Kimlere yapılmaz:Kanama bozukluğunda, kansızlığı olanlara, hamilelere,ileri evre kalp ve böbrek yetmezliği olanlara,kanser hastalarına,2 yaş altı ve 60 yaş üstü insanlara yaş kupa(hacamat)önerilmemektedir.
Daha önce hiç hacamat yaptırmamışsa 65-70 yaş üstü genel durumu düşkün olan kişilere tavsiye edilmez.
Hacamat kimlere yapılmaz? İşlem genellikle 70 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan, kanda pıhtılaşma problemi olan, kalp pili bulunan, regl döneminde olan kişilere uygulanmaz.
70 yaş altındaki erişkinlere HEKİMİN uygun gördüğü durumlarda hacamat yapılabilir.
Kan tutan kişilere, kalp pili takılı hastalara, panik atak geçirenlere, düşük tansiyon hastalarına, kemoterapi görenlere, hamilelere, organ nakli olanlara, 12 aydan küçüklere, kanın pıhtılaşma zamanı düşük olan kişilere, bazı durumlar hariç 60 yaş üzerinde olan kişilere hacamat tedavisinin uygulanması önerilmemektedir.
İlgili 19 soru bulundu
Hangi Bölgelere Hacamat Yapılmaz? Kafanın üst bölgesinde (bıngıldak) ve ense çukurunda hacamat uygulamasının gerçekleştirilmesi sakıncalıdır. Bu noktalarda yapılan her müdahale akıl hastalıklarına ya da zihinsel problemlere neden olabilmektedir.
Ayrıca deride kesi yapılması nedeni ile deriye veya kana mikrop bulaşma riski de mevcuttur. Özellikle steril olmayan şekilde yapılan hacamat ile hepatit, HIV (AIDS), frengi gibi kan teması ile geçen hastalıkların bulaşma riski de mevcuttur.
Vücudunda ciddi rahatsızlığı olan insanlar ayda 1 kez olmak şartıyla 5 veya 7 seans hacamat yaptırarak maksimum faydayı görebilirler. Kronik rahatsızlığı olan hastalarda 10-15-20 günde bir ara vermeden yapılan hacamatlar kişinin sağlığını tehlikeye sokar. Bu sebeple en az ayda bir yapılması önerilir.
Hacamat'ın Yan Etkileri nelerdir? Hacamat tedavisi doktor kontrolünde yapılırsa her yaş grubu insan için hiçbir yan etkisi yoktur. Hacamat olmayan insanlar yoğunlaşan kanı sulandırmak için kan sulandırıcı kullanırlar. Kan sulandırıcı ilaçların karaciğer ve böbrek üzerinde birçok olumsuz yan etkileri vardır.
Düzenli hacamat yaptıran kişilerde damarlarda plaklar oluşmaz ve tıkanıklık olmaz. Damar tıkanıklığı şikayeti olan bir kişi 1 seansta 40 yıllık toksinlerden kurtulmayı beklememelidir. Asgari 1 ay arayla 4-5 seans hacamat ve en az 1 seans sülük gereklidir.
Hacamat tedavisi önce cinsel ilişkiden kaçınılması gerekir çünkü cinsel ilişki sonrasında kan akışı yavaşlar. Hacamat uygulaması öncesi bir günlüğüne cinsel ilişkiye ara vererek uygulamanın etkiliğini artırabilirsiniz.
Cinsel sorunlar ve hacamat noktaları nerelerdir? Cinsel sorunlara bağlı kişiler hacamat yaptırmak istediklerinde genellikle kupa tedavisi kuyruk sokumu bölgesi üzerinde uygulanmaktadır.
Baş ağrısı (Migren), boyun fıtığı gibi rahatsızlıklarda ense ve boyuna. Böbrek rahatsızlıkları olan hastalarda bel ve kuyruk sokumu bölgesine. Fıtık ve sırt ağrıları olanlarda sırt ve omuz bölgelerine. Halsizlik, stres gibi rahatsızlıkları olanlarda yine sırt bölgesi.
Hacamatın belirli bir zamanları olmadığı gibi, yaş sınırlaması da yoktur.
Vücutta bulunan fazla kanın dışarı atılması amacı ile uygulanan hacamat yönteminde kılcal damarlara müdahale edilmektedir. Ancak damardan kan vermek işlemi ile aynı etkiyi açığa çıkarmamaktadır. Hacamat uygulamasında kandaki toksin oranı düşmekte olup; damardan kan veridliğinde böyle bir durum gözlemlenmemektedir.
Kuyruk sokumu bölgesine yapılan hacamat prostat, basur, adet düzensizliği sorunlarına iyi gelir. Bel bölgesine yapılan hacamat kadın- erkek hastalıkları, idrar tutamama, cinsel isteksizlik, cinsel performansı yükseltmeye iyi gelir.
Baldırların ve kalçaların yan taraflarında yapılan hacamat , özellikle kadınlar için menstrüasyonun temizlenmesine yardımcı olur. Baldır ve diz çukurluğu vücut yükünden kaynaklanan ağrıyı en aza indirmek ve kas ağrısını gidermek için çok faydalıdır.
Hacamat Tedavisinin faydalarından başlıcaları şu şekildedir;
Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, vücuda direnç kazandırır. Kanda birikmiş ağır metal ve toksinlerin atılmasını sağlar. Ödemleri çözer. Kan üretimi ile görevli organları uyarır, oksijeni arttırır.
Hacamat sonrası 15-30 dakika yürüyüş çok faydalıdır. 4. hacamattan sonra en az 2 saat kadar bir şey yenilip içilmemeli, 2 saat sonra ise sirkeli su veya bal şerbeti içmek faydalıdır. 5. Hacamattan sonra 24 saat gerekmedikçe banyo yapılmamalı, mutlaka banyo yapılması gerekirse ılık suyla banyo yapılmalıdır.
Hacamatla alınan kan; pıhtılaşmış jöle kıvamında, özelliğini tamamen yitirmiş, toksik maddeler içeren ve damarda dolaşmayan, tıkanıklık ve en fazla zararlı maddenin toplandığı belli bölgelerdeki vücudun artık kullanmadığı kandır.
Hacamat Hangi Bölgelere Yapılır. Omuzlar ve göğüs:Bu bölgeye yapılan hacamat yüksek tansiyon, başağrısı baş dönmesi, akciğer hastalıkları, saç dökülmesi ve kepeğe, kireçlenmeye, boyun fıtığı, hormon dengesizliği, kol ve omuz ağrılarına iyi gelir.
Özellikle sırttan uygun noktalardan yapılan hacamat karaciğer temizliğinde çok büyük katkı sağlar. Düzenli hacamat yaptıran kişilerde damarlarda plaklar oluşmaz ve tıkanıklık olmaz. Damar tıkanıklığı şikayeti olan bir kişi 1 seansta 40 yıllık toksinlerden kurtulmayı beklememelidir.
"Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Şifa üç şeydedir: Bal şerbeti, kan aldırma (hacamat), ateşle dağlama. Ancak ümmetimi dağlamaktan menediyorum."
Osmanlı döneminde bazı berberler tarafından uygulanan hacamat, günümüz Türkiye'sinde ehil olmayan kişiler tarafından sağlıksız ortamlarda yapıldığı için Sağlık Bakanlığı tarafından yasaklanmıştır.
Tok karnına yapılan hacamat bir çok hastalığa neden olur. Vücutta takribi 6-7 litre kan olup yemekten sonra takribi 3-4 litre kan sindirim işlemini gerçekleştirmek için görevlendirilir. Bu durumda kan basıncı düşmesi ve kan dolaşım hızının yavaşlaması nedeniyle hacamat ile toksik maddeleri temizlemek zorlaşır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri