Çok geniş bir odak aralığına sahip bu lens, günlük kullanımda çok yönlülük sunan, ultra geniş 24 mm mimari çekimlerinden 85 mm stüdyo portrelerine ve 105 mm telefoto ile vesikalık çekimlerine kadar neredeyse tüm fotoğrafçılık türleri için ideal bir lenstir.
85 mm odak uzaklığıyla bu lens, olağanüstü portreler için idealdir. Geniş f/2 diyafram açıklığıyla mükemmel yumuşaklıkta arka planlara sahip güzel görünümlü sonuçlar elde edersiniz.
Sonuç 50mm ve 85mm birbirine çok yakın değerler ve her ikisinde de harika portreler elde edebilirsiniz. Eğer portrenin yanında manzara türü çekimler yapmak istiyorsanız 85mm almayın. Çekim yapacağınız mekan dar ise 50mm alın. f/1.8 lens almaktansa f/1.4 lens alın ve ömür boyu kullanabileceğiniz bir lensiniz olsun.
Örneğin herhangi bir araba çekimi yapmak için 50mm ideal olacaktır. Diğer modelleri ise şu şekilde sıralayabiliriz. 50mm f/1.8, 24-105 ve 85mm f/1.2 yeterlidir. Detay ve yakın plan çekimlerin kendini gösterdiği ürün fotoğrafçılığı, ayrı bir uzmanlık alanı gerektirir.
Özellikle APS-C sensor ve kroplu makinalar için idealdir. Seyahat için tarzınıza göre idealdir. Küçüktür, hafiftir, çantamızda yer kaplamaz ve boynumuzda fazla ağır olmaz. İsteğe, çekilen fotoğrafa bağlı olarak, geniş açı veya tele zoom lenslere kullanılabilir, fakat çantamızda 50 mm'yi mutlaka bulundururuz.
İlgili 20 soru bulundu
Çok yönlü 18-55 zoom aralığı sayesinde manzaradan portre ve aksiyona kadar birçok farklı konuyu zorlanmadan çekin. Hafif yapısı sayesinde bu lens günlük kullanım için idealdir.
Lensler: Ne Kadar Hızlı O Kadar İyi
Sabit ya da zoom önemli değil, düğün fotoğrafçıları için önemli olan lensin hızlı olmasıdır. "Düğün Fotoğrafçısının Lensi" diye bir lens tanımlamamız istenseydi 24-70mm f/2.8 24-70mm lensleri fotografium.com'dan resmi garantili olarak güvenle satın alabilirsiniz.
Örneğin doğa fotoğrafçılığı için 18-105 veya 18-200 mm aralığındaki lensleri tercih edebilirsiniz. Ancak ürün fotoğrafları, portre çekimleri gibi daha standart çekimler için 18-55 mm ile 18-105 mm aralığında bir seçim yapabilirsiniz. Diğer yandan iç mekan çekimleri için daha geniş açılı lensler seçmeniz gerekecektir.
Lens Numarası: Lens numarası ile gözlük numarası 4 numaraya kadar birbirine yakındır. Ancak 4 numaradan sonra lens numarası gözlük numarasına göre farklılık gösterir. Astigmatlı lenslerde numara 0.75'den başlar ve 2.75'e kadar devam eder.
Miyoplar İçin Lens
Miyoplar için çoğu markada genellikle -8.00'a kadar numara mevcuttur. Bazı markalarda ise -12.00 numaraya kadar miyop (-) lensler bulunmaktadır.
Genellikle portre lensi tanımı, 85 mm değerinin üzerinde odak uzaklığına sahip lensleri ifade eder. Buna, elde kusursuz portreler çekebilmeniz için hafif bir yapıya ve 5 stop'lu görüntü sabitleme özelliğine sahip Canon RF 85mm F2 MACRO IS STM lens örnek olarak gösterilebilir.
Ürün fotoğrafçılığında seri çekim genelde yapılmadığı için ortalama bir DSLR makine işinizi görecektir. 100 ile 600 ISO aralığında body, orta zoom aralığına sahip lens örneğin 24-105mm, 18-105mm, 24-120mm gibi bir lens ile birçok ürün fotoğrafı çekimini yapabilirsiniz.
Düşük ışıkta elde çekim yapan fotoğrafçılar için hızlı 35 mm'lik bir sabit lens. Dört adıma kadar Görüntü Sabitleyici ve f/2 maksimum diyafram açıklığına sahip 35 mm'lik bir sabit lens, düşük ışıkta yapılan fotoğrafçılık çalışmaları için idealdir.
Açık diyaframlı lensler diğer lenslere göre oldukça keskindir.Yani netliği daha iyidir. Bunun için sokak fotoğrafçılığında benim tavsiyem giriş ya da orta seviye bir kamera ama açık diyaframlı ve iyi bir lenstir. 15-35mm 2.8 lens bunu karşılayacaktır.
Manzara fotoğrafları genellikle geniş açı bir lensle çekilir. İnsan gözüne en yakın açı 50mm'dir ve bu değerin altındaki değerleri geniş açı olarak tanımlayabiliriz. Manzara fotoğrafçılığı için ideal değerler 14mm-35 mm arasındadır.
Günlük lens kullanımında istikrarı yakalamak gerekir. Göz doktorunuz özel bir inisiyatif almadığı sürece programınızı değiştirmemelisiniz. Günlük lensler insanların kişisel yaşam programlarına göre daha uzun ya da daha kısa şekilde gözde kalabilir. Ancak ortalama süreler 13-14 saat civarındadır.
Lenslerin kullanım süresi aslında lenslerin ömrünü belirtmektedir. Örneğin aylık lenslerin kullanım süresi 30 gündür. 30 gün boyunca lensleri takabilirsiniz. 30 günün sonunda lensleri yenisi ile değiştirmeniz gerekiyor. Yine haftalık lenslerin kullanım süresi ise 7 gündür.
Hectopat. Base Curve her göz için farklıdır, senin gözün BC değeri 8.6 ise ve sen 8.4 lens alırsan gözünü sıkar, rahatsız eder, o yüzden ya tam numarayı ya ondan daha fazla olanını almanı tavsiye ederim, çok yüksek olursa da gözünde durmayacaktır. Yani gözün BC değeri neyse ona en yakın olanını seçmelisin.
Hangi sensörü kullandığına bağlı.Mesela FF bi sensör kullanıyorsan 70-300ü şu şekilde hesaplayabiliriz.300/70=4.2 x yakınlaştırma yapar.70 300mm yi tam olarak görürsün.
Aylık şeffaf lensler genel olarak 1 kutu içerisinde 6 adet (bilister paket)lens olarak satışa sunulur , 6 adet (3 çift) lensi iki gözünüz için 3 ay kullanabilirsiniz.
İki gözünüz de aynı derecede ise 1 kutu lens 15 günlük kullanımı karşılar. 1 kutuda 90 blister bulunan markalar da piyasada mevcuttur. Günlük lensler her gün yenisi kullanıldığı ve kullanıldıktan sonra atıldığı için her zaman daha güvenilir ve sağlıklıdır.
Geniş açılı bir lens, standart bir kamera lensinden önemli ölçüde daha küçük bir odak uzaklığına (bir kamera lensindeki büyütme derecesi) sahip bir lenstir. 35 mm film için, standart bir lensin odak uzaklığı yaklaşık 40-60 mm iken, geniş açılı bir lens 15-35 mm'dir. 15 mm'nin altındaki her şey ultra geniş açılı olur.
Fotoğraf çekiminin en önemli noktası doğal ışık rengi olan 5500K dır. Kelvin ışığın renk duyarlılığıdır, Lümen ise ışığın şiddetidir. Çekim mekanlarının büyüklüğüne göre doğru renk ve ışık ayarını ayarlamak ustalık isteyen bir iştir.
Telefonun kamerasını kaplayan özel dizaynlı lensler, telefonunuzla birebir uyumlu olması sebebiyle kullanışlı bir seçenektir. Farklı lensler aynı anda veya üst üste takılarak kullanılabilir. Ayrıca uzaktaki nesneleri net çekmek için kullanılan telefoto lensleri de bulunur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri