Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

5 yılını doldurmayan memur ücretsiz izne ayrılabilir mi?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » 5 yılını doldurmayan memur ücretsiz izne ayrılabilir mi?

Memurların bu haktan faydalanabilmesi için çalıştıkları işte en az beş senelik çalışma süresini doldurmuş olmaları gerekir. Ayrıca bu izin talebini yazılı olarak bildirmeleri en önemli koşulların başında gelir. Memurların toplam izin süresi 1 seneye kadardır. Bu süreyi en çok 2 parçada kullanma hakları vardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mynet.com

Kaç yıllık memur ücretsiz izne ayrılabilir?

Memura, yıllık izinde esas alınan süreler itibarıyla beş hizmet yılını tamamlamış olması ve isteği hâlinde memuriyeti boyunca ve en fazla iki defada kullanılmak üzere, toplam bir yıla kadar aylıksız izin verilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

1 yıl dolmadan ücretsiz izin alınır mı?

Bu maddenin yürürlüğe girmesi ile birlikte 3 aylık süreyi geçmemek şartı ile işveren işçiyi tamamen veya kısmen ücretsiz ine çıkarabilmektedir. Kamuda çalışanlara ise 2 defa kullanmak üzere toplamda bir yıl ücretsiz izin hakkı verilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

Memurlar ücretsiz izne ayrılabilir mi?

Memurlar, 657 sayılı Kanun kapsamında belirtilen durumlarda ücretsiz izin kullanabilmekte, ancak ücretsiz izin kullanırken memur kadrosundaki hak ve yükümlülükleri açısından ilişikleri devam etmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Memur ne zaman ücretsiz izin alabilir?

657 sayılı Kanun'un 108/E Maddesi Uyarınca Ücretsiz İzin (5 Yılını Dolduran Personel) 5 kıdem yılını dolduran kamu görevlileri 657 sayılı Kanun'un 108/E maddesi uyarınca en fazla 2 defada kullanılmak üzere toplam 1 yıla kadar ücretsiz izin talebinde bulunabilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: personel.iyte.edu.tr

Memurun 1 Yıllık Ücretsiz İzin Hakkı; Nasıl Kullanabilirim? İzindeyken Başka İşte Çalışabilir miyim?

İlgili 44 soru bulundu

Soru cevap kısmı

5 yıllık memur ücretsiz izin alabilir mi?

E) Memura, yıllık izinde esas alınan süreler itibarıyla beş hizmet yılını tamamlamış olması ve isteği hâlinde memuriyeti boyunca ve en fazla iki defada kullanılmak üzere, toplam bir yıla kadar aylıksız izin verilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yyu.edu.tr

Devlet memuru istediği zaman ücretsiz izin alabilir mi?

Yıllık izinde esas alınan süreler itibariyle 5 hizmet yılını dolduran personel, istediği takdirde 657 sayılı Kanun'un 108/E maddesi uyarınca memuriyeti boyunca en fazla iki defada kullanılmak üzere toplam bir yıla kadar ücretsiz izin talebinde bulunabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: personel.iyte.edu.tr

Memur ücretsiz izne nasıl çıkar?

Kamuda çalışan memura yıllık izinde baz alınan süreler ile hizmet yılında beş yılını tamamlamış olması ve talep etmesi halinde memuriyeti süresince ve iki defa olarak kullanılmak üzere toplamda bir yıla kadar ücretsiz izin verilebilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sinaneroglu.av.tr

Ücretsiz izne ayrılan memur istediği zaman geri dönebilir mi?

Devlet memurlarından 5 hizmet yılını tamamlamış olup da talebine istinaden kendisine aylıksız izin verilenler, izin süresinin bitimini izleyen gün görevlerine başlamak zorunda. Öte yandan, aylıksız izin süresi bitmeden de memur görevine dönmek isteyebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cumhuriyet.com.tr

Ücretsiz izne nasıl çıkarılır?

“İşveren, ücretsiz izin teklifini hukuki sonuçlarını anlatarak işçiye yazılı olarak sunmalı ve işçinin de bu ücretsiz izin teklifini 6 işgünü içerisinde yazılı olarak kabul etmesi gerekir. İşçi, bu ücretsiz izin teklifini kabul etmek zorunda değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kulacoglu.av.tr

Memur ücretsiz izin borçlanması nasıl yapılır?

Maaş ile birlikte sigorta prim ödemeleri de askıya alınır. Bu aylıksız izin olarak geçen sürenin hizmete tabi tutulabilmesi için bireylerin bu taleplerini borçlanma adı altında sosyal güvenlik kurumuna yazılı olarak iletmesi gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mynet.com

Ücretsiz izne ayrılma dilekçesi ne zaman verilir?

Doğum sonrasında ücretsiz izin hakkı kullanmak için işverene dilekçe ile başvuruda bulunmak gerekir. Bu izin dilekçesi izni kullanmaya başlamadan 1 ay önce verilmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dunya.com

Ücretsiz izni biten memur ne yapmalı?

Ayrıca, mezkur Kanunun "Aylıksız izin" başlıklı 108 inci maddesinin (F) fıkrasında "Aylıksız izin süresinin bitiminden önce mazereti gerektiren sebebin ortadan kalkması hâlinde, on gün içinde göreve dönülmesi zorunludur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cdn.bartin.edu.tr

Yeni işe başlayan memur ücretsiz izin alabilir mi?

Mazeret izninin bitiminden itibaren göreve başlayan devlet memuru eğer isterse, aylıksız izin süresinin bitim tarihi geçmemiş olması halinde, bu sürenin bitim tarihine kadar aylıksız izin alabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Ücretsiz izne ayrılan maaş alabilir mi?

Ücretsiz izne ayrılmış olan işçiler bu süreçte işsizlik maaşı ya da kısa çalışma ödeneği gibi ücretler alamazlar. Bunun yanı sıra bilindiği üzere kadın çalışanlar doğum yapacakları zaman doğum öncesinde 8 hafta ve doğum sonrasında 8 hafta olacak şekilde 16 haftalık bir doğum izni hakkına sahiptir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eleman.net

Ücretsiz izne ayrılınca yıllık izin yanar mı?

Yukarıdaki görüşten de anlaşılacağı üzere, memurun aylıksız izinde geçen süreleri hizmet süresinden sayılmamaktadır. Dolayısıyla, örneğin bir yıllık ücretsiz izne ayrılan bir memur; izin süresi sonunda işe başlayıp yıllık izin hak ettiğini iddia ederek yıllık izne ayrılamayacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mustafabaysal.com

Ücretsiz izne çıkan memur başka işte çalışabilir mi?

Memurlar, mesleki faaliyette veya serbest meslek icrasında bulunmak üzere ofis, büro, muayenehane ve benzeri yerler açamaz; gerçek kişilere, özel hukuk tüzel kişilerine veya kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarına ait herhangi bir iş yerinde veya vakıf yükseköğretim kurumlarında çalışamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

Ücretsiz izin yıllık izin hesabında dikkate alınır mı?

Normal ücretsiz izinde işçinin onayı alınması veya işçiden gelen bir talep olması gerektiği için bu süreler yıllık ücretli izin hesabında çalışılmış gibi sayılmayacaktır. Ücretsiz izinde olunan sürelerde işçilerin iş sözleşmeleri askıda olduğundan yıllık ücretli izne esas kıdem süreleri işlememektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: rasyoneldanismanlik.com

Ücretsiz izinde idarenin takdir hakkı var mı?

5 yılını dolduran memura ücretsiz izin verilmesi ile ilgili bilinen esas yanlış, idarenin bu aylıksız izni vermek zorunda olduğunun zannedilmesidir. Oysa bu ücretsiz izni verip vermeme konusunda idarenin takdir hakkı vardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mustafabaysal.com

Ücretsiz izinde olan memur tayin isteyebilir mi?

Aylıksız izinde olan memurların GSS primleri kurumlarınca ödenmektedir. Bu hükümler çerçevesinde; Aylıksız izinde olan ve memuriyet statüsü devam eden personelin 657 sayılı Kanunun 74'üncü maddesi hükümlerine uyulmak suretiyle naklen atanması mümkün bulunmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sagliksen.org.tr

Ücretsiz izinde kademe ilerler mi?

657 sayılı Kanunun 36maddesinin C) bendinde“8- 108 inci maddenin (B) fıkrası uyarınca kullanılan aylıksız izin süreleri, her yıl için bir kademe ilerlemesi ve her üç yıl için bir derece yükselmesi verilmek suretiyle değerlendirilir.”denilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sagliksen.org.tr

Bayan memurun doğum sonrası kullanabileceği ücretsiz izin süresi ne kadardır?

Ayrıca 657 sayılı Devlet Memurları Kanunumuzun 108/B. maddesine göre, doğum yapan memura analık izninin bitiminden itibaren ve eşi doğum yapan memura da doğum tarihinden itibaren 24 aya kadar ücretsiz izin verilebilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: delilavukatlik.com

Devlet memuru bir yılda en fazla kaç gün rapor alabilir?

Peki, bu yasaya göre memurlar yılda kaç gün rapor alabilir? Memurlar ayrı ayrı hekimlerden olmak şartı ile toplamda 40 gün rapor kullanabilir. Memurların tek seferde alabileceği rapor ise 10 günü geçemez. Raporda kontrol muayenesi belirtilirse aynı hekim, 20 güne kadar rapor verebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dunya.com

Sözleşmeli personel ücretsiz izne ayrılabilir mi?

Doğum izni sebebiyle Sosyal Güvenlik Kurumunca ödenen geçici iş göremezlik ödeneği ilgilinin ücretinden düşülür." Sözleşmeli personellerin mevzuatına baktığımızda ücretsiz izin isimli herhangi bir izinleri yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sagliksen.org.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT