanın peşindeyseniz en az 4 gün beklemelidir.
1-1,5 kilogram salça elde etmek için ortalama 10 kilogram domates gerekir, ancak domatesin sulu veya etli olması çıkacak salça miktarında değişikliğe neden olabilir. Bu bilgi doğrultusunda 100 kilo domatesten ortalama 15 kilogram salça çıktığını söyleyebiliriz.
Eğer hazırlamış olduğunuz yemeğin tadında tuzu yoğun derecede hissediyorsanız; 1 tatlı kaşığı sirke eklemenizi öneririz. Sirke eklenen yemeklere örnek verecek olursak sebzeli yemekler, etli yemekler ve salçalı yemekler dikkat çeker. Sirke ile çok fazla tuzlu yemekleri, yenilebilir kıvama getirebilirsiniz.
Köy salçası Fiyatı – Köy salçası fiyatı 50-80 tl arasında değişmektedir. Biber salçası fiyatı 150-180 Tl arasında değişirken Domates salçası fiyatı 130-150 Tl arasıda değişmektedir. Köy Salçası fiyatı yapımına ve kullanılan malzemelere göre değişmektedir. Salça alırken Ev yapımı salça olduğundan emin olmanız gerekiyor.
100 kilo biberden 15-20 kilo salça çıkar.
10 KİLO BİBERDEN 1 KİLO ÜRETİLİYOR.
kaşığı tuz. Menemen.
6 kg domatesten 1 kg salça yapıyormuş o zaman; 756 kg domatesten 1/6 sı olan 126 kg salça yapar. 756 : 6 = 126 kg salça yapar.
Bu nedenle de satın alınacak kilo da değişir. 5 kilo domates üzerinden kaç kavanoz konserve elde edileceği bu noktada hesaplanacaktır. Domatesin sulu ya da susuz olmasına bağlı olarak kavanoz sayısı azalacaktır ya da çoğalacaktır. Normal şartlar baz alındığında 5 kilo domatesten yaklaşık 5 kavanoz konserve çıkacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri