6. sınıflarda Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Yabancı Dil, Kur'an-ı Kerim, Arapça, Peygamberimizin Hayatı ve Temel Dinî Bilgiler derslerini (30 ders saati) almak kaydıyla haftada 6 ders saatine kadar Yabancı Dil veya Kur'an-ı Kerim dersi verilebilir.
6. sınıf dersleri; Türkçe, Matematik, Sosyal Bilgiler, Fen Bilimleri, Yabancı Dil, Görsel Sanatlar, Müzik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Bilişim Teknolojileri ve Yazılım, Beden Eğitimi ve Spor derslerinden oluşmaktadır.
1. Bu sınavda Türkçe (15 soru) - Sosyal Bilgiler (10 soru) - Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi (10 soru) - İngilizce (10 soru) - Matematik (10 soru) - Fen Bilimleri (10 soru) olmak üzere altı bölüm bulunmaktadır.
Ortaokul kademesinde hafta içi her gün 8 ders saati olmak üzere, haftada toplam 40 ders saati yapılmaktadır.
İmam hatip ortaokullarında okutulacak zorunlu ders saati, her sınıf için toplam 36 saat olacak. Diğer ortaokullarda ise zorunlu ders saati 5-6. sınıflar için 28'şer saat, 7-8. sınıflar için ise 29 saat olarak belirlenmişti.
İlgili 24 soru bulundu
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi her sınıf düzeyinde 1 saatten 2 saate çıkarıldı. T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük 12. sınıfa alındı. Tarih dersi 11. sınıflarda da 2 saat zorunlu oldu.
Zorunlu derslerde yapılan değişiklikle Türkçe dersi ilk 2 yıl 10 saat, 3. ve 4. sınıflarda 8 saat, 5. ve 6. sınıflarda 6 saat, 7. ve 8. sınıflarda ise 5 saat olacak. Mevcut durumda haftalık ders saati 1. sınıftan 8. sınıfa kadar haftada 4 saat verilen matematik dersi 1 saat artırılarak her sınıfta 5 saat verilecek.
Yönetmelikte bir ders saati süresinin 40 dakika olduğu, okul yönetimince tekli eğitim yapılan okullarda bir teneffüs en az 20 dakika, diğer teneffüsler için en az 15 dakika, ikili eğitim yapılan okullarda ise teneffüsler için en az 10 dakika süre ayrılacağı belirtildi.
Ortaokulun zorunlu dersleri ise, Türkçe, matematik, fen bilimleri, sosyal bilgiler, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil, din kültürü ve ahlak bilgisi, görsel sanatlar, müzik, beden eğitimi ve spor, teknoloji ve tasarım ve rehberlik ve kariyer planlama olacak.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ortaokula geçişte bir yılın hazırlık sınıfı olması için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda 5. sınıfta öğrencilere sadece Türkçe ve yabancı dil eğitimi verilecek. Yabancı dil dersleri, ikinci sınıftan sonra zorunlu seçmeli dersler olan İngilizce, Fransızca, Almanca ve Arapçadan oluşacak.
6. sınıf matematik konuları toplamda 16 tanedir. 2022-2023 yılında 1. dönem ve 2. dönem 6. sınıf matematik dersi müfredatı için “6. Sınıf Matematik Konuları” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
Toplam 75 soru olup sınav süresi 90 dakikadır. Yanlış cevap sayısının üçte biri doğru cevap sayısından çıkarılarak elde edilen net sayısına göre puanlama elde edilir.
7. sınıf öğrencilerinin sorumlu olduğu dersler; Türkçe, Matematik, Sosyal Bilgiler, Fen Bilimleri, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Görsel Sanatlar, Müzik, Teknoloji ve Tasarım, Beden Eğitimi ve Spor dersleridir.
Okullarda zorunlu ve seçmeli diye iki tür ders vardır. Zorunlu dersler Milli Eğitim Bakanlığı tarafında belirlenmiş, öğrencinin tercih hakkının bulunmadığı matematik, Türkçe gibi derslerdir. Seçmeli dersler ise, tercihi doğrultusunda velisi ile birlikte öğrencinin seçim hakkının bulunduğu derslerdir.
İlkokul üçüncü sınıf düzeyinde verilmeye başlanan derslerden biri de Fen Bilimleri'dir.
Liseye giden öğrenciler 9. sınıf itibarıyla biyoloji dersleri almaya başlar. Özellikle YKS sınavına hazırlanan öğrencilerin karşına çıkan alanlardan bir tanesidir. Biyoloji ders konuları MEB tarafından açıklanan müfredata göre düzenlenmektedir.
Ortaokullarda Tarih, Coğrafya ve Yurttaşlık Bilgisi derslerinin birleştirilmesi 1970'den sonra gerçekleştirilmiş ve yeni dersin adı yine Sosyal Bilgiler olmuştur.
Temmuz ara zam ile kadrolu öğretmenler için ek ders ücreti, 51.15 TL'den 60.12 TL'ye yükselmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 60.12 TL olan ücretli öğretmenlerin ek ders ücretinde yüzde 25 artış yaptıklarını açıkladı. Böylelikle ek ders ücreti saatlik 75.15 TL oldu.
MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı'nca yayımlanan yeni haftalık ders çizelgesine göre, ortaokulda din dersi, 16 saate çıkarıldı. Öte yandan tüm ortaokullarda birinci sınıfta 18 saat Arapça dersi verilmesine olanak sağlandı.
Okul yönetimince tekli eğitim yapılan okullarda bir teneffüs en az 20 dakika olmak üzere diğer teneffüsler için en az 15 dakika, ikili eğitim yapılan okullarda ise teneffüsler için en az 10 dakika süre ayrılır.”
İstanbul'da bir ortaokulda velilerin 'Hz. Muhammed' in Hayatı' ve 'Kuran-ı Kerim' derslerini seçmemesine rağmen, okul yönetimi tarafından “Bütün veliler böyle seçim yaptı” denilerek, zorunlu hale getirildi. Böylece iki saatlik zorunlu din dersi, altı saate çıkarılmış oldu.
Normal şartlarda sabahçı öğrenciler Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri 07.30 ile 08.00 saatleri arasında açılıyor. Öğlenci öğrenciler ise 12:30 ile 13:30 saatleri arasında ders başı yapıyor.
Birinci kademe 4 yıl süreli ilkokul (1. 2. 3. ve 4. sınıf), ikinci kademe 4 yıl süreli ortaokul (5. 6. 7. ve 8. sınıf) ve üçüncü kademe 4 yıl süreli lise (9. 10. 11. ve 12. sınıf) olarak düzenlenmiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri