Konu (Subject) Kısmına mutlaka konuyu yazınız, boş göndermeyiniz. Örneğin bir dersle ilgili dönem raporu gönderirken konu kısmına dersin kısaltılmış adını ve ne raporu olduğu yazılabilir.
E-posta konu satırı müşteriye kim olduğunuzu, ne yaptığınızı ve onlar için neye sahip olduğunuzu söyler. Çoğu durumda, bir müşteri adayı sadece e-posta konu satırına göre e-posta'nızı açıp açmamaya karar verir. Bu yüzden e-posta konu satırınızı nasıl yazılacağını anlamanız çok önemlidir.
E-posta, iletilerin internet üzerinden gönderilmesini sağlayan bir araçtır. Metin, dosya, resim veya başka ekler içeren bildirimler bu sayede karşı tarafa iletilebilir. Genel olarak, ağ üzerinden belirli bir kişi ya da gruba gönderilen, bir bilgisayarda depolanan bilgiler bu şekilde alıcıya ulaştırılır.
Elektronik ortamda bu adres, e-mail (e-posta) adresi olarak adlandırılır. E-posta adresi, çoğunlukla, kişinin kullanıcı numarası ve kullandığı sistemin internet/bitnet vb adresinden oluşur. [email protected] , [email protected], [email protected], örnek e-mail adresleridir.
İlgili 34 soru bulundu
Resmi e-postanız'da alıcıya, onlarla olan ilişkinize uygun bir şekilde hitap ederek başlayın. Tanımadığınız veya adını bilmediğiniz bir kişiye e-posta gönderiyorsanız, “Sayın Bey\Hanım” gibi kalıplarla hitap edin. Meslektaşlar arasındaki e-posta da ismin önüne “merhaba” gibi bir kelime kullanabilirsiniz.
e-Posta Mesajı Yazarken Dikkat Edilmesi Gereken Kurallar. Bir mesaj yollanırken mesajın ilk satırına bir hitapla başlamak ve sonra mesajı yollamanın nedenini belirtmek gerekir. Daha sonra soru/dilek/öneri vs.nin belirtilmesi beklenir. Son kısımda ise bir saygı ifadesi ile ismin yazılması gerekir.
sunarım./ Rica ederim. Sonra “Saygılarımla” yada “İyi çalışmalar dilerim.” ifadeleri eklenir. Üst kişilere: "Bilgilerinize arz ederim/edilmiştir.
Konu Satırını Sınıflandırmak. Evinize gelen zarfları düşünün. Sadece zarfın şeklinden bile fatura, tebligat, kişisel bir gönderi ya da reklam olduğunu anlayabiliyoruz. Aynı şekilde iyi yazılmış bir konu satırı, e-postayı alan kişiye e-postanın içeriği gösterir.
* Yazı düzenli olmalıdır. Merhaba, Sayın Yetkili, gibi bir hitapla başlamalıdır. İsmini bildiğiniz birine mail atıyorsanız hitapta ismini kullanmanız daha doğru olur.
Üst yöneticiye e-mail gönderilirken “Arz ederim, görüşlerinize sunarım”, aynı statüdeki personele ise “bilginize sunarım, yapabilir miyiz? Saygılarımla” vb. kelimelerle e-posta noktalanır. e-maili kime yazıyorsanız yani o görevi kimler yapması gerekiyorsa doğrudan onların adını yazarak başlanır.
E-Maili kime yazıyorsanız yani o görevi kimler yapması gerekiyorsa doğrudan onların adını yazarak başlanır. Bilgi olarak gönderdiklerinize ise CC (bilgi) kısmı kullanılarak gönderilir.
Konu Bölümü: Konu kısmında, açıklamaya yazdığın sorunun bir nevi başlığını yazmalısın. Örneğin, devamsızlık yaptığın bir derste hocaya bu durumu bildirmen gerekiyorsa, konu kısmına: ''18 Ekim 2021 tarihli derse devamsızlığım hk.'' yazmalısın.
Daha fazla bilgi ise “ek” olarak dosya halinde gönderilmelidir. E-postanızın asıl içeriği olan gövde kısmına mutlaka bir hitap ile başlanmalıdır.
Örneğin; [email protected] bir çoğu kişinin kullandığı popüler bir Google hizmetidir. Bu servis sağlayıcısının uzantısını taşıyan e-postaya iyi bir örnektir. [email protected] da kendi alan adınızı içeren e-postaya bir örnektir.
Kullanıcı adlarında "ve" işareti (&), eşittir (=), alt çizgi (_), apostrof ('), kısa çizgi (-), artı (+), virgül (,), köşeli ayraç (<,>) veya art arda birden fazla nokta (.) olamaz. Kullanıcı adları alfanümerik olmayan karakterlerle başlayabilir veya bitebilir [nokta işareti (.) hariç].
* Posta pulu zarfın sağ üst köşesinde, * Gönderici adresi ve posta kodu zarfın sol üst köşesinde, * Alıcının adresi ve posta kodu, zarfın sağ alt kısmına ve zarfın alt kenarında 2- 2,5 cm boşluk kalacak şekilde olmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri