Hardalın et yemeklerinde kullanıldığı gibi sebze yemeklerinde de tercih edilir. Kızarmış patates, haşlanmış patates salatası, lahana, fasulye gibi yiyeceklerle beraber oldukça lezzetlidir. Vejetaryen yemeklerle de tüketilen hardal Hint mutfağında da kullanılır.
Hardal tohumu yemeklerde nasıl kullanılır diyorsanız işiniz oldukça kolay olacak. Hardal tohumundan yaklaşık 1 kaşık alın ve bir cezve içinde haşlayın. Haşlanan hardal tohumunu salata ya da yemeklerde kullanabilirsiniz. Bu şekilde hem hoş bir tat elde ederseniz hem de yemeklerin sindirimini kolaylaştırmış olursunuz.
Çünkü Hardal et yemeklerine aşırı derecede yakışmaktadır. Yavaş ve uzun pişirilen yemeklere, tavuğa, kırmızı ete oldukça fazla yakışır. Eti yumuşattığı gibi lezzetlendirir. Tavşan, geyik, hamburger, taco, sandviç, sosis gibi et türleri ile de oldukça lezzetlidir.
Hardal sandviçlerde ve hamburgerlerde de sos olarak yaygın bir şekilde kullanılır. Bunun yanında, Hint mutfağında ve vejetaryen yemek tariflerinde çok tercih edilen hardal, sebzelere lezzet vermek amacıyla diğer baharatlar ile birlikte kullanılır.
İlgili 34 soru bulundu
Hardal Soslu Makarna Tarifi Nasıl Yapılır? Makarnalar haşlanır süzülür soğumaya bırakılır. Bir kapta mayonez hardal ketçap rendelenmiş sarımsak nane ve tuz karıştırılır. İçine makarnalar da eklenip tekrar karıştırılır servis tabağına alınır.
Ya da hiç limon suyu ve zeytinyağı koymadan sadece suyla karıştırın. Aynı lezzeti yakalarsınız. İstenirse içine bir-iki çay kaşığı toz şeker ve ½ çay kaşığı tuz ilavesi ile tadını çeşnilendirebilirsiniz.
Ketçap ve hardal gibi sosların kapakları açılmadığı takdirde son kullanım tarihinden sonra tüketilmeleri mümkündür. Açılmamış ketçap 6 ay, açılmamış hardal ise 1 yıl dayanabilir.
Hardal, zengin bir A vitamini kaynağıdır, Bu özelliği sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir ve göz sağlığına iyi gelir. Kas ağrıları, hardal tüketerek savaşabileceğiniz problemlerden bir başkasıdır. Hardalın faydaları arasında, kas spazmlarını rahatlatma ve romatizmaya iyi gelme de yer almaktadır.
Hardal türleri
Hardalın acılığı, üretiminde kullanılan tohuma bağlıdır. Ne kadar çok kahverengi hardal tohumu kullanılırsa, elde edilen hardal o kadar acı olur. Hardal bu bakımdan beş ana sınıfa ayrılır: hafif acı, orta acı, acı, çok acı ve tatlı.
Siyah hardal menstruasyon başlatabilir ve düşüğe sebep olabilir. Emzirirken de siyah hardal tüketilmesi önerilmez. Diyabet: Siyah hardal ilaç olarak kullanıldığında kan şekerinin aşırı düşmesine yol açabilir. Diyabet ilacı kullanıyorsanız siyah hardal tüketiminize dikkat etmelisiniz.
Gıda sektöründe az bir miktar hardal lezzeti artırmaktadır. Tohumu baharat şeklinde genellikle et yemeklerinde kullanılır. Et yemeklerinin yanı sıra turşu, salamura ve ızgara yemeklerinde lezzet artırıcı olarak kullanılan bir bitkidir. Yemek sektöründe lezzet artırıcı bitki kategorisinde tercih edilen bir bitkidir.
Ayrıca düşük kalorili ve doymuş yağ içermeyen hardal kilo aldırmaz.
HARDAL TOHUMU NASIL TÜKETİLİR? Bir miktar su ile bir yemek kaşığı hardal tohumunu haşlayıp; yemek ve salatalara ekleyebilirsiniz. Bir yemek kaşığı hardal tohumunu öğüttükten sonra yoğurt ya da yemeklere baharat misali ekleyebilirsiniz.
Hardal Hangi Yemeklere Yakışır
Uzun süre pişen yemekleri, tavuğu ve kırmızı etleri tüketirken hardal ile lezzetlendirebilirsiniz. Bunun dışında köfte, hamburger, taco, sosis gibi yiyeceklerin içine veya yanında sos olarak kullanabilirsiniz. Hardal sadece et yemeklerinde değil sebze yemeklerinde de kullanılır.
Hardal. Erkeklerde cinsel gücü arttırır. Mideyi ve bağırsakları uyararak, sindirimi kolaylaştırır.
Kan şekeri: Henüz yeterli çalışma olmasa da hardalın kan şekerini düşürücü etkisi umut verici! Yapılan çalışmalar hardal tohumlarının pankreasta ß hücrelerinden insülin salınımını uyararak kan şekerinin düşmesine yardımcı olabileceğini söylüyor.
Yüksek Tansiyonu Önler
Hardal, kan akışını içerisinde potasyumla dengede tutar. Bunun sayesinde yüksek tansiyon kontrol edilebilir duruma getirilebilir. Ayrıca felç ve inme riskleri oldukça azalır.
Ketçap ve Hardal
Ketçap ve hardalın içinde koruyucu görevi gören asitler yer alıyor. Bu sebeple buzdolabında saklanmaları şart değil. Özellikle hardalın dayanma gücü yüksek, dijon, sarı veya taneli hardalı 2 ay kadar normal dolapta saklayabilirsin.
Hardal: Kapağı açılmamış hardal, rafta 2 yıldan fazla durabilir. Ancak kapağını açtığınızda, hardal kavanozunu dolapta 2 ay kadar, buzdolabında ise 1 yıl saklayabilirsiniz.
Hardal: Dijon ve Yaban turpu tabanlı hardal buzdolabında olmalıdır, ancak diğerleri, oda sıcaklığında tercih ederseniz dışarıda bırakmak için uygundur. Soğutucu sarı hardal lezzetini korumaya yardımcı olur.
Vatanı ve İklimi: Beyaz, siyah, sarı, kırmızı renk türleri olan hardalın ana vatanı Türkiye'dir. Özellikle çemen tarlalarında, çemen tohumlarından ayrıştırılarak elde edilir.
Hardal, turpgiller (Brassicaceae) familyasından, tohumları baharat olarak kullanılan, sarı çiçekli, otsu bir bitkidir. On kadar farklı türü olmasına karşın üç ana türü genelde baharat olarak bilinir ve kullanılır. Bunlar: Beyaz, siyah ve kırmızı hardaldır. Kırmızı hardal Hint hardalı olarak da adlandırılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri