c) 5/ı dersleri kapsamına giren dersler sadece G (Geçti), K (Kaldı), M (Muaf) şeklinde tek harf notu olarak değerlendirilir ve bu notlar genel ortalamaya katılmaz.
Senato tarafından aksi belirlenmedikçe, 5i dersleri dönem sonu sınavı, dönem sonu sınavı ilk haftasının Çarşamba günü saat 17:00-19:00 saatleri arasında yapılır. Bütünleme sınavı, ikinci haftasının Çarşamba günü saat 17:00-19:00 saatleri arasında yapılır.
Kısacası ortalamaya etki etmez.
Türk Dili, Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi ile Yabancı Dil (İngilizce) derslerinin okutulması hakkındaki düzenleme, Yüksek Öğrenim Kanununun 5nci Maddesinin (i) bendinde belirtildiği için, Türkiye genelindeki Üniversitelerde bu derslere 5i dersleri denilmektedir.
Ortak ve zorunlu dersler de dâhil olmak üzere (STAJ Hariç-YT/YZ), tüm dersler akademik ortalamaya dâhildir.
İlgili 31 soru bulundu
En çok saati olan 3 ders (Türkçe-Matematik-Fen bilimleri) ortalamayı yükseltir veya düşürür.
Kaldığınız veya geçtiğiniz bir dersi tekrar aldığınızda en son aldığınız not ortalamaya etki eder. Daha önce alınan notların etkisi olmaz.
Özellikle Matematik, Türkçe, Fen Bilgisi, Sosyal Bilgiler ve Yabancı Dil dersleri en önemli derslerdir. TEOG öncesi ilk dönemeç olan 5. sınıfta öğrenciler ortaokula adaptasyon süreci içerisindedir.
Seçmelisi, tercihi doğrultusunda velisi ile birlikte öğrencinin seçim hakkının bulunduğu derslerdir. Bu derslerin hangileri olacağını da devlet belirler fakat öğrencinin çok sayıdaki ders arasından zorlamaya maruz kalmadan bir veya birkaçını seçme hakkı vardır.
Beşinci sınıfta Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleri (20 ders saati) ile en az 4 ders saatlik seçmeli dersi tamamlamak kaydıyla, imkân ve şartları uygun olan okullarda isteğe bağlı olarak 18 ders saatine kadar yabancı dil dersi öğretimi yapılabilir.
1) Bir dersten AA, BA, BB, CB, CC notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış sayılır. 2) Bir dersten DC ve DD notlarından birini alan öğrenci o dersi şartlı başarmış sayılır. 3) Bir dersten FD ve FF notlarından birini alan öğrenci o dersi başaramamış sayılır.
2,00′ın altında bir Genel Not Ortalaması getirirseniz, koşullu geçtiğiniz derslerden kalırsınız. Ve sonraki sene ilgili dönemde kaldığınız dersi tekrar alırsınız.
Maksimum 2,3 puan artar ortalaman.
Seçmeli derslerden birden fazla sınıf düzeyinde alınabilecek derslerin öğretim programları modüler bir yapıda oluşturulacaktır. Öğrenciler bu derslerden herhangi birini, 5-8. sınıf arasında herhangi bir sınıfta ya da sürekli olarak alabileceklerdir.
5. Sınıfta Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, İngilizce ve Din Kültürü olmak üzere 6 temel ders bulunmaktadır.
Bütünleme sınavı hakkında detaylı bilgiler aşağıda yer almaktadır. Her öğrencinin bütünleme sınavına girme hakkı bulunmamaktadır. Bütünleme sınavına girebilmek için derse devamlılık göstermeniz yani devamsızlıktan kalmamış olmanız gerekmektedir.
Seçmeli derslerden kalırsan tekrar almak zorunda değilsin mesela ama ortalamanı düşürür. Zaten sınıf tekrarı da kalınan derse göre değil ortalamaya göre oluyor.
İsteğe Bağlı Seçmeli Derslerin (Beden Eğitimi, Resim, Müzik) kredileri, mezun olabilmeniz için gerekli olan minimum 240 AKTS kredi sayısına dahil edilmemektedir ve bu derslerin genel akademik ortalamaya katkıları yoktur.
ders seçme işlemini yapmazsanız bir sonraki dönemle sorun yaşayabilirsiniz. Hayır. Tekrarlanan derslerde önceki dönemde devam koşulu yerine getirilmişse, devam koşulu aranmaz. Fakat başarısız olduğunuz seçmeli ders yerine yeni seçtiğiniz seçmeli derse devam şartınız doğacaktır.
5.SINIF 100 YAPRAKLI KARELİ BÜYÜK BOY DEFTER MAKAS ,CETVEL YAPIŞTIRICI 20 ADET POŞET DOSYA RENKLİ BOYA KALEMLERİ RENKLİ FON KARTON(İHTİYACA GÖRE SENE İÇİ SAYI VE RENKLER ÖĞRENCİLERLE PAYLAŞILACAKTIR.
5. Sınıf Okul Malzemelerinde Neler Olmalıdır? Çocuğunuz 5. sınıfa başlayacak ise kalem, defter, etiket, yapıştırıcı, , makas, çıtçıtlı dosya, boyama kalemleri, resim defteri, cetvel, yazım kılavuzu, deyimler ve atasözleri, pastel boya, hikaye kitabı, ve İngilizce yardımcı kitapları satın alabilirsiniz.
AÇIKLAMA: İki dönem puanının aritmetik ortalaması en az 50 veya birinci dönem puanın ne olursa olsun ikinci dönem puanın en az 70 ise dersten başarılı sayılırsın.
2021-2022 eğitim öğretim döneminde lisede sınıfta kalma uygulaması olacak, yıl sonu ortalaması 50'nin altında olanlar, 3 dersten fazla kalan öğrenci doğrudan sınıf tekrarı yapacak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri