LGS'ye hazırlanma evresinde sona yaklaştıkça çalışma tempomuzda da artışa gitmeliyiz. Bu nedenle her dönem için kendinize hedefler belirleyebilirsiniz. Mesela sınava hazırlık sürecine yeni giren bir öğrenci gün içerisinde 50 soru çözerek başlayabilir. Ancak sınava yaklaştıkça bu günlük 200 hatta 300 soruya çıkmalıdır.
Böyle bir durumda günde 180 – 240 arasında soru çözmek gerekir. Duruma göre bu sayıyı artırabilir ya da azaltabilirsiniz. Eğer iyi bir hedefe yönelik çalışıyorsanız mutlaka 120 sorunun altına düşmemelisiniz.
Anne ve babaların en çok merak ettiği noktalardan biri de çocukların günde kaç soru çözmesi gerektiğidir. Günlük çözülmesi gereken soru sayısı kişiden kişiye ve sınava kalan süreye göre değişse de bu sayı en az 50-60 civarında olmalıdır.
Günde 150 ila 200 arasında soru çözümü yaptım. Gelecekteki hedefim mühendis olmak" dedi. LGS şampiyonu Bengüsu Yener, hislerini şöyle ifade etti: “Öncelikle sistemli bir çalışmayla hazırlandım.
LGS öğrencisinin bir günü, düzenli ders çalışma, soru çözme ve dinlenme ile geçmelidir. Sabah: Uyandıktan sonra yataktan kalkıp güne zinde bir şekilde başlamak için birkaç dakika egzersiz yapın. Kahvaltınızı yapın ve güne enerjik bir şekilde başlayın.
İlgili 23 soru bulundu
LGS sınavı liselere geçiş için önemli bir adımdır. Bu sınavda başarılı olmuş bir öğrenci iyi bir lisede okuma şansı yakalar. Ayrıca üniversite sınavlarındaki başarı yüzdelerine de okuduğunuz lise büyük bir rol oynar. Bu açıdan da LGS sınavı son derece önemlidir.
Bu sizin en alt limitiniz olmalı. LGS'de sözel bölümde 50, sayısal bölümde ise 40 soru olmak üzere 90 soru sorulmaktadır. Yani Günlük çözeceğiniz en alt limit soru sayısı 90'dır.
TEOG'dan LGS'ye geçiş dönemini hatırlayacak olursak, orta düzey soruların çoğunlukta olduğunu söylemek mümkün. Tabii ki aralarında kolay veya zor sorular da bulunabilir fakat LGS'nin yerine gelecek yeni sistemin orta düzey sorulardan oluşacağı, tamamıyla zor ya da kolay sorulardan meydana gelmeyeceği ifade edilebilir.
MEB, 2023 LGS sınavıyla ilgili şu bilgileri verdi; 1 milyon 30 bin 195 öğrencinin girdiği LGS kapsamındaki merkezi sınava katılım oranı %82 olarak açıklandı. Sınava katılan 562 öğrenci tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan aldı. Testlerdeki net ortalaması geçen yıla göre artış gösterdi.
Her Gün 20 Sayfa Kitap Okumak
Kitap okuma LGS başarısında ders çalışmak kadar değerlidir. Onun için LGS'ye hazırlanan öğrencilerimizin her gün 20-30 sayfa kitap okumaları önerilmektedir.
LGS'ye hazırlanan öğrenciler her gün en az LGS'de karşılaşacağı kadar yani 90 soru çözmelidir. Çözülen soru sayısı zamanla artırılmalıdır. Konu çalışmayı bitirmiş, tüm konuları öğrenmiş olan adaylar soru çözümüne daha fazla vakit ayırmalıdır. Bu öğrencilerin günde 180 – 240 arasında soru çözmesi gerekmektedir.
Zihnimizi rahatlatıp kendimize vakit ayırdıktan sonra artık okul derslerine çalışabiliriz. Günde ortalama 60 ile 100 arasında soru çözmeliyiz. 7.sınıfa geçerken soru çözmenin önemi çok fazladır.
Liselere Geçiş Sınavı'nda (LGS) başarılı olmanın ilk koşulu planlı ve programlı çalışmak. Sınava hazırlanmaya 5. sınıfta başlanması ve dört yıllık bir program yapılması öneriliyor.
"Bu kararımızla, öğrencilerimizin sınava bayram öncesinde girmelerini daha da önemlisi öğrenci ve velilerimizin hem bayram hazırlıklarını hem de yaz tatili planlamalarını yaparken zihnen daha rahat olmalarını istedik. 2 Haziran'da yapılacak LGS sınavının soru sayısı ve soru şekliyle ilgili bir değişiklik olmayacağının ...
LGS'de Toplam Kaç Soru Var? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında toplamda 90 soru bulunmaktadır. Birinci oturumda 50 soru sözel bölümde, ikinci oturumda ise 40 soru sayısal bölümde yer almaktadır. Bu toplam 90 soru, öğrencilerin başarılarını değerlendirmek için kullanılır ve lise tercihlerine esas alınır.
Millî Eğitim Bakanlığı, 2013–2014 eğitim-öğretim yılından itibaren uygulanan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınav sisteminin kaldırıldığını, yerine ise 5 Kasım 2017 tarihinde, Liselere Geçiş Sistemi'nin (LGS) getirildiğini açıkladı.
Milli Eğitim Bakanı Selçuk, liselere yeni eğitim modeline ilişkin, "Bu sistemin ilk sınavı, 2024 yılında yapılacak." dedi.
SON DAKİKA HABERİ: Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, LGS kapsamındaki merkezi sınavın 2 Haziran 2024 Pazar günü yapılacağını açıkladı.
LGS sınavı kaç saat? LGS İlk oturum 75 dakika, ikinci oturum ise 80 dakikadır. Buna göre LGS sınavı için verilen süre toplam 155 dk olup yaklaşık 2.5 saat bir sınav süresi bulunmaktadır. Bu süre de 90 soru için gayet yeterli bir zamandır.
Geriye kalan yaklaşık 300 puanı da öğrenci sınavda yaptığı netlere göre almaktadır. LGS'de tüm soruları doğru olarak cevaplayan bir öğrenci 500 tam puan alırken; tüm soruları yanlış cevaplayan bir öğrenci 100 puan, hiçbir soruyu cevaplamayan bir öğrenci ise yaklaşık 200 puan (taban puanı) almaktadır.
Eğitim Sen Bursa Şube Başkanı Derviş Erdem, öğretmenlerin verdiği bilgiye göre özellikle Fen Bilgisi sorularının geçmiş yıllara göre en zor sınavı olduğunu söyledi.
Yerel yerleştirmede, ortaöğretim kayıt alanı, okulların türü, kontenjanı, bulundukları yer, pansiyon durumu ile öğrencilerin ikamet adresleri, okullarda bulunuşlukları, tercihler, okul başarı puanları, devam-devamsızlık ve yaş gibi kriterler göz önünde bulundurulacak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri