Geri kalan kısım ise genellikle bakır, çinko veya gümüş gibi metallerdir. 8 ayar altının daha düşük altın içeriği, ona özel özellikler kazandırır ve bu da bazı insanları kararması konusunda endişelendirebilir. Ancak, 8 ayar altının kararması efsanelerinin aksine, aslında doğru değildir.
Kararma problemi olan 8 ayar altın takılarda ürün gerçekten kararmakta, kullanılmaz hale gelmekte çok kötü bir görünüm oluşmaktadır. Bu tarz kararma durumlarında ürünü satın aldığınız yerle irtibata geçerek, revizesini problem çözülmeyecek durumda ise yeni bir ürünle değiştirilmesini talep edebilirsiniz.
8 ayar altın kullanımının kesin olarak bilinen herhangi bir zararı bulunmamaktadır. Fakat 8 ayar altın kullanmanın zarardan ziyade avantajlı olduğu durumlar bulunmaktadır. 8 ayar altın fiyat olarak hem uygun hem de kaliteli olma özelliğine sahiptir.
Karbonat ve Sirkeli Su ile Altın Parlatma
Bir kabın içerisinde 2 yemek kaşığı sirke, bir miktar su ve 2 yemek kaşığı karbonat karıştırılır. Diş fırçası bu karışıma batırılır ve altın takılar hafifçe ovulur. Takılar, ılık su ile durulanır ve bir bezle kurulanır.
Bu noktada kullanıcılar tarafından en çok araştırılan sorulardan bir tanesi de 8 ayar beyaz altın kararır mı sorusudur. 8 ayar bir ürünün içerisinde bulunan altın oranının düşük olması ve içeriğinde alloy ve gümüş bulunması dolayısıyla kararma ihtimalleri bulunmaktadır.
İlgili 40 soru bulundu
Aynı şekilde 8 ayar altında 24'te 8 oranında altın bulunuyor. Altında en düşük ayar olmasıyla değersiz olduğu düşünülebiliyor. Oysa altın kaç ayarda olursa olsun aynı değeri taşımaktadır. Bu sayede 8 ayar altın da diğer ayarlardaki altınlar gibi yatırım amacıyla da alınabilmektedir.
Bu noktada üretim aşamasında içeriklerden herhangi birinin ayarının doğru yapılmaması sayesinde 8 ayar altınların kolayca kararması mümkün olabilir. Kullanıcıların özellikle doğru üretim yapılmış bir yerden alması önerilmektedir.
Beyaz maden, gümüş, nikel veya paladyum gibi beyaz renkteki metallerle karıştırılarak oluşturulan bir gold alaşımıdır. 8 ayar beyaz altın %33.3 saflıkta bir gold karışımıdır ve diğer metallerle karıştırıldığı için beyaz renkte görünür.
9 Ayar altın daha çok yüzük, küpe, bileklik, kolye ve hızma yapımında kullanılır. Ayarı yüksek ürünlere göre daha uygun fiyatlı olduğu için çok tercih edilir. Alacağınız takı altının tüm avantajlarına sahip olacaktır. Ürününde herhangi bir kararma ya da solma olmayacak, suyla etkileşime girse bile bozulmayacaktır.
Altın aldığınızda 22, 910, 912, 916, 930 veya 933 sayılarından bir tanesi ile karşılaşıyorsanız bu altının 22 ayar olduğu anlamına gelir. 18 ayarda kullanılan rakamlar 18 ve 750'dir. 8 ayarda ise 8, 330 ve 300 sayıları kullanılır.
Yatırım: Altın, yatırım amaçlı da kullanılır. Ancak 8 Ayar altın, altın içeriğinin daha düşük olması nedeniyle yatırımcılar arasında daha az popüler olabilir. Genellikle yatırım için tercih edilen altın, daha yüksek ayar altınlar veya saflıkta altın çubuk ve külçelerdir.
8 Ayar Altın Ve 14 Ayar Altın Farkı Fark Edilir Mi? 8 ayar altın ve 14 ayar altın arasındaki fark gözle fark edilebilecek bir fark değildir, 8 ayar altın 333/1000 oranında altın ihtiva eder. 14 Ayar altın ise 565/1000 oranında altın içerir. Bu farkı gözle ayırt etmek olası bir durum değildir.
BOZDURMAK İSTEDİĞİNİZ ALTININ TÜRÜ NEDİR? 24 ayar altın, külçe altın ve gram altınlar ile yatırım yapanlar, altınlarını bozdurdukların da zarara uğrama olasılıkları çok düşüktür. Çünkü bu tarz altınlar saf olarak satılır ve üstünden işçilik parası alınmaz.
Kararmış altın kolye, yüzük ya da bilezik gibi takıları endüstriyel temizleme ürünleri ya da evinizde bulunan tuz, karbonat ya da diğer baharatlar sayesinde temizlemek mümkündür. Sıcak su ve bulaşık deterjanı karışımı içerisinde kararan altın takılarınızı bir süre bekleterek kirlerin yumuşaması sağlanır.
Pırlantalı, altın ve gümüş ürünler temizlik ve spor yaparken, yüzme havuzlarında, denize ve duşa girerken mutlaka çıkartınız. Aksi takdirde ürününüz farklı kimyasallara maruz kalacağı için ürünlerinizde matlaşma, kararma, çizik ve parlaklık kayıpları oluşur.
Gerçek altını mıknatıs çekmeyecektir. Ancak bu, her zaman kesin sonuç vermez. Altın kesinlikle kararma ve paslanma yapmaz. Kullandığınız takılar kararmışsa altın değildir.
Dolayısıyla altın çeşitleri içerisinde en değerli olanının 24 ayar altın olduğunu söylemek mümkündür. Her bir ayar altının bütününün 24'te birini ifade eder. Örneğin bir küpenin 24'te 22'si altın, kalanı gümüşten meydana geliyorsa bu küpenin 22 ayar olduğu anlamına gelir.
Hayır kararmaz. Kullanıma bağlı olarak; kozmetikler, kimyasal ( çamaşır suyu vb.) ürünler altınlarda matlaşmaya neden olur.
Ayrıca altın, havadan ve sudan etkilenmediği için kararmaz ve paslanmaz. Bu yüzden de 14 ayar altın takılar, doğru şekilde korunduklarında ve gerekli bakımlar yapıldığında ilk günkü görünümünü korurlar. Takı sektöründe kullanılan 'ayar' kelimesi altının saflığını gösterir.
Ürün 8 Ayar Gerçek Altındır. Ürün Orjinal Çeyrek Altın değildir. Orjinal Çeyrek Altınlar 22 Ayar Altındır. Bu ürün Çeyrek Altın benzeri 8 Ayar Baskı Çeyrek Altındır.
8 ayar bilezik modelleri genelde 5 gram ağırlığından oluşur.
Yine farklı altın renkleri uygulayabilmek ve zaten oldukça yüksek olan ürün bedelinde altın maliyetini nisbeten düşürmek de bu sebeplerdendir. Elmas mücevherlerde ise genellikle 8 ayar kullanılır. Yani saf altın 24 ayar iken, yaklaşık %33 oranında saf altın içeren 8 ayar tercih edilir.
8 Ayar Tek Taş Yüzük, değerli metallerin altınla karıştırılması ile elde edilen 8 ayar altınla tasarlanan, genellikle tek taş taşıyan zarif ve şık yüzüklerdir. Bu yüzükler, özel anlarda ve günlük kullanımda tarzınızı tamamlamak için tercih edebileceğiniz mücevherlerdir.
Pırlanta yüzüklerinin altın ayarı genelikle 14 (585) ve 18 (750) ayardır, elmas ürünler de ise genellikle 8 (333) ayar altın kullanılır.
GL 8K GOLD ile sorunsuz bir şekilde 8 ayar altın alınması mümkündür. 8 ayar altın ile 14 ayar altın arasında gözle görülebilir bir fark yoktur. 8 ayar altın içerisinde 1000'de 333 milyem altın bulunmaktadır. 14 ayar altın içerisinde ise 1000'de 585 milyem altın bulunmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri