8 aylık bebeğin artık yemek konusunda biraz daha seçici olabilir. Yumurta, peynir gibi besinleri yemek istemeyebilir. Ona yulaf karışımı ve meyveli yoğurt gibi daha hafif, serinletici ve farklı kahvaltı seçenekleri sunabilirsin. Bunlar dışında krep ve klasik kahvaltı gibi alternatifleri de değerlendirebilirsin.
Bebeğiniz 8 aylık olunca günde 3 ana öğün beslenmesi gerekir. Ana öğünün yanı sıra 1-3 ara öğün de olması gerekir. Bebeğinizi 3-4 saatte bir beslemeniz gerekir.
Öyle ki bebek 8. aydan sonra birçok şeyi ayırt etmeye başlıyor. Ancak başta da belirttiğimiz gibi bu bir süreç ve her bebeğin öğrenme serüveni kendine özel bir şekilde gelişiyor. Genel kabul gören ideal süreç ise bebeğin 3 yaşına geldiğinde artık kendi kendine yemek yiyebilecek kapasiteye ulaşması.
İlgili 43 soru bulundu
Yedinci ve dokuzuncu aylarda pilav, makarna gibi nişastalı besinlerle tarhana çorbası verilmeye başlanır. Bebekler için pilav ve makarna başlangıçta haşlanıp suyu çektirilerek hazırlanmalı, üzerine zeytinyağı gezdirilmelidir. İstenirse sebzeli veya kıymalı sos da koyulabilir.
Ortalama değerlere bakıldığında 8 aylık bebeklerin ortalama kiloları 8 kilo 200 gram bandında olduğu görülür. Kız bebeklerin erkek bebeklere oranla yarım kilogram kadar daha hafif olması normaldir. Boy uzunluğu ise genellikle 62-75 santimetre aralığındadır.
6-7-8-9 Ay Bebek Beslenmesi
6. aydan itibaren katı gıdalara başlanabilir. Daha az alerjik olması nedeniyle sütlü pirinçli mamalar tercih edilebilir. Bu aydan sonra kahvaltı başlanabilir. Ayrıca ekmek ve çorbalar da verilebilir.
Bebeklere; 6 ila 12 ay arasında anne sütüne ek olarak günde yaklaşık 100-120 ml su, 1 ila 3 yaş arasında ise 1 litre su verilmesi önerilmektedir4, 5.
8. aydan itibaren bebeğinize kırmızı eti kıyma şeklinde bebeğinize vermeye başlayabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken nokta, kıymalar minik minik olmalı, rondodan geçirilmemelidir. Kıymayı sebze yemeklerinin içerisine veya çorbalara ilave edebilirsiniz.
Bebeğinize 6 aydan itibaren pastörize tam yağlı peynir yedirebilirsiniz.
Bebeklerde salça tüketimi oldukça dikkatli olunması gereken bir konudur. Bebeklerin ilk ek gıdaları kesinlikle salça içermemelidir. Bildiğiniz üzere 1 yaşına kadar bebeklere tuz ve şeker kesinlikle yasaktır. Bu nedenden dolayı bebeklere normal salçalar verilmez, çünkü içeriğinde ilave tuzlar bulunur.
Bebeklere öğleden önce ve ikindide olmak üzere 2 ara öğün yedirebilirsiniz. Bebekler için meyve püresi tarifimiz şöyle: Elma, armut, şeftali, kayısı, havuç, erik, muz, portakal, mandalina gibi meyveleri cam rendede püre haline getirebilir ya da. Bebelac'ın meyve pürelerinden oluşan kavanozda mamalarından verebilirsiniz ...
8 Aylık Bebek Neler Yapabilir? 8 aylık bebek hareketleri artmaya başlar. Bebek bu ay yatar pozisyondayken oturur pozisyona tek başına geçmeye başlar. Oturmakta ustalaşan bebek bu ay mobilyalardan destek alıp ayağa kalkmaya, tutunarak bir süre ayakta durmaya başlarken bazı bebekler tutunarak sıralamaya başlar.
Peki, bebekler mercimek çorbası ne zaman içer? Bebeğin 8 aylık olduğunda beslenme listesine artık mercimeği dahil edebilirsin.
Bebeğiniz ebeveynlerinin tercihine göre, genelde 9 aydan itibaren uygun bir zamanda et ile tanıştırılır. İlk yediği et kolay hazmedilmesi açısından kıyma olarak verilir.
Genellikle 8 ila 18. aylarda bebekler yürüme yetisini kazanırlar. Bebeklerin yürümeye daha erken ya da geç başlaması büyüme-gelişme açısında belirgin bir fark yaratmaz. Bu durum normal kabul edilir. Bebeklerde yürüme fonksiyonuyla beraber denge durma ve koordinasyon becerileri de gelişmeye devam eder.
8 aylık bebeğinizin artık uyku düzeni oturmaya başlamıştır. Geceleri aralıksız 7 saat uyuyabilirler. Bu dönemde günde 14 saat uyuyabilirler. Günde iki kez gündüz uykusu yapabilirler. 8 aylık bebek uyku eğitimi almaya hazırdır.
8 aylık bebekler de gündüz süresince ortalama 3 kez anne sütü ve 2 öğün ek gıda ile beslenebilirler. Beslenme ihtiyaçlarının yaklaşık %70'ini anne sütü ile karşılamaya devam ederler.
Akşam ortalama saat 19.00 civarı (gündüz uyku durumuna göre biraz daha erken veya geç olabilir) gece uykusu başlangıcı olarak düşünülebilir ve sabah 6.00-7.00 aralığına kadar özel bir durum olmadığı sürece genelde hiç beslenme olmadan ve uykuları bölünmeden uyumaları mümkün bebeklerin.
Bu dönemde bebekler kağıtla oynamayı çok severler. Kağıtlarla çok farklı oyunlar yaratılabilir. Kağıt bebeğin elini kesmeyecek şekilde büzülüp, “Ce eee” oyunundaki saklanıp bulunan objelerden biri olabilir veya kağıtlarla çeşitli sesler çıkarılabilir.
Sekiz Aylık Bebeğin Günlük Uyku Düzeni
Sekiz aylık bebeğinizin gündüz uykusu ortalama 2 saat, gece uykusu ise 11 saat olabilir. ¨Bebeklerde uyku rutini ne zaman başlamalı?¨ sorusunun cevabını alabileceğiniz ve bu rutinleri koruyabileceğiniz bir döneme girmiş olabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri