Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

7440 stok affı indirim konusu yapılabilir mi?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » 7440 stok affı indirim konusu yapılabilir mi?

Fakat 7440 sayılı Kanun ile önceki af kanunlarından farklı bir husus olarak stok affı olarak adlandırılan işletme kayıtlarına alınan emtia için ödenen KDV'nin indirim konusu yapılmasına izin verilmesine mukabil iadeye konu edilmesine izin verilmemesidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: lebibyalkin.com.tr

Stok affında ödenen KDV indirim konusu yapılabilir mi?

Makine üzerinden %9 (18.000TL) hesaplanacak ve 31 Mayıs 2023 Tarihine kadar beyan edilecek ve aynı süre içerisinde ödenecektir. Ancak ödenen bu tutarların indirim konusu yapılması mümkün değildir. Stok Beyanı Kapsamında Emtia Nedeniyle Ödenen KDV'nin İadesi Mümkün Değil.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: capitaldenetim.com.tr

Stok affı KDV ne zaman indirim konusu yapılır?

Buna göre, stok beyanı nedeniyle tahakkuk eden KDV yi ödemeyenlerin stok beyanı iptal edilmez, ödenmeyen KDV indirim konusu yapılamaz geç ödemeden dolayı gecikme zammı uygulanır ve ödendiği dönemde indirim konusu yapılır kanaatindeyiz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dunya.com

Stok beyanı ile beyan edilerek ödenen ve indirim konusu yapılan KDV iade alınabilir mi?

Beyan edilen emtiaya ait hesaplanarak ödenen KDV, 1 No.lu KDV Beyannamesinde genel esaslar çerçevesinde indirim konusu yapılabilecek ancak iade konusu yapılamayacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bbdas.com.tr

Stok affı KDV indirimi beyannamesinde nasıl gösterilir?

BEYANNAMEDE NASIL GÖSTERİLİR? 1 No.lu KDV Beyannamesinin “ Matrah ” kulakçığında “ 7440 Sayılı Kanunun (6/2-a) Maddesi Kapsamındaki Bildirim ” tablosuna kayıt yapılarak beyan yapılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muhasebetr.com

STOK ARTIRIMI, İşletme Kayıtlarının Düzeltilmesi ve Matrah Artırımına Önemli Not

İlgili 31 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Stok affı beyanı nasıl yapılır?

RAYİÇ BEDEL ÜZERİNDEN YAPILACAK

Stok affı beyanı; emtia, makine, teçhizat ve demirbaşların bildirim tarihindeki rayiç bedelleri üzerinden yapılacak. Rayiç bedeller mükellefin bizzat kendisi tarafından tespit edilebileceği gibi, bağlı olduğu meslek kuruluşuna da tespit ettirilebilecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: inbusiness.com.tr

Stok affı gider yazılır mı?

Ödenen bu vergi, hesaplanan katma değer vergisinden indirilemez, gelir ve kurumlar vergisi matrahının tespitinde gider olarak dikkate alınamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: altanmalimusavirlik.com

7440 stok affı ödemesi ne zaman?

Peşin ödemeler, ilk taksit ödeme süresinin son günü olan 3/7/2023 (30/6/2023 tarihinin resmi tatile rastlaması nedeniyle) tarihine kadar (bu tarih dâhil) tarihine kadar yapılacaktır. İlk taksit ödeme süresi içinde yapılandırılan borcun tamamının ödenmesi halinde, herhangi bir katsayı uygulanmayacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turmob.org.tr

7326 stok affı KDV beyannamesinde nasıl gösterilir?

- Stok beyanına konu işlemler, Ba formunun “Soyadı/Adı Unvanı” bölümüne “Muhtelif Satıcılar (7326 sayılı Kanun Madde 6/1)”, “Vergi Kimlik Numarası” bölümüne (3333 333 333) yazılmak suretiyle gösterilmesi gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bbdas.com.tr

7440 stok affı muhasebe kaydı ne zaman yapılır?

Mükellef yasal kayıtlarında 1000 m3 eksik görünen emtia stoğu için bu Kanun hükümlerinden yararlanmak istemektedir. Emtianın KDV oranı %18'dir. Bu durumda; Mükellef aşağıdaki emtia stok listesini oluşturarak e-beyanname sistemi üzerinden 31 Mayıs 2023 tarihine kadar başvuru yapmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: narcon.com.tr

7440 stok affı nedir?

Stok beyanı/affı düzenlemesi ile; gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerine, işletmelerinde mevcut olduğu halde kayıtlarında yer almayan yani faturasız emtia, makine, teçhizat ve demirbaşları yasal kayıtlarına intikal ettirmek suretiyle, kayıtlarını fiili duruma uygun hale getirme imkânı sağlanıyor (7440 sayılı Kanun, ...

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: lebibyalkin.com.tr

7440 Stok affında taksit var mı?

Bu hükme göre ödenmesi gereken katma değer vergisi, ilk taksiti beyanname verme süresi içinde, izleyen taksitler beyanname verme süresini takip eden birinci ve ikinci ayda olmak üzere üç eşit taksitte ödenir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muhasebetr.com

Stok affı sermayeye ilave edilir mi?

Özel karşılık hesabında yer alacak tutar süre sınırlaması olmaksızın istenilen herhangi bir tarihte sermayeye ilave edilebilecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muhasebetr.com

Indirim konusu yapılmayan KDV gider yazılır mı?

Mal veya hizmet alımları nedeniyle yüklenilen KDV prensip olarak, beyanname üzerinde indirilir. İndirim yapılmasına herhangibir engel yoksa ve buna rağmen mükellef yüklendiği KDV yi indirmeyip gider yazmışsa bu gider, 58 inci madde hükmü uyarınca kanunen kabul edilmeyen gider olarak değerlendirilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: denet.com.tr

Stok affı dezavantajları nelerdir?

Vergisel açıdan en önemli dezavantaj, stok affı ile kayıt altına alınan faturasız emtia, makine, teçhizat ve demirbaşlar için ödenecek olan KDV'nin vergi yükü. Bu noktada, ödeyeceğiniz KDV'nin karşılığında, şirketinizin gerek bilançosu, gerekse ileriye dönük uzun vadeli vergi planlaması doğrudan etkilenecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muhasebetr.com

Daha önce indirim konusu yapılan KDV'nin ilavesi nereye yazılır?

KDV Beyannamesinin “Daha Önce İndirim Konusu Yapılan KDV'nin İlavesi” bölümüne, sadece, 3065 sayılı KDV Kanunu'nun 30. maddesinin (a), (e), (d) bendi uyarınca indirilemeyecek KDV tutarı yazılabilir. Varsa bir önceki dönemden devren gelen KDV bu satıra yazılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: denet.com.tr

Stok affı 2023 ödemesi ne zaman?

Bu Kanun hükmünden yararlanabilmek için; 31/5/2023 tarihine kadar (bu tarih dâhil) ilgili idareye başvuruda bulunulacaktır. Ödenecek tutarların ilk taksitini 30/6/2023 tarihine kadar (bu tarih dâhil), diğer taksitlerini ise bu tarihi takip eden aylık dönemler hâlinde azami 48 eşit taksitte ödemeleri gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: verginet.net

7440 sayili Kanunun 6 2 A maddesi nedir?

Öte yandan, hasılat esaslı vergilendirme usulüne tabi mükelleflerin de 7440 sayılı Kanunun 6'ncı maddesinin ikinci fıkrasının (a) bendi hükmünden faydalanması mümkün olup, bu kapsamdaki makine, teçhizat ve demirbaşlar için tespit edilecek KDV dâhil hasılat için %1,5 oranı uygulanarak ödenecek KDV tutarı belirlenecektir ...

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: zerenmm.com

Stok affı hangi yıllarda çıktı?

7143 sayılı Kanun 18 Mayıs 2018 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dunya.com

7440 stok affı indirilecek KDV listesine nasıl yazılır?

Verilmesi gereken Ba formunun “Soyadı/Adı Unvanı” bölümüne “Muhtelif Satıcılar (7440 sayılı Kanun Madde 6/1)”, “Vergi Kimlik Numarası” bölümüne (3333 333 333) yazılması gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muhasebetr.com

7440 stok Affı kredi kartı ile ödenir mi?

Taksitler kredi kartıyla ödenebiliyor. Başvuru süresi 3 Temmuz 2023, ilk taksit ödeme süresi ise 31 Temmuz 2023! 7440 sayılı Kanuna göre, 31 Mayıs 2023 tarihine kadar başvuruda bulunulması ve ilk taksit ödemesinin ise 30 Haziran 2023 tarihine kadar yapılması gerekiyordu.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ekonomim.com

Stok affı beyannamesi nereden verilir?

Uygulama kapsamında olan mükellefler, işletmelerinde mevcut olduğu halde kayıtlarında yer almayan emtia, makine, teçhizat ve demirbaşlarını 31 Mayıs 2023 gününe (bu tarih dahil) kadar ayrı bir beyanname ve bir envanter listesi ile bağlı oldukları vergi dairelerine bildireceklerdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: lebibyalkin.com.tr

Stok affı hangi dönemi kapsıyor?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapmış olduğu açıklamalara göre Matrah Artırımı, Stok Affı gibi düzenlemeleri içeren bir Kanun Taslağı hazırlanmaktadır. Sözü edilen kanun taslağının 28.02.2023 tarihine kadar yürürlüğe girebileceği ve son müracaat tarihinin de 31.05.2023 olacağı tahmin edilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: capitaldenetim.com.tr

Stok affı KDV ödemesi kaç taksit?

Ödenecek vergilerin ilk taksitini 31/7/2023 tarihine kadar (bu tarih dâhil), diğer taksitlerini ise bu tarihi takip eden aylık dönemler hâlinde (kanunda belirtilen katsayı ilavesiyle) 48 eşit taksitte ödemeleri gerekiyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dunya.com
Önceki makale
Rize'de kaç tane yayla var?
Sonraki makale
ATV nasıl bir araç?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT