3 ve 5 Kiloluk Bidonda Lahana Turşusu Tarifi İçin Malzemeler 4 tane kırmızı havuç (renk ve tat vermesi için) 4 tane havuç 5 yemek kaşığı kaya tuzu (eksik olursa ekleyebilirsiniz) 2, 5 litre hazır su (eksik gelirse ekleyebilirsiniz)
Çünkü turşu suyundaki oranlar genelde aynıdır. Bir önceki başlıkta 1 litrelik suya 2 yemek kaşığı kaya tuzunun konulması gerektiği ifade edilmiştir. Bu ölçü duruma göre 1,5 yemek kaşığı da olabilir. Dolayısıyla 1 kilo turşuya 1,5 ya da 2 yemek kaşığı kaya tuzu atabilirsiniz.
5 Kiloluk Bidona Turşu Yapımı
Daha önce turşu yapmadıysanız, gerekli malzemeleri hazırlayarak basit adımlar ile ilk biber turşunuzu kurabilirsiniz. 5 kiloluk bidona turşu malzemeleri şunlardır; 2 kilo uzun sivri biber. 3 su bardağı üzüm sirkesi. 3 yemek kaşığı kaya tuzu.
Ortalama 1 litrelik bir kavanozda turşu yapacaksanız tuz oranı 1,5 yemek kaşığı kadar olmalı. 3,5 su bardağı içme suyu, 1,5 yemek kaşığı tuz ve 150 ml kadar sirke nefis bir turşu yapmanıza yardımcı olacaktır. Bu oranlara bir de dilerseniz limon suyu, limon tuzu gibi malzemeler de ekleyebilirsiniz.
Kaya tuzu ve sarımsak turşunun uzun ömürlü ve sert olmasında en önemli etkenlerdir. Diri bir turşu için malzemeler ufakça delinmelidir. Turşu suyu için içme suyu dışında bir su kullanılmamalıdır.
İlgili 34 soru bulundu
Tam Ölçüleriyle Turşu Kurma Tarifi İçin Malzemeler
5 litrelik turşu için; 1 çay bardağı iri kaya tuzu. 1,5 su bardağı üzüm sirkesi.
Turşu suyuna yapılan ufak eklemeler, doğru oranlamalar hiç olmadığı kadar kıtır bir turşu hazırlamanızı sağlayabilir. İşte o püf noktaları... Hazırladığınız turşu suyunun içerisine birkaç kişniş tohumu ekleyin. Turşu suyunu önce kaynatıp sonrasında ılımasını beklemek, turşularınızın daha sert olmasını sağlayabilir.
SOĞAN VE SİRKE
2-3 adet kuru soğanın kabuğunu soyun ve sirke içerisine koyun. Daha sonra bu soğan ve sirke karışımını, hazırlamış olduğunuz turşuya ekleyip 3-4 hafta bekletin. Süre sonunda turşudaki tuz oranının azaldığına şahit olacaksınız.
Turşu Suyu Ölçüsü Nedir? Turşu suyu yapımı için sirke ve tuz oranı doğru kullanılmalıdır. Sirke ya da tuzu fazla koyduğunuzda turşunuz daha çabuk olmaz. 1,5 litre suya 2,5 yemek kaşığı kaya ya da deniz tuzu ve sirke ekleyerek turşu suyunuzu hazırlayabilirsiniz.
Aksi halde, turşu ya yenemeyecek kadar tuzlu, ya da az tuzlu olur. Tuz oranının az olması ise istenmeyen zararlı canlıların üremesine ve yumuşamaya neden olur. Turşu yapımında sebzeler, %4-5 tuzlu suda ekşimeye bırakılır.
6 yemek kaşığı iri tuz. 1 tatlı kaşığı limon tuzu. 1 yemek kaşığı kadar nohut. Yaklaşık 8-9 su bardağı su.
Turşu Yaparken Şeker Konulmasının amacı turşunuzun daha hızlı mayalanmasını sağlamaktır. Bunun için turşunuzun içerisine 2 ya da 3 adet küp şeker atabilirsiniz.
Turşunun Tuzu Nasıl Ayarlanır Tarifi Nasıl Yapılır? Bir kaba suyu koyup içine 1 bardak kadar tuz koyup, içine iyice yıkanmış yumurtayı koyuyoruz. Yumurta ne alaka diyecek olursanız şöyle ki tuz eridikçe yumurta yükselecek tuz eridikçe ve yumurta çıkmadıysa tuz ilave edilir.
Malzemeler 8 litrelik kavanoz 4 kilo muhtelif turşuluk sebze 1 limon 3 baş sarımsak Turşu suyu için 1.5 çay bardağı kaya tuzu(Artırabilir) 1 yemek kaşığı Limontuzu 1 yemek kaşığı şeker 2.5 çay bardağı üzüm sirkesi 3 litre su Tüm malzemeler iyice yıkanır ve mümkünse kurulanir.
Tuzu az eklenen turşu; yumuşar, esner, suyu bulanıklaşır ve kararır. Tuzu fazla olan turşuların ise olgunlaşma süresi uzar, tadı fazla tuzludur ve özellikle salatalık gibi sebzelerin turşularının içinde fazla su birikmesine neden olur.
Turşularınızın daha uzun süre dayanmalarını sağlayan iki kilit malzeme ise elma ve nohut. Mümkünse turşu kurarken içine elma ve nohut ekleyin. Her ikisi de turşularınızın içerisinde oluşabilecek küf vs gibi sorunların önüne geçmede önemli bir yardımcı zira.
Diğer önemli malzememiz ise su, bildiğiniz gibi çeşme suyu turşu yapımı için tercih edilmiyor. Bunun yerine evde içme suyu olarak kullandığınız suyu kullanabilirsiniz.
Hazırladığınız turşu suyunun içerisine birkaç kişniş tohumu ekleyin. Turşu suyunu önce kaynatıp sonrasında ılımasını beklemek, turşularınızın daha sert olmasını sağlayabilir. Turşusunu yapacağınız sebzelerin taze ve diri olmasına özen gösterin.
En İyi Cevap. Tuzu az eklenen turşu; yumuşar, esner, suyu bulanıklaşır ve kararır.
Uzmanlar, turşu kurarken mutlaka sirke kullanmanızı tavsiye ediyor. Turşu suyu bulanıklığı bazen normal bir durum da olabilir. Turşu fermantasyon sürecinde iken laktik asit bakterileri ürediğinde turşu suyunda bulanıklıklar görülebilir. Ancak bu bulanıklık turşu kurulduktan 4-5 gün sonra kaybolur ve gayet normaldir.
Limon, sirke, dere otu koymak fermantasyonu hızlandırıyor ve turşu eriyor.
Turşu hazırlarken sofra tuzu yerine kaya tuzu kullanın. Çünkü normal sofra tuzu ile yapılan turşularda kısa sürede yumuşama gözleniyor. 1 litre suya 80 gram tuz eklemek yeterlidir.
Bulanık turşu suyunun rengini düzeltmek için sakın turşunun suyunu değiştirmeyin bu bütün faydalı bakterileri aşıp götürür ve turşunuz kısa sürede bozulabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri