konuyla ilgili bilinen ve savunulabilecek kesin bir kullanım yaşı yoktur. Gelişim uzmanları ve psikologlar teknolojik cihazların zekada, gelişimde ve özellikle sosyallikte sorunlar çıkardığını düşündüğü için, özellikle 6 yaş ve altı için direkt akıllı telefona maruz bırakılmamalarını önermektedir.
OKULA TELEFON GETİRMEK YASAKLANACAK MI? Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okullarda telefon kullanımı konusunda yeni uygulamanın hayata geçirileceğini açıkladı. Yapılan açıklamaya göre bundan sonra öğretmenler de öğrenciler de derslere telefon götüremeyecek.
TELEFON KULLANIMI GENELGE İLE YASAKLANDI
Milli Eğitim Bakanlığı, 2023-2024 eğitim öğretim yılı için okullarda telefon kullanımı konusunda yeni bir genelge yayınladı. Genelgede, öğrencilerin dikkatini dağıttığı ve eğitim öğretim sürecini olumsuz etkilediği için telefon kullanımına yasak getirildiği belirtildi.
Ebeveynler çocuklarına telefon alma ihtiyacı oluştuğuna karar verdikten sonra nasıl bir telefon alacaklarını da belirlemeleri gerekir. Uzmanlara göre akıllı telefon alma yaşı ise en az 12 olmalıdır.
11 YAŞINDAN KÜÇÜK ÇOCUKLARA NEDEN CEP TELEFONU ALINMAMALI? Alman Aile Bakanlığı uzmanları, 11 yaşından küçük çocukların akıllı telefon uygulamalarını bilinçli bir şekilde yönetemeyeceğine dikkat çekiyor.
İlgili 30 soru bulundu
Başvuru için ise 15-29 yaşları arasında bulunma şartı getirilmektedir. Uygulama otomatik olarak başlamaktadır. 29 yaştan sonra ise uygulama yine kendiliğinden sona erdirilmektedir. 15- 29 arası gençler sadece bir numara için muafiyet talebinde bulunabilecekler.
Deneyimlerime göre, ilk telefon için ideal yaş 11-12 yaş civarı. Bu yaşlar, pek çok çocuğun bağımsız olarak okula gitmeye başladığı yaşlar, dolayısıyla telefonlar faydalı iletişim araçlarıdır.
Gelişim uzmanları ve psikologlar teknolojik cihazların zekada, gelişimde ve özellikle sosyallikte sorunlar çıkardığını düşündüğü için, özellikle 6 yaş ve altı için direkt akıllı telefona maruz bırakılmamalarını önermektedir.
Yaşım 18'den küçük, nasıl hat alabilirim? Yeni hat alırken gereken tüm evraklarla birlikte; adınıza faturalı hat almak istiyorsanız noterden alınmış muvafakatname, anne veya babanızın kimliği ile beraber başvurmanız gerekmektedir.
Kesinlikle hayır. Telefon, 134. Madde kapsamında bilgisayar gibi görülerek, el koymaya konu olamaz.
OKULA TELEFON GETİRMEK YASAKLANACAK MI? Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okullarda telefon kullanımı konusunda yeni uygulamanın hayata geçirileceğini açıkladı. Yapılan açıklamaya göre bundan sonra öğretmenler de öğrenciler de derslere telefon götüremeyecek.
Veliler artık okul yönetimi ya da öğretmenden randevu almadan okula giremeyecek. Karar yeni eğitim öğretim döneminde uygulanmaya başlanacak.
Kolye, yüzük, küpe, bilezik vb. aksesuar takmak, kumaş veya deri yelek, Okul kıyafetinde öngörülen dışında hırka ve kazak vb. giyilmesi yasaktır. Hiçbir şekilde yüksek tabanlı, topuklu ayakkabı ve sandalet giyilmemelidir. Kız öğrenciler makyaj yapamaz, saçlarını boyatamaz ve oje kullanamazlar.
Çocuklar cep telefonundan yayılan elektromanyetik dalgalara maruz kaldıklarında gerçekleşen hücre ölümleri, hafıza ve öğrenme sistemlerinde aksaklıkları tetikleyebiliyor. Telefonlar özellikle beyinde 'hipokampus' denilen, öğrenme ve hafızayla ilgili olan bölümde, hücrelerin hasarlı gelişimine ve ölümüne neden oluyor.
Eğer okul yönetimi böyle bir cep telefonu yasağını okul yönetmeliğine koymuşsa, öğretmen telefona el koyabilir. Öğrencilerin dikkatlerini derse vermeleri için okul yönetmeliği bu tür bir yasağı koyabilir... Yani telefona el koyma süresinin amaca uygun olması gerekir, bu tedbirin uygulanmasında aşırıya kaçılmamalı.
Öğretmenler de sınıfta ders esnasında cep telefonuyla vakit geçirmeyecek. Öğretmenler derse cep telefonuyla giremeyecek. Dijital bağımlılığın önüne geçmek, öğrencilerin dikkat ve konsantrasyonlarını arttırmak için derse telefon ile girme yasağı uygulanacağı açıklandı.
Öğrenciye vergisiz telefon desteği 1 Kasım 2023 itibariyle yürürlüğe girmiştir. Bu tarihten itibaren satın alınan ve belirli şartları sağlayan teknolojik cihazlar için Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın https://gsbbiz.gsb.gov.tr/ web sitesinden başvuru süreçlerini başlatabilirler.
12 yaşından sonra çocuk tek başına internet kullanabilmektedir. Bu süreçte çocuğa ekranlar yoluyla gelebilecek tehlikeler ve kendisini koruma yolları anlatılmalıdır. 12 yaşından önce çocuklar sosyal medya kullanmamalıdır ve çocuğa sosyal medya hesabı açılmamalıdır.
Gelen cevap bu : (Bimcell genç ten faydalanabilmeniz için iletilen TCKN sahibinin 7-25 yaş arasında olması gerekmektedir.
Satın alma tarihi itibariyle 26 yaşından gün almamış olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı üniversite öğrencilerinin her biri, bir defaya mahsus olmak üzere teknolojik cihaz desteğinden faydalanabilecek.
“Her gün; 3-6 yaş arası çocukların 30 dakika, ilköğretim çağına gelmiş çocukların 45 dakika, ortaöğretim öğrencilerinin günde 1 saat, lise çağına gelmiş gençlerin ise 2 saat ekranla, teknolojik araçla vakit geçirmesi en doğru yol.”
Vergisiz telefon şartları neler? Buna göre, satın alma tarihi itibarıyla 26 yaşından gün almamış, açık öğretim öğrencileri hariç, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yükseköğretim öğrencilerinin her birine, bir defaya mahsus olmak üzere teknolojik cihaz desteği ve bir yıllık internet desteği sağlanacak.
Uzmanlar 2,5 yaş öncesi dönemde çocuklara tablet verilmesini doğru bulmuyor. Sonrasında ise 30. Ay ile 13 yaş arasında tablet kullanımının ebeveyn kontrolünde sağlanması faydalı görülüyor.
1 Kasım itibariyla alınan telefon, bilgisayar ve tabletler kapsam dahilindedir. 1 Kasım 2023 tarihinden önce satın alınan teknolojik cihazlar 9.500 TL altında olsa bile Resmi Gazete açıklamasına göre sürece dahil edilemezler.
Üretim Tarihi de pilin arkasında bulunabilir, ancak yeni akıllı telefonların çoğunda yerleşik bir pil bulunur. Yani IMEI numarasına göre kontrol etmek en kolay yoldur ve bunu IMEI.info web sitemizde ödeme yapmadan yapabilirsiniz, tamamen ücretsiz bir hizmettir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri