Bu sorunun çözümü çok basittir. Banyo veya tuvalet fayanslarının yeniden derz dolgu yapılması gerekir. Derz dolgudan sonra su sızıntısının kesildiğini göreceksiniz. Banyodan alt kata su sızıyor olmasının bir diğer sebebi temiz su tesisatında meydana gelen su kaçaklarıdır.
Banyodan alt kata su akmasını engellemek için fayans aralarındaki derz doldu denilen kimyasal kontrol edilmelidir. Eğer derz dolgu tahrip olmuşsa, yeniden derz dolgu yapılması gerekir. Banyodaki veya tuvaletteki fayanslarda bir çatlak söz konusuysa, yine derz dolgu yardımı ile bu çatlaklar kapatılabilir.
Tuvaletten Alt Kata Su Akmasının Nedenleri
Rezervuarın iç kısmında meydana gelen arıza nedeniyle suyun durması engellenir ve biriken su dışarı taşabilir. Rezervuarda oluşan çatlak veya kırık gibi sorunlarda yine içi su dolu olan depo, tuvaletlerde su kaçağı problemini oluşturur.
Akıntının nedeni tespit edilmeli ve sorun çözülmeli. Tüm bu masraflar üst kat komşuya ait olur. Eğer su tesisatları zeminde döşeliyse ve alt kattan su sızdırıyorsa bu durumda tüm sorumluluk üst kat daireye ait olmalıdır.
Banyo sırasında dökülen kıllar ve saçlar giderde birikmişse ve duşakabin su sızdırması bundan kaynaklanıyorsa onları tel yardımıyla çıkarıp tıkanıklığı açabilirsiniz. Süzgece yakın tıkanıklığı pompa ile kolayca giderebilirsiniz. Kimyasal açıcı, karbonat veya sirke kullanmak da tıkanıklığa karşı etkili bir çözümdür.
İlgili 20 soru bulundu
Duş teknesinin en alt tabanında bulunan silikonların kabarması ve yıpranması duşakabin altından su kaçırıyor! gibi bir sorun oluşturur. Duşakabin montajı yapılırken yapılan hatalı montaj su sızdırmasına neden olur. Banyo zemininde eğrilik olması duş teknesinin yerine tam oturmasına engel olur.
Su lekelerinin düşmanı kireç çözücü!
Tüm su lekelerinin üzerine gelecek şekilde döktüğünüz kireç sökücüyü 10 dakika bekletmeniz yeterli olacaktır. Geniş yüzeylerde kireç sökücü döktüğünüz yüzeyleri bulaşık süngeri kullanarak ovalamanız, ardından su ile durulayıp kurulamanız banyonuzu ilk günkü haline döndürür.
200 TL - 1200 TL
Profesyonel ve güvenilir Su Kaçağı Tespiti hizmeti almak istersen talep oluşturabilir, gelen Su Kaçağı Tespiti fiyatlarını karşılaştırabilir ve ihtiyacını kolayca karşılayabilirsin.
Kalitesiz malzeme kullanılan yerlerde, su basıncına dayanamayan borular çatlamaya başlar ve su kaçağı meydana gelir. Bu su kaçağı sonucunda da üst kattan alt kata su sızıntısı meydana gelir. Alt kata sızan suya göre, kaçağın temiz su tesisatından olduğu tespit edilebilir.
Üst kat komşunuzun bilinçli olarak banyosundaki akan boruyu tamir ettirmemesi ve sizin masraflarınızı ödemeye yanaşmaması halinde öncelikle dava açacağınız uyarısında bulunur, ciddiye almazsa dava açabilirsiniz. Bu sorunun çözümü için ilk akla gelen ve en çok yapılan işlem belediyelere şikâyet etmektir.
Dairelerde veya iş yerlerindeki su kaçakları genelde alt katlardan gelen şikayetlerden anlaşılır. Üst kattan patlayan borular alt kata sızmaya başlamasıyla kaçak kendini belli eder. Zemin katlarda da ise yerden su çıkmasıyla ve yüksek fatura gelmesiyle su kaçağı olduğunu anlarız.
Su kaçağının bulunduğu yerlerde fayans çıkmaları, küflenmeler ve kararamalar meydana gelecektir. Zaman içinde giderilmeyen banyo su kaçakları kötü kokulara ve sıva kabarmalarına da neden olacaktır. Bu sorunları ve belirtileri görmezden gelmek daha büyük sorunlara ve masraflara neden olacaktır.
Banyoda Su Birikmesinin Sebepleri
Banyo giderinin borusu lavabo borusu kadar dar olan pimaş borularından yapılır. Banyo gideri tıkanıklığı çok sık meydana gelen tıkanıklık türlerindendir. Gider tıkandığı zaman banyoda su birikmesi meydana gelir.
Fayans aralarından geçen su, önce fayans altına birikir. Bu durum ilerleyen dönemlerde fayansların sökülmesine de sebep olabilir. Fayans altına dolan su yavaş yavaş betona geçer, eğer betonda çatlak varsa bu çatlaklar sayesinde hızlıca alt katın tavanında belirir.
Pis su borusunda oluşan hasar ve delinmeden dolayı su kaçağı oluşur. Pis suda su kaçağı meydana geldiğinde alt kat komşunuzun tavanında sararmış su lekeleri göründüğünde, pis su tesisatında kaçak olduğunu anlayabiliriz. Su kaçağı nedenleri başında kalitesiz boru malzemesi kullanımı gelir.
Su sızdıran borular, tamir etmezek binamıza aşırı derece zarar verir. Bir usta beklerken, epoksi macun ya da boru kelepçeleri gibi malzemelerle boruları geçici olarak onarabilirsiniz. Boruyu tamir ederken, işlemi daha rahat yapmak için bir kayma kaplini kullanın. Ne yaparsanız yapın, suyu kapattığınızdan emin olun.
Kiracı eğer bu nedenle bir onarım yaptırmışsa kiradan düşürülür. Öte yandan belli bir arızanın onarılmasının ihmal edilmesi nedeniyle akan banyo tavanı masrafları, komşuluk hukuku ile anlaşmaya gidilerek üst kat komşu tarafından yaptırılır.
Bu gibi sorunlara sulh hukuk mahkemesi bakmaktadır. Sulh hukuk mahkemesinde mahkeme masrafları diğer mahkemelere göre çok daha uygundur. Sulh hukuk mahkemesi ile uğraşmak istemiyorsanız bir avukata vekâlet vererek sorunu çözebilirsiniz.
Bir evde kiracının kusuru haricinde meydana gelen bir bozulma, tadilat gerektirecek bir durum için kiracılar sorumlu tutulamazlar. Ancak buna karşın kiracıların da bildirme yükümlülükleri vardır. Alt kata su sızıyorsa ve bu şikayet konusu olmuşsa kiracı bunu ev sahibine bildirmek zorundadır.
Su kaçakları, akıntı şekline göre tahmin edilebilir. Mesela aniden başlayıp sürekli akan bir su varsa, temiz su borusunun patlamış olma ihtimali çok yüksektir. Eğer yavaş yavaş kabarmaya başlamış ve gittikçe kabaran bölge genişliyorsa, uzun zaman geçmesine rağmen damlamıyor ise pis su kaçağı olma ihtimali yüksektir.
Bunun için ilk yapmanız gereken, dairenin ana vanasını kapatmak olmalıdır. Su sayacının üstündeki endeksi not ediniz. Ertesi gün tekrar endeksi kontrol ediniz. Eğer arada fark bulunuyorsa, su kaçağının olduğu kesinleşir ve bu su kaçağının temiz su tesisatından olduğunu anlarsınız.
Evde su kaçağı nasıl anlaşılır sorusunun sorulması gereken yerdeyiz. Odalarda rutubet kokusu duvar boylarında kabarma parkelerde şişme görülüyorsa küçük böcekler çıkıyorsa gidere dökülen su rogar a gelmiyorsa musluklar kapalıyken su sayacı dönüyorsa tesisat su kaçağı olduğunu anlayabiliriz.
Küçük bir kap içerisine bir fincan karbonat koyun ve üzerine bu karbonatı hamursu kıvama getirecek kadar sirke ekleyin. Elde ettiğiniz karışım tamamen homojen bir hal aldıktan sonra temizlemek istediğiniz bölgeye bir sünger yardımıyla sürün ve 15 dakika kadar bekletin. Ardından güzelce yıkayıp kurulayın.
Eğer duşakabinizi evdeki doğal yöntemlerle temizlemek istiyorsanız duşakabin camını silmek için sirke kullanabilirsiniz. Beyaz sirke ve karbonat karışımı etkili bir temizleyici olabilir. Karışımı cama sürün ve 20 dakika bekletin. Ardından su ile ovarak durulayın.
Bulaşık deterjanı ve sirke! Bir püskürtücü şişenin içine 1 ölçek bulaşık deterjanı ve 4 ölçek sirke ekleyip, çalkalayın. Oluşan karışımı duşakabinin yüzeyine sıkın ve bir kaç saat bekleyin. Bir kaç saat sonra hala karışıma ihtiyaç duyan bir görüntü varsa işlemi tekrarlayıp, yine bekleyin ve ardından durulayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri