P, aslında Progam demektir. P1 Beginner seviyesini, P4 ise Advanced seviyesini gösterir.
B1 – Pre-Intermediate: Öğrencilerimiz orta seviye İngilizce eğitimini bu level ile beraber tamamlayabilmektedir. Gündelik hayata dair yapılan tüm konuşmaları basitçe anlayabilir ve iletişim kurabilirler.
CEFR ilkelerine doğrultusunda, B1 İngilizce seviyesinde olan bir konuşmacı: İş, okul ve özel hayatta sürekli karşılaşılan, genel konularda yazılan ve söylenen fikirleri ana hatlarıyla rahatça anlayabilir. İngilizce konuşulan bir bölgeye seyahat ettiğinde, günlük sorunlar ve konular konusunda rahatça iletişim kurabilir.
İngilizce seviyeleri A1 Beginner (Başlangıç), A2 Pre Intermediate (Orta-altı), B1 Intermediate (Orta), B2 Upper-intermediate (Orta-üstü), C1 Advanced (İleri), C2 Proficient (Anadil seviyesi) olarak tanımlanmıştır.
Farklı seviyeler üzerinden ele alınması ile beraber Pre intermediate B1 seviyesi olarak bilinmektedir. Aynı zamanda orta seviye olarak da anlatmak mümkündür. Bu level ile beraber öğrenciler orta seviye bölümünü tamamlamış olur.
İlgili 28 soru bulundu
Orta (B1+)
yaygın durumları tarif etmek için yeterli dil bilgisine sahip olma ve bir fikrin ana noktalarını belirtebilme ve olayları basit bir şekilde anlatabilme. fikirleri açık ve düz bir şekilde ifade eden genel metinleri anlayabilme ve olayları, istekleri ve duyguları tarif eden kişisel mektuplar yazabilme.
B1 – Intermediate (Orta) B2 - Upper Intermediate (Orta Üstü) C1 – Advanced (İleri) C2 – Proficient (Yetkin)
B1 seviyesi, İngilizce yeterliliğinin başlangıç seviyesinden orta seviyeye geçişini ifade eder. Bu üçüncü seviyede artık okul ya da sosyal alanlarda karşılaşılabilecek konular, rahatlıkla ifade edilebilir. Bilindik konulara yönelik duygu ve düşünceler, kâğıda ya da söze dökülebilir.
Avrupa Konseyi tarafından kabul edilen belgeye göre C1 seviyesindeki bir insanın neredeyse 6000 kelime, C2 seviyesindeki bir insanın ise neredeyse 8000 kelime bilmesi bekleniyor.
B2 İngilizce Seviyesi – Orta Üstü Seviyesi (Upper Intermediate) B2 seviyesi İngilizce, çoğu dil bilgisi konusuna hakim olduğunuz ve kelime bilginizin birçok alanda konuşmak için yeterli hale geldiği noktadır. Aynı şekilde konuşma ve dinleme yetenekleriniz de diğer insanlarla iletişim kurabileceğiniz seviyeye gelir.
C1 İngilizce seviyesi, Avrupa Konseyi tarafından farklı dil seviyeleri için yazılmış bir tanımlama olan Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı'nda (CEFR) beşinci seviyedir. Bu seviye, günlük konuşma dilinde "ileri seviye" olarak adlandırılabilir ve EF SET tarafından da kullanılan resmi seviye tanımlaması da budur.
Resmi seviye tanımlaması "orta seviye üstüdür". Öğrenciler bu seviyede İngilizce konuşulan çeşitli akademik ve profesyonel ortamlarda bağımsız olarak hareket edebilirler, ancak nüans ve doğruluk hususları sınırlıdır.
B1 ve B2 vizeleri, Amerika vizeleri arasında en yaygın vize türleridir. Göçmen olmayan Türkler tarafından da en çok tercih edilen vize türüdür. B1 ve B2 vizeleri, iş gezisi, eğlence veya gezi amaçlı turistik vize olarak alınabilmektedir. Bu iki vize türü uygulamada genellikle B1/B2 vizesi şeklinde verilmektedir.
Intermediate (B2)
Orta seviye anlamına gelen intermediate seviyesindeki kişiler, ana dili İngilizce olan kişilerle akıcı ve anlaşılır bir şekilde iletişim kurabilir.
Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı (CEFR) tarafından belirlenen İngilizce seviyeleri, A1, A2, B1, B2, C1 ve C2 olarak 6 seviyedir.
Temel seviye kabul edilen A2 seviyesini bitirmek de aşağı yukarı 6 ya da 8 hafta sürer. Yani hiç İngilizce bilmeyen biri aşağı yukarı 4 ayda orta seviye İngilizce eğitimi almaya hazır hale gelir. Orta seviye İngilizce B1 seviyesiyle başlar. B1 seviyesini tamamlamak aşağı yukarı 10 hafta sürer.
B1 İngilizce seviyesi – bilinen adıyla Pre-Intermediate – orta seviye olarak nitelendirilmektedir. Pre-Intermediate İngilizce seviyesine sahip bireyler; okuduklarını ve dinlediklerini anlama, basit konularda essay hazırlama ve günlük konuşmalara kolay bir şekilde katılma gibi yeteneklere sahip olurlar.
C1 seviyesine gelmeden önce İngilizce öğrenmek isteyenlerin önünde bitirmeleri gereken 2 kur bulunur. Her kur için 3 ay gibi bir sürenin belirlendiğini varsayarsak C1 seviyesine gelmek için 6 aylık bir eğitimden geçmeniz gerekir.
Goethe Enstitüsü'nde Almanca B1 sertifikasını alabilmeniz için en az 80 saat (A1) + 160 saat (A2) + 160 saat (B1) olmak üzere toplamda 400 saat eğitim almanız gerekiyor. 1 aydaki eğitim saatinin 80 saat olduğunu baz alırsak, ara vermeden devam etmeniz durumunda 5 ay içerisinde B1 seviyesine gelmeniz mümkün.
Bu seviye, günlük konuşma dilinde "Ben, İngilizce ve Fransızca olmak üzere çift dil konuşuyorum" cümlesindeki anlamıyla "çift dilli" olarak adlandırılabilir. İyi bir eğitim almış olan ve ana dili İngilizce olan bir kişi, teknik olarak C2 seviyesindedir.
70 – 79 arasındaki puanlar (C) seviyesi, 60 – 69 arasındaki puanlar (D) seviyesi, 50 – 59 arasındaki puanlar (E) seviyesi olarak değerlendirildiğinden adayların aldıkları puan ayrıca önem kazanmaktadır. Dolayısıyla iyi bir YDS eğitim süreciyle en yüksek puana ulaşmaları gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri