ATV (İngilizce: all-terrain vehicle). ATV motorlar, tüm arazi ve hava koşullarında çalışmak üzere tasarlanmış, 3 ve 6 tekerlekli modelleri de olmasına rağmen daha çok 4 tekerlekli olarak üretilen, tek ya da çift kişilik kapasitelere sahip, benzinli içten yanmalı motorlar ile çalışan araçlardır.
Genellikle, düzgün bakılan ve düzgün kullanılan bir ATV'nin kullanım ömrü 15-20 yıl veya 20.000-30.000 km arasında olabilir. Ancak bu, ATV'nin düzgün bakım görüp görmediğine, nasıl kullanıldığına ve ne tür koşullarda kullanıldığına bağlı olarak büyük ölçüde değişebilir.
Öncelikle belirtmek gerekir ki, ATV'ler (All Terrain Vehicle) Türkiye'de trafiğe çıkabilen araçlar arasında değildir. ATV'ler, genellikle off-road parkurlarda kullanılan, dört tekerlekten çekişli, çift kişilik araçlardır. Ancak, T3 belgesi ile ATV'lerin trafiğe çıkması mümkün hale gelir.
Sonuç olarak, ATV motorunun rodaj sürecinde uzun yolculuklar genellikle önerilmez. Ancak, gerekli önlemler alındığında ve motor düşük hızlarda ve düşük devirlerde tutulduğunda, bu tür bir yolculuk mümkün olabilir.
T3 belgeli, yani traktör statüsünde plaka çıkartılan ATV'ler, B sınıfı sürücü ehliyet ile şehir içinde kullanılabilmektedir. Aynı zamanda sıfır kilometre aldığınızda, ilk muayene 3 yıl sonra şeklindedir.
İlgili 35 soru bulundu
Asfaltta kullanmak için düz desenli lastikler ile kullanımı daha rahat olacak Atv ler , arazi için üretilmiştir. Asfalt kullanımı için lastik değiştirdikten sonra kullanmak daha faydalıdır.
Bildiğim kadarıyla atv olarak onroad ve offroad olarak iki kategori var ve sadece onroad olanlar trafikte serbestçe dolaşabiliyor.. Bildiğim kadarıyla atv olarak onroad ve offroad olarak iki kategori var ve sadece onroad olanlar trafikte serbestçe dolaşabiliyor..
ATV Kaç Km Hız Yapar? Motor güçlerine bağlı olarak ATV'lerin hızları değişmektedir. Örneğin trafikte kullanılan modeller 65 ile 80 km hızlara sahip olabilirken daha düşük motorlar 40 ila 55 km hız yapabilme becerilerine sahiptirler.
Öncelikle şu duruma açıklama getirmek gerekir; B sınıfı olarak 3 farklı sınıf bulunur. Bunlar; B1, BE ve B'dir. B1 sınıfı ehliyette 16 yaş ve üzerin olma şartı aranır ve bu ehliyet ile dört tekerlekli motosiklet sınıfındaki araçlar kullanılabilir. Bu araçlara en bilinen örnek ATV olarak tarif edilen araçlardır.
500 cc motorun hızı, motorun gücü, ağırlığı ve sürüş tarzına bağlı olarak değişir. Genel olarak, 500 cc motorlar 150-200 km/s hıza ulaşabilir.
ATV'ler, tasarımları gereği kapalı bir kabinleri olmadığı için, sürücünün ve varsa yolcunun başını koruyacak ekstra bir güvenlik önlemi gereklidir. Bu nedenle T3 belgesine sahip ATV'lerde kask takma zorunluluğu getirilmiştir.
Otobanlar, ATV kullanımı için uygun olmayan yerler arasında sayılabilir.
-A2 Ehliyet ile kullanılır. Malesef vergisi "0-1300cc - Otomobil - Kaptıkaçtı - Arazi Taşıtı ve Benzerleri" üzerinden alınıyor. Maliye bakanlığı bu konuda uyanık davranmış, Ruhsatta Motosiklet yazıyor, vergilendirmesi araba gibi oluyor ve A2 ehliyet kullanılıyor.
ÇEKME PERFORMANSI
Çekme, bir çiftlikte yaygın bir iştir ve bir römork, ATV veya SxS'nizi oldukça yetenekli bir çekici yapar. HD8 ve HD10 motorlarıyla Can-Am Defender yan yana 2.500 lb (1.134 kg) ağırlığa kadar çekebilir ve Defender 6x6, endüstri lideri 3.000 lb (1.360 kg) çekme oranına sahiptir.
Standart ATV Modelleri: Standart bir ATV genellikle 60-80 km/saate kadar hız yapabilir. Bu hız, çoğu kullanıcının ihtiyaçlarını karşılayabilecek düzeydedir. Spor ATV Modelleri: Spor modelleri, genellikle daha hızlıdır ve bazıları 100 km/saat ve üzeri hızlara çıkabilir.
Genellikle, bir ATV'nin yakıt tüketimi, saatte 3 ila 10 litre arasında değişebilir.
Motosiklet vb. iki ya da üç tekerlekli araçlar ve römorkları ilk 3 yaş ve sonrası her 2 yılda bir kez araç muayenesinden geçer.
Azami Hız 65 Km/h
Her koşulda ve her arazide yolların tek sahibi sizsiniz.
CF 1000 ATV HEMEN TESLİM B EHLİYET KULLANIR+4X4YENİ KASA+12 TAKS İstanbul, Eyüpsultan, Çırçır Mh. Vade Vade seçin.
Polaris ve Bombardier(BRP) en iyi atv markalaridir. Polaris Amerikan, Bombardier(BRP) ise Kanada malidir.
ATV motorlar gerçekten eğlencenin dibine vurmak için eşsiz makineler. Ama sizin istediğiniz en hızlı olanı ise o zaman Can-Am Maverick X DS'ye mutlaka bir göz atmalısınız. 976cc'lik turbo şarjlı V-twin motoru tam 121 beygir gücünde ve en yakın rakibi olan Polaris RZR 1000'den %40 daha yüksek tork değerine sahip.
e tabi, bir şehir aracı. Hız ne kadar basarsanız basın yükselmediğinden devir hep yüksek ve gaz neredeyse sürekli sonda gidiyorsunuz. Bu atv yi çok yormakla birlikte yüksek bir gürültü, ciddi miktarda yakıt tüketimi anlamına geliyor.
Ynt: Atv Ve Çekme Karavan
Çekecek araçta yasal prosedür; araç ruhsatında çeki demiri işlenmişse ve katar ağırlığını aşmayan çekme karavan ile yoldaysanız trafikte sorun yaşamazsınız.
ATV (İngilizce: all-terrain vehicle). ATV motorlar, tüm arazi ve hava koşullarında çalışmak üzere tasarlanmış, 3 ve 6 tekerlekli modelleri de olmasına rağmen daha çok 4 tekerlekli olarak üretilen, tek ya da çift kişilik kapasitelere sahip, benzinli içten yanmalı motorlar ile çalışan araçlardır.
Atv ana yola çıkamaz, dolayısıyla köprüden vs de geçemez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri