2019 Haziran aylarında işe girişi 5223.80 (satış elemanı-toptan) koduna göre yapılan bir personelimiz var.
Meslek kodu, çalışanın SGK' ya çalıştığı meslek dalının doğru şekilde bildirilmesini sağlıyor. Özellikle çıraklık, kalfalık, ustalık belgesi alırken çok önemlidir. Mesleki Eğitim Kurumu, belge taleplerinde kıdem şartı arıyor. Bunu da geriye dönük olarak meslek kodu ile yapılan bildirimlerinden tespit ediyor.
Toptan satış elemanı görev tanımı, firmaların ihtiyaçları doğrultusunda ürünleri pazarlamak ve sevkiyatı yönetmektir. Birçok ürün, ticaret veya tüketim amacıyla toplu alınabilir. Tüketiciler sıklıkla perakende alışverişi tercih ettiğinden toptancılık kurumsal ihtiyaçlara yöneliktir.
İşçi sınıfı en genel anlamıyla ücretli ve maaşlılardan oluşan ve bugün itibariyle toplumun en geniş bölmesini oluşturan kategoridir.
9622.02 meslek kodu beden işçisi meslek kodudur. Mesleğin ana grubu nitelik gerektirmeyen mesleklerdir ve herhangi bir eğitim de gerektirmez.
İlgili 23 soru bulundu
Sürekli işçi kadrosu 4D'li işçi olarak tanımlanır ve yapılan iş sözleşmeleri belirlenmiş bir süreyi kapsamaz. Kamu işçileri olarak da kabul edilirler. Geçici süre ile çalışabilecekleri gibi sürekli işçi olarak da çalışabilirler. 4D'li işçiler beli pozisyonlara göre kamu alanında kadrolu olarak da kabul edilebilir.
2023 Satış Sorumlusu pozisyonu için alınan veriler doğrultusunda,Satış Sorumlusu Maaşları ortalama aylık 9.500 TL'dir. Satış Sorumlusu En düşük maaşı 7.000 TL, En yüksek ise 12.000 TL'dir.
Satış Elemanı Olmak için Gerekli Eğitimler Nelerdir? İyi bir satış elemanı olmak için üniversitede İşletme veya Pazarlama bölümlerinden mezun olmak gerekmektedir. Aynı zamanda bu bölümlerden mezun olmayanlar kişiler de satış elemanı olarak çalışabilir.
Meslek kodu, işverenler için oldukça önemlidir çünkü işverenler bu kodları devlete bildirmekle yükümlüdür. Meslek kodu uygulamasında her bir işveren, işçisini işe alırken gerekli bilgilerin yanında meslek kodunu da ekleyerek SGK'ye bildirmek zorundadır.
Kurumunuza dilekçe yazabilirsiniz. Kurum bu durumu farkettiğinde Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne yazarak düzeltebilir.
Şirketlerin tamamının çalışanlarını meslek kodları ile birlikte SGK'ye bildirilme zorunluluğu vardır. 1 Ocak 2018 tarihinde yürürlüğe giren yasaya göre işçilerin meslek kodlarının SGK' ye bildirilmemesi durumunda işverenlere idari para cezası uygulanır.
Yapılan bu düzenleme ile, meslek kodu girilmeyen ya da hatalı girilen personel başına idari para cezaları şirketleri bekliyor. Bu hataları kendiniz düzeltirseniz küçük cezalar ile kurtulabiliyorsunuz. Ancak SGK sizi yakalarsa kişi başına 8000 TL'ye kadar para cezaları ile karşılaşabilirsiniz.
SATSO Ticaret Portalı - Nace Kod : 52.29-Taşımacılığı destekleyici diğer faaliyetler kategorisi altındaki firmalar.
Satış elemanları, genellikle bir perakende mağazasında, bir hizmet şirketinde veya bir telemarketing şirketinde çalışır ve müşterilere ürün veya hizmet hakkında bilgi verir ve satış yapmayı amaçlar.
Satış elemanı, satış ve pazarlama sektöründe hizmet veren firmaların gelişiminde ve büyümesinde etkilidir. Firma ile tüketici arasında köprü ve iletişim kurarak satış işlemin gerçekleşmesini sağlar. Satış elemanı sahada ya da çalıştığı ortamı çekip çeviren kişidir.
Satış temsilcisi; perakende ürün, mal ve hizmetleri müşterilere satmakla sorumludur. Meslek profesyonelleri, potansiyel alıcılarla iletişim kurar, ürün veya hizmetler sunar, müşteri sorularını cevaplar ve fiyatlandırmayı müzakere eder.
eleman.net verilerine göre, Kasiyer 2023 yılında ortalama 18.300 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Kasiyer , Temmuz 2023 yılında ortalama 18.500 TL maaş alırken, Ocak 2023'de ise ortalama 14.410 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
Bu türe göre 4D'li olarak adlandırılan işçiler taşeron adı altında çalıştıkları halde kadroya dahil edilirler. Sonradan kadroya dahil edilen bu işçiler 4D'li ya da sürekli işçi olarak isimlendirilirler. Sürekli işçi kadrosu hakları kapsamında 4D'li işçilerin yararlanabilecek birçok imkan bulunur.
Bu yönetmeliğe göre sürekli işçiler görevlerinde yükselme sağlayabilecek olan sınavlara giremezler. Yasalar aksi bir değişiklik yapmadığı sürece hiçbir sürekli işçi bulunduğu unvan ve görevden başka bir göreve ya da unvana geçiş yapamaz.
Buna göre; iş güvencesine sahip işçiler sebepsizce veya haksız sebeplerle işten çıkarılıp iş sözleşmeleri feshedilemeyecektir. İşçinin haksız nedenle işten çıkartılması halinde ise işçinin İşe İade Davası açabilmesi mümkündür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri