Bununla birlikte korumanın yanında bronzlaşmanıza da yardımcı olur. Herhangi bir yanmaya karşı cildinizi korur. Ayrıca cildinizin güneş ışığına maruz kalma ve dayanma süresini de artırır.
Güneş kremi bronzlaşmayı engeller mi? Hayır. UVA ve UVB ışınlarına ve bunların zararlı etkilerine (güneşe maruz kalmanın neden olduğu lekeli cilt döküntüsü ve uzun vadede cilt yaşlanması) karşı korunuyorsunuz, ancak bronzlaşma süreci mutlaka engellenmiyor.
Uzmanlara göre çoğu güneş kremi bronzlaşmayı engeller. Bronzlaşmaya çoğunlukla UVA ışınları neden olur ve geniş spektrumlu bir UVA/UVB ürünü kullanıyorsanız bu bronzlaşmayı engeller.
Güneş kararması probleminin çözümü amacıyla güneş koruyucu kullanmak hem pratik hem de kolay bir önlemdir. Güneş koruyucu, cilt kararmasını önlediği gibi sağlıklı bir görünüme kavuşmanıza yardımcı olur.
Ürün Açıklaması Güneş korumasında 85 yıllık uzman marka NIVEA'dan, içerdiği pro-melanin özleriyle yoğun bronzluk ve koruma sağlayan NIVEA Sun 50 SPF Bronzluk Arttırıcı Güneş Kremi Doğal pro-melanin özleri ile cildin doğal bronzlaşma sürecini aktive eder.
İlgili 39 soru bulundu
Uzmanlar, vücut için kullanılan güneş kremlerinin yüze sürülmemesi gerektiğini söylüyor.
Güneş koruyucu krem güneşe çıkmadan en az 15 dakika kadar önce cilde sürülmelidir. Eğer sonrasında hep güneşli ortamda bulunulacaksa 2 saatte bir, eğer kapalı ortamda bulunulacaksa 4 saatte bir tekrarlanmalıdır. Terleme, yüzme söz konusu ise saat beklenmeden cilt kurulandıktan sonra yenilenmelidir.
-Limon: Güneş kararmalarını gideren en etkili ürün limondur. 1 limon sıkılarak, pamuk desteği ile kararmış olan bölgeye masaj yaparak limonu yedirmek gerekir. 30 dakika kadar bekledikten sonra güzel bir şekilde durulamak önemlidir.
Güneşten koruyucu kremler, güneşlenmeden 20 dakika önce sürülmelidir. En az 30 faktörlü, mümkünse suya dayanıklı güneşten koruyucular tercih edilmeli ve her 3 saatte bir yeniden güneşten koruyucu kullanılmalıdır.
3- Esmer tenliyseniz SPF 15 ideal bir koruma faktörü olabilir. Güneşte yandıktan sonra koruma faktör oranını kademeli olarak azaltabilirsiniz. 4- Kumral tenliyseniz SPF 30 koruma faktörlü güneş kremleriyle güneşe çıkabilir, daha sonra faktör sayısını düşürebilirsiniz.
Gül suyu maskesi yaparak bronzlaşmayı gidermek mümkündür. Taze sıkılan patates suyu ve limon karıştırıldıktan sonra içerisine bir tatlı kaşığı gül suyu eklenmelidir. Bu karışım iyice karıştırılarak pamuk yardımıyla cilde sürülmelidir. Yaklaşık 20 dakika bekledikten sonra yıkanmalıdır.
Bronzluk süresini kısa tutmak istiyorsanız, bu süreçte güneşten korunmanız oldukça önemlidir. Güneş koruyucu ürünleri kullanmak da fayda sağlar. Bu dönemde bronzluk giderici, tamamen doğal maskeler yapmak bronzluk süresini kısaltır.
Zararlı UV ışınlarına maruz kalan bir cildi daha fazla muhafaza eden 50 faktör güneş kremleri, 500 dakikaya kadar koruma sağlar. Doğrudan güneşten gelen zararlı ışınları %98'e kadar filtreleyebilen koruyucu kremler, ciltteki lekelenme ve yanık risklerinin ortadan kalkmasına yardımcı olur.
Eğer güneş kremi, günlük olarak kullanılacaksa bunun için SPF 15 ila 30 arası koruma faktörü yeterli olabiliyor. Fakat tüm cildin uzun süre boyunca güneş ışınlarıyla temas halinde olacağı plaj vb. alanlar için tercih edilen güneş kreminin SPF 30 ila 50 arasında bir değerde olması gerekiyor.
Cildinizde doğal bir bronzluk yaratırken güneşin zararlı ışınları ve etkilerinden korunmak istiyorsanız mutlaka önce yüksek SPF'li bir güneş kremi sürmeli, bu krem cilt tarafından emildikten sonra ise bronzlaştırıcı krem ya da spreyi uygulamalısınız.
Cildin, mor ötesi A ve mor ötesi B ışınlarına maruz kalınca, vücudun melanin üretir; bu da cildinin daha koyu renkli gözükmesine neden olur. Bu yüzden, cildinin rengini açmak için yapabileceğin en önemli şey, hava çok sıcak ya da güneşli değilse bile her gün dışarı çıkarken güneş kremi sürmektir.
Esmer dahi olsan muhakkak güneş koruyucu yüz kremi ve vücut kremi kullanmalısın. Eğer güneş bakımına dikkat etmezsen cildinde güneş kaynaklı lekelerin ve kırışıklık görünümünün arttığını görebilirsin. Esmer ten için 15 faktörlü ve daha fazla korumalı kremler kullanmak yeter.
Herhangi bir bitkisel tedavi ya da uygulama yapılmadan, doğal süreçte güneşte yanan cildin beyazlayarak eski haline dönme süresi 1 ayı bulabilir.
Güneş kremlerinin önemine değinen Dermatoloji Bölümünden Doç. Dr. Filiz Topaloğlu Demir “Güneşten koruyucu kremler dışarı çıkmadan 30 dakika önce, tüm açıkta kalan alanlara sürülmeli ve 2-3 saatte bir tekrarlanmalıdır.
Limon Masajı: vajina bölgesinde meydana gelen kararmalar üzerine birkaç damla limon damlatılır ve masaj yapılır. Limon tamamen kuruduktan sonra suyla durulanır. Bu işlemi 2-3 günde bir tekrar ederek, bölgede oluşan kararma azaltılabilir.
Genital bölgede, güneş altında uzun süre kalınması sonucu, güneş ışınlarından olumsuz etkilenme ve bunun sonucu olarak kararma meydana gelebilmektedir. İlerleyen yaş; yaşın ilerlemesiyle vücutta meydana gelen cilt yapısındaki ve hormonlardaki değişimler vajina bölgesinde kararmaları beraberinde getirmektedir.
Ciltte yer alan melanin pigmentinin fazla üretilmesi nedeniyle ortaya çıkar. Melanin pigmenti, cilt renginin açık, koyu olmasını sağlayan bir pigmenttir. Bu pigmentin fazla üretilmesi yani cilt kararması durumu farklı yaşlarda görülebilir. Cinsiyete ya da yaşa bağlı olmaksızın ortaya çıkabilecek bir cilt problemidir.
15 koruma faktörlü bir güneş kreminin UVB ışınlarının %93'ünü, 30 koruma faktörlünün %97'sini, 50 koruma faktörlünün ise %98'ini önlediğini görürüz. Bu da aslında başka bir ifadeyle 15 koruma faktörlü bir ürünün 100 fotondan 7'sinin, 30 koruma faktörlü bir ürünün ise 3'ünün geçmesine izin verdiği anlamına gelir.
Sun Protection Factor yani güneş koruma faktörü anlamına gelen SPF, genelde 15 ile 50 arasındadır. Değer ne kadar büyük olursa ürünün koruma etkisi de o kadar güçlüdür. Örneğin; SPF 50 bir güneş kremi SPF 15 bir kreme göre daha yüksek koruma sağlar. Cilt uzmanlarının tavsiye ettiği değer genelde 30 SPF'dir.
Yüksek faktörlü güneş kremleri daha fazla UVB koruması sağlar ve cildinizi yanmaktan korur. Ancak bazı araştırmalar çok yüksek faktörlerin cilt kanseri riskini azaltmak konusunda daha etkili olmadığını gösteriyor. Dolayısıyla uzmanlar genellikle 30-50 faktör arasında olan güneş kremlerini öneriyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri