8- ÖSYM tarafından 2018 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (B) Grubundan; lisans mezunları için KPSSP(3), ön lisans mezunları için KPSSP(93) ve lise mezunları için KPSSP(94) puan türünden en az 70 puan almış olmak.
KPSS Şartları arasında en çok talep edilen puanı olan 70 puan, birçok kamu kurumunda aranmaktadır. Bunlar arasında özellikle Adalet Bakanlığı, İç İşleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı gibi birçok kurum yer almaktadır.
Büro Personelinde Olması Gereken Özellikler
En az lise mezunu olmak ve ilgili programları bilmek, aranan en basit özelliklerdir. Tabii bunun yanı sıra bazı özel kurum ve kuruluşların aradığı büro personelleri için farklı beklentileri bulunuyor.
Kamu belediye başkanlığı geçtiğimiz günlerde memur alımı ilanını yayınladı. Ayrılan ilk kontenjanlar zabıta ve mühendis alımı olurken 65 puan şartı getirildi. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yayınlanan bildiride genel başvuru şartları arasına KPSS'den en az 65 puan alma şartı eklendi.
Büro memuru olmak için üniversitede 2 yıl ön lisans eğitimi alınmalıdır. Üniversiteden mezun olan kişiler, mesleki alanda sertifika programlarına katılarak iş bulma şansını arttırabilir. Örneğin Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Eğitimi aracılığıyla sertifika alan kişiler bu alanda daha avantajlıdır.
İlgili 27 soru bulundu
Sözlü sınavda yüz tam puan üzerinden en az 70 puan alan adaylar başarılı kabul edilecektir.
Büro yönetimi ve yönetici asistanlığı bölümü mezunlarının tercih yapabilmesi için de KPSS önlisans sınavına girmiş olmaları gerekmektedir. 3001 yani herhangi bir önlisans programı mezununun girebileceği kadro sayısı 2018/1 atamalarında 14 idi.
KPSS'de 65 puanla atama olma ihtimali düşük ancak mümkündür. Fakat bu puanı hedeflemek ciddi bir riske girmekle eş değer olarak düşünülmelidir. Başvuru yapılan kadronun göreceği talep, başvuru yapanların aldıkları puanlar ve o sene KPSS puan ortalaması gibi değişkenler gençlerin hayallerini yerle bir edebilir.
Düz memur olmak isteyen kişilerin %80 ve üstü başarı oranına sahip olmaları gerekmektedir.
KPSS 50, 55, 60 puan alanların arasında yer alanlar daha çok belediyelerin memur alımlarını ve jandarma alımlarını tercih ediyor. Bununla birlikte bu puan aralığında yer alan adaylar öğretmenevi, polis evi ve misafirhanelerde de memur alımına başvuruda bulunabiliyor.
Büro personelinin görevleri arasında telefonlara cevap vermek, e-posta ve yazışmaları yönetmek, dosyalama ve kayıt tutma, randevuları düzenlemek ve takip etmek, veri girişi yapmak ve gerektiğinde müşteri ya da ziyaretçi karşılamak gibi işler bulunur.
eleman.net verilerine göre, Büro Personeli 2024 yılı itibariyle aylık ortalama 24.400 TL maaş alıyor. Büro Personeli, 2024 yılında en düşük 18.400 TL alırken, en yüksek 35.700 TL maaş alıyor.
Ancak büro memurlarının bazılarının özel eğitimli olması da beklenebilir. Yazışmaları ve muhasebe gibi işlemleri takip edecek olan büro memurları, genellikle üniversitelerin 2 yıllık eğitim veren Büro Yönetimi ve Asistanlığı mezunları arasından seçilir.
Birçok açıktan alım yapan kamu kurumu genellikle minimum 70 puan şartı arıyor. KPSS Ortaöğretim sınavından 70 puan almak için 40 -45 net yapmak gerekiyor. Şurada Paylaş! KPSS Ortaöğretim sınavından 80 puan almak için ise 67 – 72 arasında net yapmanız gerekir.
KPSS 50 PUANLA NEREYE ATANILIR? KPSS Lisans sınavından 50 veya 55 alan adaylar belediyelerin memur alımı kontenjanlarına katılabilir. Sağlık ve normal memur alımları da KPSS puan sınırı olmayan bölümler arasında yer alıyor. Jandarma sivil memur alımında KPSS 55 puan şartı bulunuyor.
eleman.net verilerine göre, Memur 2024 yılı itibariyle aylık ortalama 22.100 TL maaş alıyor. Memur, 2024 yılında en düşük 22.700 TL alırken, en yüksek 22.800 TL maaş alıyor. Önceki yıllara baktığımızda Memur, Temmuz 2023 yılında ortalama 15.600 TL maaş alıyordu.
Düz memur, çalıştığı kamu kuruluşunda temel bilgisayar kullanma becerilerini gerektiren görevlerden ya da kurumun çeşitli hizmetleri sağlamak amacıyla yaptığı saha faaliyetlerinden sorumludur.
KPSS lisans atama taban puanları ve hem kadro hem de şehirlere göre farklılık göstermektedir. 60 puandan düşük alan adaylar genelde tercih yapamazken 60 ve üzerinde puana sahip adaylar tercihte bulunabilmektedir.
Diğerleri ise elenir. Bu yöntemde KPSS bir eleme sınavı niteliği taşır. Örneğin; Aday Meslek Memurluğu Giriş Sınavı için, KPSS-36, KPSS-21 ve KPSS-108 puan türlerinin birinden en az 80 puan almış olmak şartı konulmuştur. Ancak 80 ve üzeri puan alanlar bu kadroya başvurabilir.
Sözleşmeli personel, 657 sayılı Devlet Memurlar Kanunu'nda sayılan dört istihdam türünden biri olarak, memurluk sistemine getirilen bir istisnadır.
Büro memuru olarak da adlandırılan bu meslek dalında kişi, birçok görevi üstlenmektedir. Büro elemanı, temel olarak görev yaptığı büronun iş tanımına göre ödeme yapmak, başvuru almak, istenilen bilgileri bilgisayara aktarmak, günlük yazışmaları hazırlamak, raporlama ve arşiv işlemlerini yapmakla ilgilenir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri