Covid-19 ile mücadele kapsamında; daha önce hiç e-Devlet Kapısı şifresi almayan 65 yaş üstü vatandaşlarımız "www.turkiye.gov.tr" adresi üzerindeki başvuru formunu doldurarak, e-Devlet Kapısı şifrelerini beyan ettikleri adreslerde teslim alabilirler.
e-Devlet Kapısı şifresi almayan 65 yaş üstü kişiler uygulama kapsamında "www.turkiye.gov.tr" adresi üzerindeki başvuru formunu doldurarak, şifrenin adreslerinde kendilerine teslim edilmesini isteyebiliyor. Şifre teslimleri, ilgili kişiyle yüz yüze kimlik doğrulaması gerçekleştirildikten sonra yapılıyor.
Vekilin kimliğini ibraz etmesi, .e-Devlet Kapısı taahhütnamesinin vekil tarafından vekaleten imzalandığının şerh düşülerek imzalanması durumunda e-devlet şifresi vekil olarak alınabilmektedir.
65 yaş üstü vatandaşlarımızın e-Devlet Kapısı şifrelerini almak için PTT şubelerine gitmelerine gerek kalmayacak adrese teslim şifre başvuruları hizmeti yaygınlaşıyor.
İlgili 24 soru bulundu
Covid-19 ile mücadele kapsamında; daha önce hiç e-Devlet Kapısı şifresi almayan 65 yaş üstü vatandaşlarımız "www.turkiye.gov.tr" adresi üzerindeki başvuru formunu doldurarak, e-Devlet Kapısı şifrelerini beyan ettikleri adreslerde teslim alabilirler.
Bunun için vekaletnamenin aslı ve şifre tesliminde geçerli kimlik belgelerinden birinin ibrazı gerekmektedir. Ancak vekaletnamede, vekil tayin edilen kişiye e-Devlet Kapısı şifresi alma yetkisinin verildiğinin açık bir şekilde belirtilmesi gerekmektedir.
Şifrenin unutulması, kaybedilmesi durumunda e-Devlet Kapısı profiline cep telefonu ve e-posta bilgilerini girmiş kullanıcılar şifre yenilemesi yapabilir. Profilde belirtilmiş cep telefonuna kısa mesaj olarak gelecek onay kodunu sisteme girerek yeni bir şifre oluşturulabilmektedir.
Bu işlemlerden herhangi birini yapmadığınız takdirde PTT şube ve Merkezlerinden şahsen yeni bir şifre almanız gerekmektedir. Şifre yenileme hizmetinin detayları için 160 numaralı e-Devlet Kapısı İletişim Merkezinden destek alabilirsiniz.
MESAJLA E-DEVLET ŞİFRESİ ALMA VAR MI? Mesajla e-Devlet şifre alma işlemi yapılmamaktadır. e-Devlet giriş yapabilmek için şifre gereklidir. Bu şifreyi sadece ilk defa alacaksanız eğer PTT'ye giderek 2 TL karşılığında almanız gerekir.
Üstelik e imza ile giriş ve internet bankacılığı ile giriş de çeşitli giriş seçenekleri arasında yer almaktadır. Telefon numaranızın kayıtlı olmaması durumunda ise farklı seçenekleri kullanarak şifre yenilemek mümkün olmaktadır.
Daha önce cep telefonu numaranızı www.turkiye.gov.tr'ye kaydedip, doğruladıysanız, PTT'ye gitmeden yeni bir şifre oluşturabilirsiniz. Mobil imza veya elektronik imza kullanıcısı iseniz bunlardan biri ile de sisteme giriş yapabilir, dilerseniz şifre oluşturabilirsiniz.
Kimlik numarasının bulunduğu fotoğraflı kimliğin(nüfus cüzdanı, evlilik cüzdanı, pasaport ve ehliyet, avukat kimlik kartı, mavi kart, ikamet tezkeresi, hakim ve savcı kimlik kartları, süresi dolmamış (geçerli) çalışma izin kartı) ibraz edilerek Yurt içinde PTT Merkez müdürlüklerinden veya yetkili şubelerden alınabilir.
Bunun yanı sıra mahkeme kararıyla kendine vasi tayin edilmiş kişiler vasileri aracılığıyla e-Devlet Kapısı şifresi temin edebilirler. Bu durumlar haricinde başkaları adına şifre alınması mümkün değildir.
İlk şifre alınırken PTT tarafından işlem masrafı olarak 2 TL tahsil edilir. İlk şifreden sonra herhangi bir sebeple PTT'den alınacak her şifre için ayrıca 4 TL ücret tahsil edilir. e-Devlet üzerinden abonelik iptali nasıl yapılır öğrenmek için e-Devlet üzerinden abonelik iptali sayfamızı inceleyin.
Depremden etkilenen illerimizdeki afetzede vatandaşlarımızın mağduriyetlerini azaltmak amacıyla kimlik kartı başvurusuna gerek olmaksızın geçici kimlik belgelerinin e-Devlet üzerinden alınabilmesine olanak sağlandı.
Ayrıca e-Devlet Kapısı ile ilgili işlemler için 160 numaralı Çağrı Merkezimizi 7/24 arayabilirsiniz.
e-Devlet'te Engel Yok
Eğer e-Devlet Çağrı Merkezi 160'a telefon ile ulaşmakta zorluk yaşıyorsanız, işaret dili bilen e-Devlet Çağrı Merkezi çalışanlarımız ile görüntülü olarak görüşebilir ve e-Devlet Kapısı'nı kullanırken karşılaştığınız tüm sorunlar ile ilgili hızlı destek alabilirsiniz.
Bu hizmet hafta içi 08:00-18:00 saatleri arası hizmet vermektedir.
Vatandaşları veya 15 yaşını doldurmuş engelli kimlik kartına sahip olan vatandaşlarımız bu hizmeti kullanarak beyan edecekleri adreslerine ücretsiz e-Devlet Kapısı Şifresi gönderimi talebinde bulunabilmekte, başvurularının durumlarını takip edebilmektedir. İnternet Bankacılığı, E-İmza, Mobil İmza ve T.C.
e-Devlet Kapısı hesabınıza kayıtlı mobil cihazınız bulunmuyorsa; Kimlikle doğrulanmış telefon numaranıza kısa mesaj (SMS) aracılığıyla gelecek doğrulama kodunu girerek giriş yapabilirsiniz.
Kimlik numarasının bulunduğu fotoğraflı kimliğin ibraz edilerek Yurt içinde PTT Merkez müdürlüklerinden veya yetkili şubelerden alınabilir. PTT'den ilk kez alınan e-devlet şifre ücreti 2 TL'dir. Unutulması durumunda tekrar alınan her şifre için 4 TL alınır.
Vekaletname herhangi bir şekle bağlı değildir. Ancak taraflar aralarında anlaşarak vekaletnameyi belli bir süre ile sınırlayabilirler. Taraflar arasında süre yönünden bir sınırlama yoksa vekaletin süresiz olduğu kabul edilir. Ancak Yargıtay genel vekaletname süresini on yıl olarak kabul etmektedir.
Noterliklerde ve Konsolosluklarda vermiş olduğunuz vekaletname işlem bilgilerine, e-Devlet kapısı üzerinden sunulan hizmetlerde yer alan Kişi Vekaletnameleri Sorgulama hizmeti ile ulaşabilirsiniz.
Vekaletname çıkartmak için, nüfus cüzdanı ya da pasaportla birlikte kişinin bizzat kendisinin herhangi bir notere giderek, vekaletin hangi iş için gerekli olduğunu notere açıklayarak, uygun vekaletnamenin düzenlettirilmesi gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri