Arşı yüklenenler ile onun çevresinde bulunanlar rablerini hamd ile tesbih ederler, O'na iman ederler ve müminlerin bağışlanmasını dilerler: “Ey rabbimiz! Sen, rahmetin ve ilminle her şeyi kuşattın. Tövbe edenleri ve yolundan gidenleri bağışla, onları cehennem azabından koru!”
7. Ve onlara (dünyada yaptıkları) her şeyi, kesin bilgi(miz) ile mutlaka anlatacağız. Biz, hiçbir zaman onlardan uzak (ve habersiz) değildik. 8. O gün (kıyamette, herkesin dünyada yapıp ettiğini) tartmak haktır (gerçektir).
7.Dediler ki: "Bu ne biçim peygamber ki yemek yer, çarşıda, pazarda dolaşır. Ona bir melek indirilseydi de bu onunla beraber bir uyarıcı olsaydı ya!" 8."Yahut kendisine bir hazine verilseydi veya ürününden yiyeceği bir bahçesi olsaydı ya! "Zalimler (inananlara): "Siz ancak büyülenmiş bir adama uyuyorsunuz" dediler.
Erhan Aktaş MUMTEHİNE 60:7 - Belki Allah, gün gelir sizinle, onlardan düşmanlık beslediğiniz kimseler arasında bir sevgi oluşturur. Allah; Çok Bağışlayıcı'dır, Rahmeti Kesintisiz'dir. Belki Allah, gün gelir sizinle, onlardan düşmanlık beslediğiniz kimseler arasında bir sevgi oluşturur.
A'raf suresi (Arapça: سورة الأعراف), İslam dininin kutsal kitabı Kur'an'ın yedinci suresidir. Sure 206 ayetten oluşur. Sure, ismini 46. ve 48. âyetlerinde geçen yüksek yerler, yüksek mevkiler anlamına gelen “el-A'râf” kelimesinden almıştır.
İlgili 17 soru bulundu
7 AYET OKUMANIN FAZİLETİ
Bu ayetleri taşıyan kimseyi her gören sever, onu taltif eder ve taleplerini de severek yerine getirir. Üzerinde bulunan dünya ve ahrete ait her çeşit üzüntü gam ve kederleri yok olur. Kimse ona zarar veremeyeceği gibi bu ayetlerin bereketiyle bütün düşmanlarına galip gelir.
7 Ayet Şunlardır: Tevbe Sûresinin 51. âyeti Yûnus Sûresinin 107. âyeti Hûd Sûresinin 6. âyeti Hûd Sûresinin 56.âyeti Ankebût Sûresinin 60. âyeti Fâtır Sûresinin 2. âyeti Zümer Sûresinin 38. âyeti 7 Ayetler Okunuşu 7 Ayet Arapça ve Türkçe Okunuşu ve Anlamı ﴿٥١﴾ Kul len yusîbenâ illâ mâ keteballâhu lenâ, huve mevlânâ, ve ...
Mümtehine suresini kim okursa, erkek ve kadın tüm müminlere kıyamet günü ateşten koruyucu olur. Mümtehine suresini devamlı okuyarak alışkanlık edinmiş olan kişilerin kalbinde bozgunculuk, nefret, kin gibi duygularını Allah giderir. Mümtehine suresini devamlı okuyan kişiler Allah'ın izni ile haramdan korunurlar.
Tamamı Medine'de indirildiğine inanılan Sure ismini 10. ayette geçen ve ''İmtihan edilen kadınlar'' anlamına gelen mümtehine kelimesinden alır.
Mümtehine, imtihan eden anlamını taşımaktadır. Surenın onuncu ayetinde Hudeybiye Anlaşması yapıldıktan sonra Müslüman olan kadınların müşriklerin arasından ayrılması ve Medine'ye gelmesiyle imtihan edilmeleri emredilmiştir. Fasılası ise lam, mim, nun, ra ve dal harfleri olmaktadır.
(Ey Muhammed!): “(Ey insanlar!) sizin kulluğunuz olmadığı sürece, Rabbim size hiç değer vermez,¹ Onu yalan saydığınız sürece de azap, sizin yakanızı asla bırakmaz!” de.
Buna göre Hz. Muhammed (s.a.s.) gerçek bir peygamber, Kur'ân-ı Kerîm de Allah'tan gelen ilâhî bir kelâmdır. Bunların haber verdiği şekilde Allah Teâlâ sonsuz kudret, ilim ve hikmet sahibi en yüce yaratıcıdır.
Bu sûre de müşriklerin, Hz. Muhammed'in peygamberliği ve genel olarak peygamberlik kurumuyla ilgili çeşitli iddia ve iftiralarına cevap vermek ve Hz. Muhammed'in hak peygamber olduğunu ortaya koymak üzere nâzil olmuştur.
(Mecmeatü'l-Ahzab)İmam Şehabettin, Hz. Ali (r.a) den yaptığı bir rivayet şöyledir: "Her kim bu ayetleri sabah ve akşam okumaya devam ederse Allah o kimseyi zamanın hilelerinden düşmanların ve hasetçilerin kurdukları tuzaklardan ve her çeşit şer ve belalardan korur ve kendini himayesi altına alır."
1 Seb'ûl-Mesani: “Tekrarlanan yedi” anlamında Kur'anî bir kavramdır. “Mesânî”, bükülmek, kıvrılmak, katlanmak, tekrar edilmek suretiyle ikilenen, ikişer, ikili, mükerrer, bükülü, büklümlü ve cilveli anlamlarına, “seb'a” ise yedi anlamına gelir.
Tevbe Suresi, 99. ayet: Bedevilerden öyleleri de vardır ki, onlar Allah'a ve ahiret gününe iman eder ve infak ettiğini Allah Katında bir yakınlaşmaya ve elçinin dua ve bağışlama dileklerine (bir yol) sayar.
Peygamber onun Bedir Savaşı'na katılanlardan olduğunu ve Allah'ın onlarla ilgili müjdelerini hatırlatıp buna müsaade etmedi. Ardından bu âyet veya âyetler nâzil oldu. Bu olay üzerine inen kısmın nereye kadar olduğu hususunda farklı rivayetler vardır (bk.
Mümtehine Suresi Medine döneminde inmiştir. 13 âyettir. Onuncu âyette, Hudeybiye antlaşmasından sonra müşrikler arasından çıkıp Medine'ye gelen ve müslüman olduklarını söyleyen kadınların imtihan edilmeleri emredildiği için sûreye mecazen,“imtihan eden” anlamında “mümtehine” denmiştir.
Cuma kelimesi, cem sözcüğünden türetilmiştir. Cem, toplanmak, bir araya gelmek demektir. Cuma ise, toplanılan, birlikte Allah'a ibadet edilen gün anlamına gelir. Tüm Müslümanlara farz olan Cuma namazının yerine kısaca Cuma da denir.
Peki, İnşikak suresi nasıl okunur? İnşikak suresinde kıyametin kopması, onun ardından gerçekleşecek olan durumları ele alan ve ramazan ayında sık sık okunan suredir.
Adını 1 ayette geçen el-Müzzemmil kelimesinden almıştır. Türkçe örtünüp bürünen anlamına gelir. Okuması oldukça faziletli olan surede peygamberin davranış şekilleri, Allah'ın emirlerine karşı gelen Firavun'un uğradığı sondan, Kur'an okumanın gereğinden, iyilik yapanların karşılığını alacağı ele alınır.
Eşyanın muhafaza edilmesi için yedi defa okunması gerektiği rivayet edilmiştir. Şerrinden korkulan kişinin yanına gitmeden önce Tegabun suresinin okunmasıyla, İnşallah o kişiye iyilikten başka bir şeyin yapılamayacağı rivayet edilmiştir.
" Allah Resulü Aleyhisselam buyuruyor: " Bir kimse yedi ayetleri okusa veya bir kağıda yazıp üzerinde taşısa o kişiye gökten Uhud Dağı gibi azaplar. belalar inse elbette Allahü Teala o kişi üzerinden o belaları ve sıkıntıları bu yedi ayet hürmetine kaldırır."
Enfal Suresini 7 defa okuyan kişinin kötülük ve beladan kurtulacağına inanılmaktadır. Peygamber Efendimiz (s.a.s)'in naklettiğine göre Enfal Suresi okuyan kişiye meleklerin istiğfar edeceğini nakletmektedir.
Kuran-ı Kerim'in 107. sûresi 7 ayetten meydana gelen Mâûn suresidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri