İslamî Literatürde, melekleri temsil ettiği iddia edilen 777 sayısıyla ilgili bir bilgiye rastlayamadık. 2. “Meleklerle ve rakamlarla (0 dan 9 kadar) arasında bir ilişki var mıdır?” sorusuna, maalesef cevabımız yine olumsuzdur.
Değerli kardeşimiz, Buna inanmak ve uygulamak, aslı faslı olmayan bir şeye bel bağlamak ve aldanmak demektir. Bu uygulama doğru ve meşru olan tedbiri almaya da mâni olacağından caiz değildir, ama Allah iradesinin yerine konmadıkça şirk de değildir.
Mucize ritüeli olarak da bilinen "777" sayısı ile mutlaka karşılaşmışsınızdır. "Aldım, kabul ettim, 777" olarak paylaşılan ve 7-7-7 (yedi, yedi, yedi) olarak okunan bu sayıyı 21 gün boyunca kağıda isteklerinizle birlikte yazarak hayatınıza güzellikleri çağırabileceğiniz söyleniyor.
Bu dinen caiz değildir, günahtır.
Bu inanç ve çalışmaların eski din, felsefe ve kültürlerde de olduğu anlaşılmaktadır. İslam tarihinde var olmuş ve hala kalıntıları bulunan “Hurûfîler” de bu yöntemi kullanmışlardır. İslam'da dua Allah'a yapılır, kul kendine düşen ameli (işi, teşebbüsü, tedbiri…)
Ritüel Yapmak Günah Mı? Ancak son günlerde ritüellerin günah olabileceği tartışılmaya başlandı. Dini bilgilere ve uzman görüşlerine bakıldığında ritüel, totem gibi davranışlar Allah'a iman yerine doğaya ve hayvanlara veya başka bir nesneye inanç edilmesi olarak görülür ve bu İslam dinine göre sakıncalıdır.
İlgili 42 soru bulundu
Ritüel Yapılan Kişiye Ne Olur? Ritüel yapmak, bir nevi meditasyon yapmak anlamı taşıyabilir. Ritüeller, belirli bir olayı kutlamak, şifalandırmak veya güzellikleri hayata çekmek için uygulanabilir. Bu sebeple ritüel, günlük hayatın bir parçasıdır ve yapan kişiyi huzurlu ve mutlu hissettirir.
Değerli kardeşimiz, Sevdiğiniz kişinin size eş olması için dua etmeniz günah değildir. Hakkınızda hayırlı olması için Allah'a dua edebilirsiniz. Aşık olmak günah değildir.
İnsanları burç ve yıldız falı gibi yöntemlerle doğum tarihlerine göre sınıflandırmak, karakterlerini tespit etmeye çalışmak ve geleceklerini okumak İslam inancına göre meşru değildir. İnsanların kaderini ve geleceğini okumak dinimizce yasaklanmıştır.
Bu bir fal bakma, zar atma gibi bir deneyim görünümündedir. Bunlara bel bağlamak, ona göre vakit harcamak hem dine zarar hem akla ziyan hem cahilce beyan ve yanlışlığı da pas tutmamış gönüllere ayandır. Bu sebeple bu tür abes şeylerle iştigal etmek günahtan hali değildir.
Daha doğrusu yer çekiminin elle tutulur hiçbir varlığı yoktur. Allah, şifasına ilacı perde yaptığı gibi, kudretine de çekim kanununu perde yapmıştır. Gerçekte ne ilacın ne çekim kanununun ve ne de başka herhangi bir sebebin bir tesiri vardır.
777 ANLAMI
En çok kullanılan ve sosyal medyada sıkça görülen 777 şans olarak nitelendirilir. Ayrıca bu sayı kumar makinelerinde de yer alır. Şans getirdiğine inanılan bu sayı aşk ve ilişkiler konusunda da kısmetinizin açılacağını söyleyebilir.
Numerolojide, 777 sayısı mucize habercisi olarak değerlendirilir ve koruyucu meleklerin rehberlik için bireye yardımcı olduğunun göstergesidir. Bu sayı ile sık karşılaşan kişi, ruhsal anlamda aydınlanmaya başlıyor demektir. Ayrıca yaptığı her işin doğru olduğunun ve iyi bir insan olmaya çalıştığının işaretidir.
Bilinçaltı bir düşünceyi 17 saniye gözünde canlandırır ya da hissederse evren ya da var olan her şeyin yaratıcısıyla bağlantı kurulduğuna inanılır. 369 ritüelinde, özellikle sabahları üç kez, gün içinde altı kez ve akşamları da dokuz kez olmak üzere isteklerinizi bu sayılar kadar yazmanız tavsiye edilir.
3 6 9 yöntemi ünlü mucit Nikola Tesla'nın fikirlerine dayanmaktadır. Tesla 3, 6 ve 9 sayılarının çok güçlü sayılar olduğuna inanır. Evrenin sırrının bu 3 sayıda gizli olduğunu düşünür. Söylediğine göre 3, 6, 9 sayılarının ihtişamını anlayabilirsek evrenin anahtarına sahip olabiliriz.
Telepati, telekinezi, hipnoz gibi işlemler sihir değildir. Tekniğini öğrenen ve kabiliyetli olan kimseler yapabilirler. Kötüye kullanılmadığı sürece, öğrenmekte ve helal ve faydalı bir alanda kullanmakta sakınca yoktur.
Burûc, aynı zamanda Kur'ân'ın 85. sûresinin de adıdır. Bu sûre, gökyüzünün burçlarına yeminle başladığı için Burûc Sûresi adını almıştır. İfâde ilk âyette geçer. Mânâsı şöyledir: “Yemin olsun burçlarla dolu gökyüzüne.”
Öztürk, "Kuran'ı Kerim'den astrolojiye bir gerekçe, temel çıkmasının mümkün değildir. Kuran'ı Kerim'de tabiata dair hiç bir atıf, bir kuru fizik olayının bir tasfiri, bir betimlemesi bir nesnenin anlatımı değildir. Her şey değer yüklüdür, birer ayettir.
"BİZ UĞURA İNANIRIZ"
Azerbaycan'dan yayına bağlanan Yasemen, 'Şans bilekliği takmak ve burçlara inanmak caiz midir?' sorusu üzerine Hatipoğlu, "Dinen bir sıkıntı bulunmuyor. Biz uğura inanırız. Uğursuzluğa inanmayız.
Duanın, alçak sesle, hüzünlü ve tazarru (yalvararak) ile yapılması adaptandır. Nitekim Kur'ân-ı Kerîm'de, “Rabbinize yalvararak ve için için dua edin…” (el-A'râf, 7/55) buyrulmaktadır. Ancak içtenlikle ve samimi olduğu sürece, sesli olarak dua edilebilirse de sessiz olması daha uygundur.
Allah, ezelî ilmiyle kulun yapacağı duayı bildiği için kaderini ona göre şekillendirmektedir. Dolayısıyla dua, diğer sebepler gibi bir sebeptir. Başka bir ifadeyle dua sonucunda bir değişikliğin olmasını Allah dilemişse bu değişiklik, tabii sebep-sonuç ilişkisi içinde hayır veya şer olarak ortaya çıkmaktadır.
Resulullah (sav) buyurdular ki: "Beş gece vardır ki onlarda yapılan dualar geriye çevrilmez. Bunlar Recep'in ilk Cuma gecesi, Şaban'ın ortasında bulunan Berat gecesi, Cuma gecesi, Ramazan ve Kurban Bayramı geceleridir."
Biz Kur'ân'dan ve hadislerden namazın ve orucun ritüel değil, Cenâb-ı Allah'ın emri olduğunu biliyoruz ve Üstadımızdan da “Namazda ruhun kalbin aklın büyük bir rahatı vardır, hem insana ağır yükü yoktur” şeklinde okuyoruz.” Namaz ve oruç canlı birer emir ve zimmettir.
Önce bir bardak su alıyoruz. Niyetinizi bir kağıda yazıyorsunuz. Sonra niyetimizi önce suya okuyor sonrada yazdığımız kağıdı bardağın üzerine kapatıyoruz. Sabah kalktığımızda Teşekkür ve şükürle bu suyu içiyoruz.
Ritüel, birey ya da gruplarla ilgili bazı değerlerin, uygun zamanlarda, sembolik ve aşağı-yukarı değişmeyen ardışık davranış biçimleri ile tekrarlanması olarak tanımlanır. Ritüeller yapılma amaçlarına ve dönemlerine göre farklı sınıflandırmalara tabi tutulabilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri