Yarım saat beklettiğimiz brokoli yıkayıp kenara koyalım. Ardından küp küp doğradığımız havuçları brokoliyi ekleyip 1-5 yemek kaşığı irmiği de ekleyip sıcak suyumuzu ekleyelim. Brokoli ve havuçlar yumuşayana kadar pişirelim. Ardından blender dan yada tel süzgeçten geçirip bebişlerimize afiyetle içirelim.
Ek gıda dönemiyle birlikte kabak, havuç ve brokoli gibi sebzeleri bebeğine buharda pişirerek verebilirsin. Ancak bazı gıdaların hazmı kolay olmadığı için erken dönemde tüketmesi bebeğinde gaz yapabilir, brokoli de bunlardan biri. Doktorun aksini belirtmediği sürece bebeğine 8. ayından itibaren brokoli verebilirsin.
Brokoli Çorbası (+6 Ay) Uyarı: Bebeğinizin tarifte yer alan malzemelere karşı alerjisi olabileceğinden doktorunuza danıştıktan sonra yedirmenizi öneririz.
İlgili 43 soru bulundu
Eğer anne bebeğini emziriyorsa, kendine gaz yapan yiyeceklerden uzak durmalı. Örneğin, soğan, kuru fasulye, karnabahar, brokoli, kepekli yiyecekler, lahana, portakal, limon, greyfurt. Kafein içeren içecekler, çikolata, çay hem gaz yapar, hem de bebekte uykusuzluğa ve huzursuzluğa sebep olur.
Brokoli 20 dk buharda veya 10 dk suda haşlanır. Diğer malzemelerle birlikte blenderdan geçirilip püre yapılır. Blenderdan kolay geçmesi için önce çatalla ezebilirsiniz. Quark dışında bir malzemeyle yapacaksanız miktarını kendinize göre ayarlayın.
Vereceğiniz ilk sebzeler patates, tatlı patates, havuç, balkabağı, kabak olabilir. İlk meyveler ise mevsimine göre elma, armut, muz, şeftali, kaysı, erik ve avokado olabilir. Daha sonrasında ise yoğurt ek gıdalara eklenebilir.
Günde ½ küçük kavanoz kadar sebze çorbası, onun için sağlıklı bir ara öğün olacaktır. Patates, havuç, pirinç, kabak, brokoli, taze fasulye gibi sebzeleri haşlayıp, püre kıvamına getirerek hazırlayabilirsiniz.
Brokoliye alerjiniz varsa, brokoli yemekten kaçınmanız gerekir. Gerçek gıda alerjisi vakalarında pişmiş veya haşlanmış brokoli bile alerjik reaksiyona neden olabilir. Özellikle paketli gıdaları alırken dikkati olmanız gerekir.
6.Ay. Bebek 6 aylık iken sebze, havuç, tahıl, patates, bal kabağı ağırlıklı gıdalarla beslenmelidir. Bunun yanında armut, şeftali, elma, kayısı, avokado ve erik gibi meyveler de takviye gıda ürünü olarak bebeğe verilebilir. Ayrıca düzenli peynir ve yoğurt tüketimi de ihmal edilmemelidir.
Brokolileri kaynayan suda fazla tutmamalısın. Brokoli haşlama süresi 2 ya da 3 dakikayı geçmemelidir. Aksi halde besin değerini kaybedebilir.
Minik gurmeniz ile brokoliyi en erken 8 aylıkken tanıştırmalısınız. Eğer bebeğinizin sindirim sorunu varsa biraz daha büyümesini bekleyin. Bu konuda doktorunuzun fikrini sorun. Çünkü brokoli sindirim sırasında gaz yapabilir.
Brokoli, C vitamini açısından zengin olduğu için bebeklerinizin bağışıklığını da güçlendirir. İçerisinde bolca lif barındırmasından dolayı bebeğinizin bağırsak hareketlerinin hızlanmasını sağlar. Her anne bebeğini en doyurucu ve sağlıklı sebzelerle beslemek ister.
Patates ve havuçlar küçük bir tencere içerisine konur üzerine 2 tatlı kaşığı pirinç eklenerek 2 su bardağı su ile haşlanır. Sebzeler yumuşadıktan sonra kendi suyu ile birlikte tel süzgeçten geçirilir veya çatalla ezilerek ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağı eklenerek tuz ve salça kullanmadan bebeğe yedirilir.
Anne sütü, yumurta sarısı, yarım muz ve biraz lor peyniri kahvaltısında olmalıdır. Çok az miktarda tereyağı, biraz ceviz ezmesi de temin edilerek tüm malzemeler püre haline getirilebilir. Bir diğer kahvaltı alternatifi ise pekmez, yumurta sarısı, peynir ve bebe bisküvisinden oluşan bir püredir.
6 aylık bir bebek 2 ya da 3 ara öğün ile beslenir. 6.ayında mide kapasitesi 180 ml olan bebeğiniz, ek gıdaları küçük miktarlarda tüketebilir. 1 çay kaşığı ölçüsünde tek bir ek gıda vermeye başlayabilirsiniz. 3 gün kuralına uyarak, aynı gıdayı 3 gün boyunca aynı miktarda vermelisiniz.
Yönergeler. İlk 6 ay sadece anne sütü tüketilmelidir. Anne sütü bebekler için en uygun besindir. Doktorunuza danıştıktan sonra anne sütünün yetmediği durumlarda 4. aydan itibaren ek gıda olarak Eti Cicibebe Bisküvisi tüketmeye başlayabilirsiniz.
Ayrıca salçaların asit oranlarının bebekler için çok fazla olması da ağız içinde yaraların açılmasına ve pişik gibi sorunlara yol açabilir. Dolayısıyla salçaları 1 yaşından küçük bebeklerin gıdalarına eklemeniz hiç uygun değildir.
6 aylık bebek kilosu, kız bebeklerde ortalama 7 kilo, erkek bebeklerde 7,5 kilodur. 6 aylık bebek boyu ise kız bebeklerde 64 santim, erkek bebeklerde 67 santimdir.
10 dakika kadar karbonatlı suyun içinde bekleyen brokoliyi, bir süzgeç içine alarak soğuk sudan geçirin. Karbonatlı suyun etkisi ile brokoli öbeklerinin arasında bulunan minik böcekler ve tozlar suyla beraber akıp gidecektir. Böylece daha temiz ve sağlıklı brokoli tarifleri hazırlayabilirsiniz.
Bir tencerede kaynattığımız suya, tuz ilave ederek, brokolileri içerisine koyalım ve 7-8 dakika haşlayalım. Rengi solmadan ve çok yumuşamadan süzgeçten geçirerek servis tabağına alalım. Üzerine zeytinyağı, limon suyu ve çırpılmış yoğurdu gezdirerek servise hazırlayalım. Arzuya bağlı üzerine pul biber serpebilirsiniz.
Brokoliler haşlanıyor çok ezilmeyecek şekilde dikkatli haşlayın haşlanırken içine tuz ve limon suyunu döküyoruz. Haşlandığında tadına bakın eğer tuzu ve limonu emmişse tadı zaten iyidir lakin az gelirse ekleme yapıp bekletebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri