66-70 KPSS İLE BAŞVURU YAPILABİLECEK MEMUR ALIMLARI Zabıta memuru, zabıt katibi, İKM, mübaşir, şoför, hizmetli, icra katibi, düz memur, itfaiye eri, tahsildar, Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni, işçi gibi kadrolara 66-70 KPSS ile memur alımı yapılmaktadır.
1- Adalet Bakanlığına bağlı adliyelerde Zabıt Katibi olarak çalışabilmenin ilk şartı Türk Vatandaşı olmaktır. 2- Zabıt Katibi olabilmek için ikinci şart ise KPSS ( Kamu Personeli Seçme Sınavı ) ' den en az 70,00 puan almaktır.
Adalet Bakanlığı tarafından; zabıt katipliği, cezaevi katipliği ve mübaşir pozisyonları için duyurusu yapılan sınavlara başvuracak adayların Kamu Personeli Seçme Sınavından (KPSS) 70 ve üzeri puana sahip olması gerekmektedir.
2023 zabıt katibi alımı için belirlenen taban puan 70 olarak açıklanmıştır. Bu puan lisan, önlisans ve ortaöğretim mezunları için ortaktır.
Bunun haricinde belediyeler başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşları 60 – 65 – 70 puanları arasında alımlar yapıyor. KPSS merkezi atama ile şimdiye kadar 60 puanla atanabilen bir aday bulunmuyor. ÖSYM merkezi atamayı en yüksek puandan en düşük puana doğru gerçekleştiriyor.
İlgili 35 soru bulundu
KPSS'de 65 puanla atama olma ihtimali düşük ancak mümkündür. Fakat bu puanı hedeflemek ciddi bir riske girmekle eş değer olarak düşünülmelidir. Başvuru yapılan kadronun göreceği talep, başvuru yapanların aldıkları puanlar ve o sene KPSS puan ortalaması gibi değişkenler gençlerin hayallerini yerle bir edebilir.
Bu alımların bazılarında KPSS 60 puan şartı istenirken çoğu alımda ise KPSS 70 puan şartı aranmaktadır. Her durumda KPSS lisanstan 70 puan almışsanız ve diğer başvuru koşullarını taşıyorsanız bu alımlara başvuru yapabilirsiniz.
Adalet Bakanlığı ile CTE bünyesine yapılan zabıt katibi, icra katibi, mübaşir, infaz koruma memuru, güvenlik görevlisi, hizmetli alımlarında 70 KPSS puanı istenmektedir. KPSS lise puanı 70 üzeri olan adaylar bu ilanlara başvuru yapabilmektedir.
Bir önceki ilana baktığımızda neredeyse tüm Türkiye için alımların yapıldığı görülmekte olup taban KPSS'nin 70,000 ile 70,900 arasında kapattığı görülüyor.
Bu nedenle zabıt katibi alımlarında taban puanlar 70-75 arasında kapatmaktadır.
Her hâlükârda, adayların yazmış olduğu metinlerdeki yanlış yazılan kelime sayısının aynı metinde yer alan toplam kelime sayısının yüzde kırkından fazla olması veya iki ve üzeri satır ya da toplam 14 ve üzeri kelime atlanması hâlinde, aday başarısız sayılacaktır.
Katip Ne Kadar Maaş Alır? Katip olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Katip maaşı 2023 verilerine göre ortalama 23.500 TL civarındadır.
Zabıt katibi maaşları, başlangıç seviyesinde aylık brüt 15.000-19.000 TL arasında değişebilir. Kıdemli zabıt katipleri ise ortalama aylık brüt 18.000-32.000 TL arasında maaş alabilirler. Bunun yanı sıra, ek ödemeler, mesai ücretleri ve diğer özlük hakları da zabıt katibi maaşları üzerinde etkili olabilir.
Kamu kurumları genellikle 70 puan bandında memur alım şartı ekliyor.
Aynı zamanda infaz ve koruma memuru olarak bilinen gardiyan, KPSS puanı ile giriş imkanı veren bir meslek grubudur. Bu kapsamda lise veya denge okullardan mezun olmak ile beraber KPSS'ye giriş yapılır. Daha sonra en az 70 puan almak suretiyle başvuru gerçekleştirilir.
Zabıta memuru, zabıt katibi, İKM, mübaşir, şoför, hizmetli, icra katibi, düz memur, itfaiye eri, tahsildar, Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni, işçi gibi kadrolara 66-70 KPSS ile memur alımı yapılmaktadır. İLANLAR HANGİ İNTERNET SİTESİNDEN YAYIMLANIYOR?
- Zabıt kâtibi, mübaşir, teknisyen, işaret dili tercümanı, şoför, aşçı ve hizmetli unvanları için 35 yaşını bitirmemiş olmak, (1 Ocak 1987 ve sonrası doğumlu olanlar sınava müracaat edebilecektir.)
Adalet Bakanlığı personel alımı başvuruları KPSS 70 puan karşılığında yapılıyor. Geçtiğimiz dönemlerde yapılan atamalarda KPSS Puanın 70 e kadar düştüğü görülmektedir. Bu kapsamda 2023 yılı Personel alımlarında en düşük KPSS Puanı 70 olarak bekleniyor.
İlanlara göre 8 bin 647 infaz koruma memuru, 5 bin 461 zabıt katibi, 2 bin 429 mübaşir, 1590 koruma ve güvenlik görevlisi olmak üzere çözümleyici, destek personeli, istatistikçi, mühendis, mütercim, mütercim tercüman, programcı, teknisyen, tekniker, fizyoterapist, sosyal çalışmacı, psikolog, işaret dili tercümanı, ...
1) Zabıt Katibi Alımları
Tabii her ne kadar 70 puanla başvuru yapılabiliyor olsa da bu alımda alım sayısının 20 Katı aday klavye sınavına çağrılmaktadır ve bazen bu kapsama girmeyen adaylar 70 puanla sıralamaya giremeyebilirler. Fakat 73-75 puana sahip bir aday daha şanslıdır.
Hangi memur alımları yapılıyor? Devlet kurumlarına ön lisans mezunu adaylar arasından her sene on binden fazla memur personel asker işçi ve polis alımları yapılıyor. KPSS'den 70, 71, 72, 73, 74 puan alan adayların başvuru yapabilecekleri ilanlar var. Birçok kurum 60-70 KPSS ile personel alımı yapmaktadır.
2022 KPSS Lisans sonuçlarının açıklanmasıyla sınava katılan adaylar puanlarını öğrendi. Bununla birlikte adayların göz önünde bulundurmaları gereken en önemli nokta, KPSS puanlarında taban ve tavan puanları bulunmuyor. Bununla birlikte, devlet kurumlarının pek çoğu, 70 puanın altında personel alımı yapmıyor.
KYK Yurt Yönetim Memuru Alımları için KPSS taban puanı 70 ve üzeri olarak belirlendi.
KPSS Ortaöğretim sınavından 70 puan almak için 40 -45 net yapmak gerekiyor. Şurada Paylaş! KPSS Ortaöğretim sınavından 80 puan almak için ise 67 – 72 arasında net yapmanız gerekir. 90 puan alabilmek için ise 87-92 arasında net yapılması gerekiyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri