Kısaca söyleyebiliriz ki; 6. his kavramı, bilim camiasında büyük oranda kabul edilmemektedir ve bu yetinin varlığını destekleyen hiçbir veri ortaya konamamıştır.
Altıncı his herkeste vardır, tüm insanlar kalp gözüne sahiptir. Önemli olan şey farkındalıktır, geliştirmek için meditasyon gibi yöntemlere eğilmek gerekir. Bazı kişiler altıncı hislerinin güçlü olduğuna inanırlar.
6. his en basit tanımla, kişinin olacak olayları tamamen doğal bir güdü ile önceden bilmesidir. Dokunma, görme, işitme, tat alma ve koklama olarak tanımlanan 5 duyudan tamamen farklı olarak gerçekleşen bu durum, bilimsel olarak kanıtlanamayan bir “fenomendir”.
Beş duyu organıyla algılanan şeylerin insanın iç dünyasında yarattığı değişimlere his denir. İnsana ait hisler, olumlu, olumsuz ve nötr olarak üçe ayrılır.
İşte tüm bu soruların cevapları... Bilim çevreleri altıncı his diye bir fenomenin varlığını kabul etmiyor. Hatta Amerikan Ulusal Bilim Akademisi altıncı his adı verilen bu duyunun varlığını inkar ediyor. Bilim insanlarına göre altıncı his yoktur çünkü ispat edilemez.
İlgili 42 soru bulundu
Yedinci his, 10-15. yıldan sonra devreye giriyor. Buna 'öğrenilmiş çaresizlik' de diyebiliriz.
7. his diye bir şeyin olduğu bilinmemektedir.
Henüz bilimsel bir açıklaması yoktur. İnsanların bazıları tarafından düzmece olarak kullanılır. Genellikle astrologlar, falcılar ve buna benzer iş yapanlar tarafından kullanılmaktadır. Bazı insanların ağzından altıncı hislerinin kuvvetli olduğunu falan da duyabilirsiniz.
6. his kişilerin sadece hislerini kullanarak bir takım olayları tahmin etmesini sağlayan bir duyudur ve bu özel duyu bazı insanlarda çok kuvvetlidir. Bu testin sonunda 6. hissinin ne kadar kuvvetli olduğunu öğreneceksin:) Eğer, 10 soruda en az 5 doğru cevap verirsen 6. hissin kuvvetlidir.
Meditasyon sayesinde farkındalık seviyeniz artar ve olaylara bakış açınız anlık da olsa değişir. Üstelik gerginliklerinizden ve üzüntülerinizden arınmanız da gelişen olayları daha net yorumlamanızı sağlar. Bu yüzden ne kadar sık meditasyon yaparsanız altıncı hissiniz ve sezgileriniz o kadar kuvvetli hale gelir.
Bu his herkeste bulunmaktadır fakat bunu kullanan ve kullanmayan kişiler vardır. Tabiki bilim dünyasında 6. his diye bir şey yoktur. Yanlızca tahmin gibi şeyler değil telepati olarakta çokça kullanılan bir yöntemdir.
İnsan arzularıyla sezgilerini karıştırdığında yanılır. İnsanın sezgileriyle kullandığı kestirme karar alma yolları, onu yanıltıp, yanlış kararlara yöneltebilir. Sezgiler konusunda hassas bir denge söz konusudur.
Hisler insanları asla yanıltmaz. İyiyle kötünün ne olduguna insanların söyledikleri ve yaptıklarına bakılarak karar verilemez.
Empatikler karşısındaki insanın derdini dinler, söylediklerini dikkatlice anlamaya çalışırlar. Gerçek bir dinleyiciye rastlamak zordur. Fakat empati yetisi güçlü olan kişiler dinledikleri insanların hissettiği duyguları hissetmeye başladıkları andan sonra verdikleri tavsiyeler hayat kurtarıcıdır.
Duygular, beyin tarafından salınan nörotransmitterler ve hormonlar aracılığıyla etkinleşen bedensel tepkiler, hisler ise duygusal tepkilerin bilinçli deneyimleri olarak tarif ediliyor. Burada bilinçli deneyimden kastedilen de büyük ölçüde düşünceler, daha doğrusu dünyevi bilgiler.
Altıncı His, M. Night Shyamalan'ın yazıp yönettiği, 1999 yapımı psikolojik korku filmidir.
Altıncı his denilen şey ise; gönül gözü, üçüncü göz ya da kalp gözü olarak değerlendiriliyor. Yani; kişinin sadece hislerini kullanarak birtakım olayları sezinlemesini sağlamayı başaran bir duyunun daha varlığından söz ediliyor.
Altıncı his TDK sözlük anlamı şu şekildedir: isim Önsezi.
4. his Risk,Heyecan vs. şeylerin oluşumu gibi birşey.
Bir his, duygunun kendisine dair bilinçli farkındalıktır. Duygu genellikle önce gelir ve evrenseldir. Hisler ise mizaç ve deneyimle şekillenir. İki kişi aynı duyguyu hissedebilir ancak bu duyguyu farklı şekilde isimlendirebilirler.
Güçlü sezgilere sahip olan kişiler görünüşte fazla çaba harcamadan olaylar ve insanlar hakkında çıkarımlarda bulunabilir. Güçlü sezgiler, yalnızca iyi ya da kötü olacak olayları önceden hissetmek değil aynı zamanda doğru kararları vermek, doğru seçimler yapmak için de önemlidir.
Zihinsel yetenekleri yüksek, aklını önemseyen, sezgileri kuvvetli insanlardır. İlgi alanları yoğun, dünyayı gözlemlemekten hoşlanırlar. Konuşma ve yazma yetenekleri son derece güçlü olur. İnsanları kolayca çözebilirler.
Öte yandan, hisler beynin ön lobundan meydana gelir. Başka bir deyişle, hisler soyut düşünceden kaynaklanır. Ancak duygular doğuştan gelir ve genetik açıdan evrim sonucu belirlenir. Aynı şekilde, her ne kadar garip görünse de, sahip olabileceğimiz maksimum duygu sayısı kısıtlıdır.
Hissettiklerimiz tamamen bizim inanç ve düşünce sistemimiz ile ilgilidir ve duyguyu alabilmek için hücrelerimizde o “hissin” reseptörleri olmalıdır. Bu sebeple his yüklemeleri çok önemlidir. Her his yüklemesinde hücrelerimizde yeni reseptörler açılır.
Tüm Dünya'da ve kültürlerde ortak olan 6 temel duygu vardır. Bunlar; öfke, mutluluk, korku, tiksinme, şaşkınlık ve üzüntü. Bu duyguların gösteriliş biçimi farklı farklı olsa da herkes temel de bu 6 duyguyla doğar. Diğer duygular ise sonradan yaşam boyunca öğrenilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri