Akciğeri temizliyor, kolesterolü düşürüyor, kemikleri güçlendiriyor. Yoğurt ve meyvelerin üzerine bir yemek kaşığı tahin dökülüp yenmesinin böylece çok hastalığa iyi geleceğini gösteren Güzelcan, "Tahin, güçlü bir antioksidan özelliğe sahip olduğu için kanserin de savaşçısıdır.
Tahini ya limonla sade olarak ya da yoğurt da ekleyerek açtığınızda, yeşillik ve sebze salatalarına müthiş bir tat veriyor.
Tahini sade olarak tüketirseniz mide rahatsızlıklarına son derece faydalıdır. Tek başına tadı hoş gelmese de pekmezle karıştırmak suretiyle hem daha faydalı olur hem de lezzetli. Pekmezle karıştırılarak tüketildiğinde sadece enerji vermekle kalmaz, hem kan yapar hem de kış aylarında üşümeyi engeller.
Tahin, içerdiği Omega 3 ve Omega 6 sayesinde sinir hücrelerinin sağlıklı bir şekilde çalışmasını destekler ve sinir sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olur. Tahinin, düzenli tüketilmesi durumunda hafızayı güçlendirdiği, beynin işleyişine katkı sağladığı bilinmektedir.
İlgili 42 soru bulundu
Tahinin temeli susam yağına dayandığından susama alerjisi olanların tüketimi kesinlikle tavsiye edilmez. Aşırı tahin tüketimi hızlı bir şekilde kilo alınmasına neden olabilir. Tahin kalorisi ve yağ oranı yüksek bir gıda olduğundan ölçülü tüketilmelidir.
Mideyi rahatlatır ve mide ağrılarını dindirir. Ağır yemeklerin mideyi rahatsız etmemesine karşı sabah aç karnına 1 çorba kaşığı tüketilmesi önerilir. Hazmı kolaylaştıran tahin, sindirim sisteminin de daha iyi çalışmasına yardımcı olur. Tahin içerisinde bulunan yağlar, böbreklerin düzenli çalışmasına katkıda bulunur.
Tahin, özellikle karaciğerin zararlı maddelerden temizlenmesi için ideal bir detoks özelliği olan besin maddesidir. Omega 3 yağ asitleri gibi sağlıklı yağ asitleri bakımından zengin olan tahin, karaciğeri temizler ve karaciğerin daha sağlıklı işlev görmesine yardımcı olur.
Yüksek oranda doymamış yağ içeriğine sahip olan tahin mide ağrılarına iyi gelir ve bağırsak hareketlerini düzenler.
1 yemek kaşığı tahin yaklaşık 87 kcal kaloridir. Dolayısıyla fazla tüketildiğinde kilo aldırır. Bu sebeple obez ve kilo kontrolü problemi yaşayan kişilerin tahin tüketmesi önerilmez. Tahin tüketimi günlük en fazla 2 yemek kaşığı ile sınırlandırılmalıdır.
Bu da bizim için yabancı ve zararlı maddelerden arınan kan ve sağlıklı bir dolaşım sistemi anlamına geliyor. Hal böyle olunca her gün düzenli olarak tahin tüketmek yüksek kan basıncı, kolesterol gibi birçok hastalık karşısında daha dayanıklı hale gelmenizi sağlıyor.
Tahin, içerdiği kalsiyum ve Omega 3 sayesinde kilo vermeye yardımcıdır. Çünkü kalsiyum ve Omega 3 vücutta yağ yakımını hızlandıran minerallerden birisidir. Tahin, vücutta biriken yağları yakmak için doğal bir destektir. Bitkisel protein içeriğiyle kasları besler, yağ yakmayı hızlandırır.
Hammaddesi olan susamda bulunan kalsiyum ile yararlı yağlar kemiklerin korunmasına yardımcı olur. Sindirim sisteminin daha aktif çalışmasını sağlayarak kabızlığın giderilmesinde etkilidir.
İçerdiği mineraller ve vitaminler sayesinde özellikle kış aylarında vücut direncini güçlendirerek grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi hastalıklardan koruyan tahin faydaları saymakla bitmiyor. Uzmanlar tarafından günde 2 kaşık tüketilmesi tavsiye edilen tahin tam bir şifa deposu.
Şaşırtıcı uyarı: Pekmezi yoğurtla birlikte yemeyin!
Ancak uzmanlar kalsiyum ve demir yüklü besin maddelerinin birlikte tüketilmesi durumunda vücuda bir katkı sağlamadan vücuttan atıldığını söylüyor. Bu durumda demir yüklü pekmezle kalsiyum deposu yoğurt bir araya geldiğinde vücuda hiçbir fayda sağlamıyor.
Uzmanlar ise genel olarak mide ağrısının önüne geçen etkili besinler olduğunu vurguluyor. Mide duvarını koruyan muz tahin ve tarçın karışımını da sizler için araştırdık. Kekik, antiseptik özelliği sayesinde yağlı yiyeceklerden dolayı midede oluşan ekşimeye iyi gelir.
Tahin içerisinde yüksek oranda doymamış yağ asidi bulunmaktadır. Bu, vücuttaki iltihap oranını arttırarak kemiklerin ve kasların iltihaplanmasına neden olabilmektedir.
Tahin tüketmek bağışıklık sistemine iyi gelir. Tahin tüketimi içeriğinde bulunan çok sayıda mineral ve vitamin sayesinde kemiklerin yoğunluğunun artırılmasını sağlar. İltihaba iyi gelen tahin iltihap sökücü özelliğe sahiptir.
Tahin midenin düzenli çalışmasını sağlayan bir besindir. Tahin özellikle reflü, ülser ve ve gastrit hastalığından muzdarip olan hastaların çok kullandığı bir besindir. Tahin bu hastalıkların tedavisi için önemli bir besindir.
- Bol Su Tüketmek: Karaciğerin temizlenmesinin ve yenilenmesinin en önemli yolu, gün içerisinde en az 6 ile 8 bardak su tüketmektir. Bunun dışında böbrek sağlığı açısından oldukça önemli olan su, vücudun her zaman nemli olmasına destek olur. Su içmek; karaciğerin temizlenmesinin en önemli yoludur.
Karaciğer sağlığı açısından kaçınılması gereken maddeler ise alkol, şeker ve tuzdur. Karaciğerin işlevlerinden biri de şekeri yağa dönüştürmektir. Fazla şeker tüketimi karaciğer yağlanması riskini artırır. Tuzdaki sodyum ise doku sertleşmesi olarak ifade edilebilecek fibröze yol açabilir.
Karaciğeri temizlemenin en iyi yollarından biri günde 6-8 bardak su içmektir. Bu ayrıca böbreklerin temizlenmesine ve kilo vermeye yardımcı olur. Vücut her zaman nemli kalmalıdır, bunu sağlamak için en iyi yol ise bolca su içmektir.
Tahin, vejeteryanlar için de harika bir protein deposu sunuyor. Susam, bol miktarda çinko içeriyor. Çinko minerali, cildinizi yenileyen ve sağlıklı tutan kolajen maddesinin üretiminde aktif rol oynuyor.
Tahin, yüksek oranda antienflamatuar bileşikler içeriyor. Bu özelliği ile tahin, akciğer hastalığı, yaralanma ve iltihap ağrılarını hafifletiyor. Aynı zamanda tahin, güçlü antioksidan içeriği ile anti-bakteriyel özelliğe de sahiptir.
Tahinin bol miktarda içerdiği mineraller saç dökülmesini durdurabilir. Kalp Sağlığı: Damarların açılmasını ve damarlardaki tıkanıklıkların giderilerek kan akışının normale dönmesini sağlar. Bu hem kalp sağlığını hem de vücut sağlığının korunmasına yardımcı olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri