Gerekli olan minimum yatırım miktarı 250 bin Euro olarak belirlenirken, bu tutarın Alman vatandaşlarına istihdam yaratması gerekiyor. Vatandaşlık için istenen yatırım miktarı 1 milyon Euro. Şirket adına açılan banka hesabında 100 bin dolarla sınırsız oturum hakkı alınıyor.
1. ALMANYA. Almanya'da önce oturma, sonra vatandaşlık hakkı elde etmek için tek şart var: 250 bin Euro yatırımla bir iş kurmak ve bu iş yerinde Alman vatandaşlarına istihdam sağlamak.
“Vatandaşlık hukukunun modernizasyonu” başlığını taşıyan 61 sayfalık yasa tasarısında vatandaşlığa başvurmak için Almanya'da 8 yıl yasal olarak ikamet etmiş olma şartı 5 yıla indiriliyor. Hatta, “ülkeye oldukça iyi uyum sağlamış” kişilere 3 yıl sonra başvuru imkanı tanınıyor.
Bir ada devleti olan Dominik Cumhuriyeti en ucuz vatandaşlık veren ülkeler arasında yer alıyor. Dominik Cumhuriyeti tek kişi için 100 bin ABD Doları, çift kişi için 150 bin ABD Doları karşılığında vatandaşlık veriyor. Üç kişi ve daha yukarısı için ise 175 bin ABD Doları ve üstü fiyatlar söz konusu.
Hangi Avrupa Ülke Ev Alınca Vatandaşlık Veriyor? Ev alınca vatandaşlık veren Avrupa ülkeleri; Malta, Letonya, ispanya, Portekiz ve Yunanistan'dır. Karadağ, İrlanda ve Makedonya Avrupa Birliği'nde yer almayıp Avrupa Kıtası'nda yer alan ve gayrimenkul karşılığı vatandaşlık veren ülkelerdir.
İlgili 42 soru bulundu
Yalnız, Almanya'dan ev aldığınız anda vatandaşlık veya oturum hakkına sahip olamıyorsunuz. Almanya'da önce oturum sonra vatandaşlık hakkı kazanmanın en bilinen yöntemlerinden biri, 250.000 euro değerinde bir iş yatırımı yaparak Alman vatandaşlarına istihdam sağlamaktır.
Bu kanunda yabancı girişimci oturumu için istenen Almanya çapında en az 250.000 Euro yatırım ve en az 5 işçi çalıştırma şartı 2012 yılında yapılan kanun değişikliği ile kaldırılmıştır. Bahsedilen bu maddeye göre Almanya'da ticari iş yapan yabancılara oturum verilebilir.
Belçika Oturma İzni Programı ile kişiler , 250.000'den başlayan yatırım tutarları ile beş yıl sonra Belçika vatandaşlık hakkı ve Avrupa Birliği Pasaportu alma fırsatına sahipler.
Bu oturum izni programının ismi Portekiz Golden Visa'dır. Portekiz Golden Visa kapsamında beş yıllık oturum izninin ardından sunduğu vatandaşlık hakkı nedeniyle en kolay Avrupa vatandaşlığı veren ülkedir.
Ebeveynleriniz Alman vatandaşıysa veya Almanya'da doğmuşsanız (ebeveynlerinizin belirli koşulları karşılaması şartıyla), otomatik olarak Alman vatandaşlığına hak kazanırsınız. Ayrıca burada doğmamış olsanız veya ebeveynleriniz Alman vatandaşı olmasa da Alman vatandaşı olabilirsiniz.
Ebeveynlerden birinin 5 yıl Almanya'da yasal olarak ikamet etmesi durumunda ülkede doğan yabancı çocuklar Alman pasaportu alabilecek. Ayrıca çocuklar ebeveynlerinin vatandaşlığını da koruyarak çifte vatandaş olabilecek.
Almanya'da Bakanlar Kurulu, çifte vatandaşlık imkanını herkese tanıyan ve Alman vatandaşlığına geçişleri kolaylaştıran yasa tasarısına onay verdi.
33 ay AB Mavi Kart sahibi olduktan sonra, süresiz oturum iznine başvurabilirsiniz. Sadece 33 aylık emeklilik sigortası primi ödemiş olmanız, uygun bir işe sahip olmanız ve A1 seviyesinde Almanca konuşmanız yeterlidir. B1 seviyesinde Almanca konuştuğunuz takdirde, sadece 21 ay sonra da süresiz oturum izni alabilirsiniz.
Almanya Vatandaşlık Şartları
-Hakkında Yabancılar Yasasının 46 maddesine göre sınır dışı edilme kararı bulunmamak, - Almanya'da en az 8 yıl yasal oturum, Eşi Alman vatandaşı ise 5 yıl. - Almanya'da temelli olarak yerleşmiş olmak (geçici bir nedenle Almanya'da bulunanlar bu aktan yararlanamaz);
Adım: Almanya'da oturma izni başvurusu
Ayrıca, başvuru için yaklaşık 100,00 euro (İkamet Yasası'nın 45. maddesi) kadar bir ücret alınmaktadır. Önemli bir tavsiye olarak: Oturma iznine, giriş için verilen vizenin süresi dolmadan başvurulmalıdır.
1. VATİKAN. Vatikan'da yalnızca ülkede veya Roma'da kardinal olarak çalışanlar, ya da Katolik Klisesi'nin resmi çalışanı olarak görev yapanlar vatandaşlık alabiliyor.
Bu kanunlar, bir kişinin aynı anda birden fazla ülkenin vatandaşlık gereklerini karşılayabileceği durumlar yaratabilir. Bu durum, bir ülkenin veya diğerinin çok vatandaşlık ile ilgili yasalarının olmaması durumunda, kişinin birden fazla vatandaşlığa sahip olmasına izin vermektedir.
İrlanda'da 8 yıllık ikamet süresinden sonra, vatandaşlığa kabul başvurusu tarihinden hemen önce 365 gün sürekli olarak ikametgahınız olması ve önceki 8 yıl boyunca ülkede toplamda makul bir ikamet süreniz olması (1460 gün) koşuluyla vatandaşlığa kabul edilebilirsiniz.
Macaristan'ın yatırımcı programı çerçevesinde, 300.000 Euro değerinde devlet tahvili satın alan ve bu tahvilleri 5 yıl süreyle bozdurmayan bireyler, 7 yıl sonunda Macaristan vatandaşlığına başvuru hakkı kazanırlar.
Golden Visa programı kapsamında minimum 280.000 Euro tutarında Portekiz'de gayrimenkul satın alarak veya net 500.000 Euro'luk fon satın alınması şartıyla, beş yıllık bir sürecin sonunda Portekiz vatandaşı olunabilir.
Yatırım Yoluyla Vatandaşlık
Genellikle en az 250.000 Euro değerinde gayrimenkul yatırımı yapılmalı ve bu yatırım en az 5 yıl boyunca sürdürülmelidir. Bu süre sonunda, oturma izni vatandaşlık hakkına dönüştürülebilir. Yatırımın sürekliliği ve yatırımcının Yunanistan'da belirli bir süre yaşaması gerekmektedir.
Almanya'da limited şirket kurmak için minimum 25.000 Euro miktarında bir sermaye şartını sağlamak zorundasınız. Sermaye tamamlandıktan sonra şirket sözleşmesini noterde tasdik ettirmeli ve şirketinizi ticaret siciline kayıt yaptırmalısınız. Almanya'da anonim şirket kurmak için sermaye alt limiti 50.000 Eurodur.
Almanya'da yaşam maliyetleri diğer Avrupa ülkelerine kıyasla oldukça uygundur. 2020'den itibaren Almanya'daki konaklamanız dâhil tüm yaşam giderlerinizi karşılamak için aylık 934 Euro bütçe ayırmanız yeterlidir, yani yılda 11,208 Euro gerekir.
Banka dökümünün Almanya turistik vize randevusu tarihinden en geç 10 gün önce temin edilmesi gerekmektedir. Hesabınızda en az 35.000 TL bakiye bulunması gerekmektedir. Ailece başvuru yapılacaksa her bir aile bireyi için sunulacak hesap en az 35.000 TL bakiye içermelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri