İŞKUR PROFİLİ NASIL OLUŞTURULUR? İŞKUR profil oluşturma işlemleri için Türkiye İş Kurumu'nun (İŞKUR) resmi internet sitesine giriş yapmak ya da İŞKUR merkezlerine başvurmak gerekiyor. * Kimlik bilgilerinizi doğru ve eksiksiz girdikten sonra İŞKUR profili oluşturma işlemi tamamlanır.
İŞKUR'un sunduğu hizmetlerden yararlanabilmeniz için kayıtlı kullanıcı olmanız gerekmektedir. İş aramanın ilk adımı kayıttır. Kurum hizmetlerinden yararlanmak isteyen iş arayanların Kurum portalına üye olarak veya şahsen Kurum ünitelerine başvurarak kayıt olmaları zorunludur.
İlk olarak https://www.iskur.gov.tr/ sitesine giriş yapmalısınız. Ardından sayfanın en üstünde alan " İş arayan" butonuna tıklayınız. Siteye üye olduktan sonra ise profilinize giriş yapınız. Telefon numarası eklenerek İŞKUR profil statünüzü aktifleştirebilirsiniz.
İŞKUR kayıt belgenizi e devlet üzerinden alabilirsiniz. Bunun için e devlet hesabınıza giriş yaptıktan sonra arama kısmına gelin. Buraya İŞKUR kayıt belgesi diye yazarak aratın. Çıkan ilk sayfada İŞKUR kayıt belgenizi kolay bir şekilde temin edebilirsiniz.
İşsizlik Ödeneğine Başvuru
Başvuru, İŞKUR birimine şahsen gelerek veya elektronik ortamda www.iskur.gov.tr adresinden yapılabilir. Mücbir sebepler dışında 30 gün içerisinde başvurulmaması halinde, başvuruda gecikilen süre, toplam hak sahipliği süresinden düşülmektedir.
İlgili 34 soru bulundu
İşsizlik ödeneğinin süresi
900 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olan sigortalı işsizlere 240 gün, 1080 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olan sigortalı işsizlere 300 gün süre ile işsizlik ödeneği verilmektedir.
Başvurular Kuruma gelmeden E-Devlet üzerinden, ALO 170 üzerinden ya da https://esube.iskur.gov.tr/ internet adresi üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifre kullanılarak yapılacaktır. Seçim Yöntemi: 05.09.2023 tarihinde Elektronik Noter Kurası olarak icra edilecektir.
İş imkanından faydalanmak isteyenler başvurularını ALO 170 iletişim hattı üzerinden telefon marifetiyle veya İŞKUR internet sayfası üzerinden online olarak yapabilecekler.
kurumumuzun www.iskur.gov.tr internet adresinden, e- Devlet, esube.iskur.gov.tr üzerinden online olarak ve ALO 170 iletişim hattını arayarak başvurularını yapabilecektir.
kimlik numaranız ve e-devlet şifrenizle sayfaya e devlet sistemine giriş yapabilirsiniz. Daha sonra e-devlet sisteminde bulunan e hizmetler bölümünden "İŞKUR" başlığını bulmalısınız. İŞKUR'un sunduğu hizmetler arasından "İş Başvurusu Sonucu Sorgulama" başlığını seçmelisiniz.
Seçme işleminden sonra, iş arayanın seçmeyi onaylaması beklenir. Seçilen iş arayanlara, işe seçildiklerine dair, tercih ettikleri iletişim adreslerine (email, cep telefonu, v.b) mesaj gönderilir. Bu mesajın iş arayana ulaşmasını takiben, iş arayanın işi onaylaması durumunda davet-görüşme süreci devreye girer.
İnternet üzerinden yapılacak işsizlik maaşı başvuruları İŞKUR'a ait web sitesi üzerinden (www.iskur.gov.tr) yapılmalıdır. Başvuru işlem ekranına e-Devlet üzerinden de ulaşılabilir. e-Devlet üzerinden başvuru yapabilmek için e-Devlet'te yer alan 'Kurumlar' kısmındaki İŞKUR bölümüne girmek yeterlidir.
🔈İŞKUR kaydınızı e-Devlet üzerinden online olarak görüntüleyebilir, kayıt belgesi alabilirsiniz. 🔗https://www.turkiye.gov.tr/iskur-kayit-belgesi | By Türkiye İş Kurumu-İŞKUR | Facebook.
İşsizlik maaşı (işsizlik ödeneği), sigortalının çalıştığı son dört ay içindeki aylık prime esas kazançları dikkate alınarak hesaplanan günlük ortalama brüt kazancının %40'ı olarak hesaplanmaktadır. İşsizlik maaşının (işsizlik ödeneği) miktarı, aylık asgari ücretin brüt tutarının %80'ini geçememektedir.
Gerekli belgeleri hazırlayarak işsizlik başvurusunu tamamlayan kişilerin başvuruları bir süre sonra sonuçlanır. İşten ayrıldıktan sonra 30 gün içerisinde İŞKUR'a başvuran bireyler genellikle 1 aydan önce başvuru sonucunu öğrenebilir. İŞKUR işsizlik ödeneği başvuru sonucu nasıl öğrenilir?
Bunun için size en yakın İŞKUR merkezine gidebilir ya da https://esube.iskur.gov.tr linkinden internet üzerinden de kayıt olabilirsiniz. Kayıt işlemlerinizi tamamladıktan sonra yine merkezden iş arayan kayıt belgesini almak istediğinizi beyan ederek kısa bir süre içinde belgenizi alabileceksiniz.
TTK işçi alımı başvurusu nasıl yapılır? Vatandaşların kuruma gelerek sıra beklemesine gerek kalmadan tüm başvuruların, ALO 170 Çağrı Merkezi, İŞKUR internet şubesi (esube.iskur.gov.tr) ve İŞKUR mobil uygulama ile e-devlet üzerinden yapılacağı kaydedildi.
TYP numarası almak için; "esube.iskur.gov.tr" adresine giriş yapılır ve üst menüde yer alan ONLİNE İŞLEMLER seçeneğine gidilir. Ekrana gelen sayfadan ARA butonun basınca TYP ilanları gelecektir. SEÇ kısmının altında yer alan numara TYP numarasıdır.
Buna göre son 3 yıl içinde 600 gün prim ödeyene 6 ay, 900 gün prim ödeyene 8 ay ve 1080 gün prim ödeyene 10 ay maaş ödeniyor. İşsizlik maaşı hesaplanırken son 4 aydaki brüt maaşınızın ortalaması alınıyor.
İŞSİZLİK MAAŞI
İşsizlik maaşı aylık asgari ücretin brüt tutarının yüzde 40'ından az olamazken, yüzde 80'ini geçemiyor. Yeni asgari ücretle işsizlik maaşının en düşüğü 5 bin 325 lira, en yükseği ise 10 bin 650 lira şeklinde uygulanacak.
Sigortalı işsiz, işsizlik maaşını, nüfus kâğıdı ile birlikte herhangi bir PTT şubesine başvurarak her ayın 5'inde alabilir. Sigortalı işsiz, işsizlik maaşını PTT'den 6 ay içerisinde çekmelidir.
e-Devlet kolaylığı ile internet üzerinden öğrenilebilen işsizlik maaşı başvuru sonucu, İŞKUR birimlerine gidilerek de sorgulanabilir. İŞKUR tarafından belirlenmiş şartlar sağlandığı takdirde herkes işsizlik ödeneği alabilir.
Maaşın süresi yatırılan prime göre değişiyor. Buna göre; son 3 yılda 600 gün primi olan çalışan 6 ay, 900 gün primi olan 8 ay ve 3 yılın tamamında, yani bin 80 gün primi olanlar 10 ay boyunca işsizlik maaşı alabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri