Bu sebeple, Sağlık Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkililerine buradan bir çağrıda bulunmak istiyorum; * Geliniz, 65 yaş üstü vatandaşlarımız randevu almadan tüm sağlık kuruluşlarında muayene olabilsinler!
Evde sağlık hizmeti almak isteyen hasta yaşlılar veya aile bireyleri Sağlık Bakanlığı bünyesindeki ulusal çağrı merkezi 444 38 33 nolu telefonu arayarak müracaat ederler.
“Alo 182” aracılığıyla randevu almak isteyenler, bağlı bulundukları operatörün tarifesine göre ücret ödeyecek. Ayrıca internet üzerinden ve mobil cihazlara indirilen uygulamalar ile ücretsiz randevu almak mümkün.
Randevu sistemi üzerinden ilk muayene için randevu alınabilmektedir. Randevular; Yetişkin İlk Muayene (15 yaş ve üstü), Çocuk İlk Muayene (15 yaş altı) randevuları şeklinde iki türde verilmektedir.
İlgili 41 soru bulundu
Bu sebeple, Sağlık Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkililerine buradan bir çağrıda bulunmak istiyorum; * Geliniz, 65 yaş üstü vatandaşlarımız randevu almadan tüm sağlık kuruluşlarında muayene olabilsinler!
Aynı dakikaya birden fazla hastaya randevu veriliyor, ek randevu alanlar beklemeyi kabul ediyor. Vatandaşlar, MHRS ek randevu sistemiyle birlikte randevu almak istediği kurum, kuruluş ya da poliklinik üzerinden randevu bulunmamasına karşılık, uygun randevu olduğu takdirde haberdar edilebilecek.
c) 65 yaş üstü yaşlılar, d) 7 yaşından küçük çocuklar, f) Harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleri ile malül ve gaziler, g) Engelliler (Değişik 2010/80 sayılı genelge) polikliniklerimizde öncelikli hizmet alabilmektedirler.
MADDE 17 – (1) Başvuru; hasta, hasta yakını, diğer kişi veya kurumlar tarafından 444 3 833 numaralı telefon hattı aranarak ya da Ek-3'te yer alan “Evde Sağlık Hizmeti Başvuru Formu” doldurularak veya TSM/AHB'ler aracılığıyla il koordinasyon merkezine yapılır.
En erken aynı gün 2 saat, en geç 15 gün sonrasına randevu verilen MHRS'de saat 16.00 olan yeni gün randevularının açılma saati 15 Ağustos tarihi itibarı ile 10.00 olacak şekilde güncellenmiştir.
Bu bireyler, bu raporlar için ilk olarak sağlık sisteminin giriş kapısı olan aile sağlığı merkezlerine başvuruda bulunmaktadır. Sağlık raporu düzenleme konusunda hekimlere yetki ve sorumluluklar verilmiştir.
Vatandaşa kulan veren Adalet Bakanlığı, Avrupa Temel Haklar Şartnamesi'nin “yaş nedeniyle ayrımcılığı yasaklaması” hükmünü de dikkate alarak 65 yaş ve üzeri yurttaşları küçük düşürücü bir uygulama olan, “noter başvurusunda sağlık raporu zorunluluğu uygulamasını kaldırdı.
Söz konusu kanun maddesine göre, Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarına ait sağlık kurum ve kuruluşlarında görev yapan tabip ve uzman tabipler ile ilgili Aile Hekimliği Kanunu hükümlerine göre istihdam edilen aile hekimleri, her yıl Bakanlıkça uygun görülmek şartıyla 72 yaşına kadar çalışabilecek.
Sağlık Bakanlığı (MHRS) Merkezi Hekim Randevu sisteminin 182 nolu telefonundan, www.mhrs.gov.tr veya www.eyupdh.saglik.gov.tr web adreslerinden randevu alarak RANDEVULU MUAYENE olabilirsiniz. Hastanemiz ve bağlı semt polikliniklerinde bazı sınırlamalar hariç RANDEVUSUZ MAUAYENE olmanız da mümkündür.
65 Yaş üstü yaşlılar, Yedi (7) yaşından küçük çocuklar, Harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleri ile malul ve gaziler, Genel hizmeti aksatmayacak şekilde her poliklinikte öncelik hakkı tanınmaktadır.
"Covid tedbirleri sebebiyle randevu ile yapılan hasta muayene işlemleri sağlık bakanlığının geçen ay yayımlanan yazısı ile randevulu/randevusuz olarak yeniden düzenlenmiştir. Artık randevu almakta zorlanan vatandaşlarımız randevusuz olarakta muayene olabileceklerdir."
65 Yaş Üstü Tamamlayıcı Sağlık Sigortası İçin Ömür Boyu Yenileme. Tamamlayıcı sağlık sigortasını 3 yıl boyunca kesintisiz olarak yenileyen kişiler, ömür boyu yenileme garantisi kazanırlar. Bu durumda, gelecekteki herhangi bir hastalık için muafiyet uygulanmaz ve ekstra prim talep edilmez.
Hangi hasta grubunun evde sağlık hizmeti alacağı tanımlandı. 80 yaş üstü büyüklerimize, istemeleri halinde, evde sağlık hizmetinden doğrudan yararlanabilme imkanı sağlandı. Sağlıklı Yaş Alma Genelgesi ile bağlantılı olarak hizmet sunumunda evde sağlık ekiplerine de rol verildi.
Evde günlük 12 saatlik serum hizmeti almanız 400-700 Türk Lirası olarak ücrete tabii tutulur. Günün tamamı yani 24 saatlik sağlık hizmeti ise 1000-1500 Türk Lirası arasında, verilen hizmetlerin türüne bağlı olarak değişiklik göstermektedir.
Hamileler. 65 yaş üstü yaşlılar. Yedi yaşından küçük çocuklar. Harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleri ile malul ve gaziler.
Hastanede Sıra Beklemeden Öncelikli Hizmet Almak için MHRS'den Randevu Alarak Muayene Olabilirsiniz. MHRS'den Randevu Alarak Muayene Olabilirsiniz.
Aile Hekimliğinden talep edilen bazı özellikli tek hekim raporlarının hastanelerde sağlık kurulu raporu olarak yeniden mevzuatta düzenlenmesi uygun olacaktır. 65 yaş üzeri kişilerden hukuksuz/usülsüz şekilde özellikle talep edilen akli meleke raporu için hukuken yapılması gereken testler ilgili uzmanlıkların görev ...
Hastanelerden randevu almak için iki yöntem bulunuyor. '' Alo 182'' çağrı merkezini arayarak bağlanacağınız canlı operatöre TC kimlik numaranızı vererek randevunuzu oluşturabilirsiniz. Bir diğer yöntem ise, www.mhrs.com.tr'den randevunuzu oluşturmak.
Ek randevu, randevu almak istediğiniz kurum, kuruluş ya da poliklinik üzerinden randevu bulunmamasına karşılık, sizlerin uygun randevu olduğu taktirde haberdar olma bilgisini işaretleme ile gerçekleşmektedir.
e-Devlet şifresi olan vatandaşlarımız, MHRS üyeliği bulunmasa bile mhrs.gov.tr adresinden e-Devlet girişiyle de MHRS'nin sunduğu hizmetlerden yararlanabilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri