Hamilelik döneminde ortaya çıkan fizyolojik ve psikolojik nedenler sonucunda birçok kadın bebeğinin zarar göreceği endişesiyle cinsel ilişkiden kaçınıyor. Oysaki her şeyin yolunda gittiği hamileliklerde son 4 haftaya kadar hamilelikte cinsel ilişki yaşanmasında hiçbir kısıtlama yok.
Uzmanlar, sağlık açısından herhangi bir riskli durumu olmayan anne adayları için, gebeliğin ilk aylarından son aylarına kadar cinsel hayatlarına devam edebileceklerini belirtiyorlar. Haftada kaç kez ilişkiye girdiğiniz veya cinsel birlikteliğinizin ne kadar sürmesi gerektiği gibi bir ayrım yapılmasına gerek yoktur.
Hamilelik süresince yaşanan cinsellik, eğer hamilelik sorunsuz geçiyorsa ve bir komplikasyon gelişmemişse bebeğe ve hamilelik sürecine zarar vermez. Cinsel ilişki ve orgazm, düşükle ya da erken doğumla sonuçlanmaz. Düşükler çoğunlukla bebekteki kromozomal bozukluklar sonucu meydana gelmektedir.
8 Aylık Hamileyken Cinsel İlişkiye Girilir Mi
Herhangi engel teşkil eden bir durum olmadığı sürece hamileliğin 1. ayından 8. ayı ve son ayı dahil olmak üzere, cinsel ilişkiye girilebilir. Hamilelikte cinsel ilişkiye girmeye engel teşkil eden bir durum olduğunda doktor, gerekli bilgilendirmeyi yapacaktır.
Normal ve sağlıklı bir hamilelik geçiren anne adaylarının gebeliğin son gününe kadar cinsel ilişkiye girmesinde herhangi bir sakınca bulunmamaktadır. Bu süreç içerisinde anne ve baba adayının yaşamış olduğu birleşme bebeğe zarar vermemektedir.
İlgili 31 soru bulundu
Orgazm sırasında da çok fazla oksitosin hormonu salgılanır. Bu hormon aynı zamanda kasılmalara sebep olan ve bebeğinizin rahim kanalından geçerek dünyaya gelmesine yardımcı olan hormondur. Vücudunuz doğuma hazırsa, cinsel ilişkide bulunmak doğum kasılmalarının başlamasını tetikleyebilir.
Sağlık açısından doğuma 10 gün kala ilişkinin hiçbir riski yok. Doktorunuzun önerisi varsa 40 haftalık hamilelikte de dahil olmak üzere hamilelik sırasında cinsel ilişki yaşamak tamamen güvenlidir.
Anal seks ise gebelikte önerilmez. Eğer gebeliğe bağlı hemoroid (basur) probleminiz varsa anal seks sıkıntı yaratabilir.
Gebeliğin 12. Ve 28. Haftaları arasında gebeliğe bağlı şikayetler azaldığı ve anne adayı kendisini rahat hissettiği için cinsel istek ve arzu artmaktadır.
Uzun süre seks yapmayan kadınların vajinaları daralır mı? Uzun süre seks yapmayan kadınların vajinaları diğerlerine kıyasla daha dar değildir. Vajinal kaslar oldukça elastik bir yapıdadır. Cinsel birleşmeden ve doğumdan sonra kasılır ve normal şekillerine yeniden dönerler.
Doğumdan sonraki ilk 6 hafta içinde cinsel ilişkiye girmek tıbben de dinen de sakıncalıdır.
Hamilelikte cinsellik son derece normal ve pek çok çift için güvenlidir. Annede erken doğum riski, plasentanın aşağı yerleşmesine bağlı kanamalar, plasentasal sorunlar ya da tekrarlayan düşük geçmişi gibi sorunlar bulunmuyor ise cinsel ilişki bebeğe karşı bir tehlike arz etmez.
Hamilelikte güvenli seks için daha çok kadının üstte veya yanda olduğu pozisyonlar tercih edilmelidir, çünkü anne adayı bu pozisyonlarla, hareketlerine rahatlıkla yön verebilir. Fakat unutmamak gerekir ki hamilelik hormonlarının etkisiyle vajina salgısında artış olur ve ödem meydana gelir.
Birçok anne ve baba doğumdan sonra tekrar aşklarını canlandırmak için uzun süredir unuttukları cinsel ilişkiye geri dönmek istiyor. Uzmanlar doğumdan 40 gün sonra cinsel ilişkiye girilebileceğini söylüyorlar. 40 gün öncesinde cinsel ilişkiye girilmemesi öneriliyor.
Kondom Gerekli midir? Gebelikte cinsel ilişki sırasında korunma durumu da akıllarda soru işareti bırakan bir durumdur. Hamilelikte cinsel ilişkide kondom kullanılması isteğe bağlıdır. Erkeğin menisi dediğimiz ejekülatı kadının serviksiyle temas ettiğinde servikste açılmaya neden olarak erken doğuma götürebilmektedir.
Hamilelik de kişiden kişiye farklılık göstereceği için herkesi kapsayan hükümler yoktur. Gebelikte ilişkinin bebeğe ve size zararlı olup olmayacağını alanında uzman kişiyle istişare etmeniz gerekir. Eğer doktorunuz cinsel hayata devam etmenizde bir sakınca görmüyorsa, hamilelikte cinsel ilişki dinen caiz olur.
Bir de "hamilelik döneminde cinsel ilişki ne kadar devam edebilir?" sorusu her anne adayının aklında olan sorulardan biridir. Kısa ve net bir cevap olarak; anne adaylarının doktorları özel bir uyarıda bulunmadıkça hamilelik döneminin her kademesinde cinsel ilişkiye girebileceklerini söyleyebiliriz.
Boşaldıktan sonra bir süre beklemesi gerekiyor sertliğini kaybeder 5-15 dk aralığında tekrar devam edebilir. Penis ereksiyon halinden çıkar boşalma olduğunda. Tekrar ereksiyon olması için uyarılması lazım, erkek çok azgınsa bu uyarılma kısa sürer, değilse arkasını döner uyur.
Birçok kadın, ilk kez cinsel deneyim sırasında acı hissedip hissetmeyeceği, ne kadar acı verici olacağı, ilk seferinizden sonra ne kadar süre acı verdiği vb. konularda endişelenir. Bu tamamen bir kadından diğerine değişir. Bazı kadınlar hiç acı hissetmezken bazıları da bunu bir iğne batması gibi hisseder.
Gebelik öncesinde uyarılma bozukluğu olmayan, orgazm olabilen kadınlar gebelikte de bunu sürdürebilirler. Özellikle gebeliğin 2. trimester (2. üç aylık dönem)'inde cinsel organlara kan akımının artması, rahimin büyüyüp genişlemesi nedeniyle kadınlarda orgazm daha güçlü hissedilebilir.
ADAYININ RAHAT ETTİĞİ POZİSYONLARDA CİNSEL İLİŞKİ YAŞANABİLİR. Gebelikte cinselliğin bebeğe zarar vereceği yanılgısı toplumda yaygın olsa da bilimsel bilgiler bunun tam tersini göstermektedir.
Gerçekten meninin içerisinde rahim kasılmalarına neden olabilen prostoglandin adlı kimyasal maddeler mevcuttur ve cinsel ilişki sonrası bu maddeler rahim ağzına ulaşarak erken doğumu tetikleyebilecek kasılmalara yol açabilir.
Hamilelik devam ederken yeni bir hamilelik olmaz, ancak süperfetasyon durumunda yumurtalıklar, döllenebilecek halde başka bir yumurtayı üretiyor. Kadınların iki gebeliği de farklı cinsel ilişkiden döllenme yoluyla oluyor. Bu durumda bebekler farklı boylarda ve ağırlıkta dünyaya geliyor.
İslam'da oral seks, "Tahrimi Mekruh" veya bazı İslami hukukçulara göre cinsel organların ağız ve dil temas halinde olması oldukça istenmeyen bir durumdur. Bu eylemi tavsiye edilmiyor olarak değerlendirmenin ardındaki sebep, en başta tevazu, temizlik ve temizlikle ilgili konulardır.
Spermin içinde bulunan prostaglandin adlı madde, doğumun başlaması için birinci sinyal. Hatta suni sancı için kullanımı dahi var. Vajinal suni sancı olarak isimlendirdiğimiz yöntemde vajina içine yerleştirdiğimiz ilacın etken maddesi de sperm gibi prostaglandin içeriyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri