Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e-okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.
Bu yıl alan seçimi işlemleri, 22-28 Eylül 2023 tarihlerinde alındı.
Tercih başvurusu, e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden bireysel olarak yapılacaktır. Ancak, e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden bireysel başvurunun değişik nedenlerle yapılamaması durumunda öğrencinin kayıtlı bulunduğu okul müdürlüğüne velisi tarafından Ek-1 Form doldurularak müracaat edilecektir.
9. sınıflarımız için "Anadolu Meslek Programlarında Alana Geçiş Tercih İşlemleri" başladı. Öğrencilerimiz aşağıdaki linklerden bireysel başvuru yapabileceği gibi ilgili müdür yardımcısıyla da işlemlerini yapabilirler. Başvurular için belirlenen tarih aralığı ise 22-28 Eylül 2023 şeklindedir.
İşlemlerin ardından lise alan ve dal seçimi sonuçları için geri sayıma başladı. Meslek alanlarına yerleştirme sonuçları ile okul yönetimince yapılan dala yerleştirme işleminin sonucu https://e-okul.meb.gov.tr adresinde yer alan Veli Bilgilendirme Sisteminden duyurulacaktır.
İlgili 34 soru bulundu
Lisede alan seçimi 9. sınıfta yapılmaktadır. 9. sınıfın bitmesiyle birlikte genel olarak Haziran ve Temmuz aylarında alan tercihinde bulunulur. Yıl boyu okullarının rehberlik danışmanlarıyla birlikte alanları değerlendiren öğrenciler, 10. sınıf öncesi seçimini gerçekleştirmiş olur.
Merkezi sınav puanının naklen gitmek istediği okuldaki aynı sınıf seviyesinde yerleştirme sonucunda oluşan en düşük puanlı öğrencinin puanından az olmaması kaydıyla puan üstünlüğüne göre yapılır. Ortaöğretim kayıt alanı içindeki okullara tercihe bağlı olarak yapılır.
Yerleştirmeye esas 2. nakil tercih başvuruları 31 Temmuz-4 Ağustos'ta yapılabilecek. Sonuçlar 7 Ağustos'ta açıklanacaktır. Böylece merkezi yürütülen ana yerleştirme süreci, 7 Ağustos 2023'de tamamlanmış olacaktır.
Öğrenci nakil başvuruları 28 Ağustos 2023 tarihinde başlayacaktır. Okul nakil başvuruları hafta içi 15.00-17.00 saatleri arasında öğrenci velisi tarafından aşağıda istenen evraklarla birlikte okul idaresine yapılacaktır.
Alan tercih başvurusu, e-Okul sistemi üzerinden bireysel olarak yapılması esastır. Ancak, e- Okul üzerinden bireysel başvurunun değişik nedenlerle yapılamaması durumunda öğrencinin kayıtlı olduğu okul yönetimine velisi tarafından EK-1 form doldurularak müracaat edilecektir.
Öğrencilerin yerleştirme sonuçları https://e-okul.meb.gov.tr internet adresinden açıklanacak. Sonuç bilgilerinde kaydının yapıldığı okul bilgileri bulunacak. Ayrıca, SMS ile bilgilendirilmek isteyen velilere mobil bilgilendirme servisi aracılığı ile yerleştirme sonuçları bildirilecek.
Kıymetli Velilerimiz; Okul değişikliği veya Alan değişikliği için okula gitmek zorunda kalmadan e-devlet üzerinden başvuru yapıp nakil talebinde bulunabilirsiniz. Nakil başvuruları, E-Devlet kapısına https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/gir üzerinden giriş yaparak E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi'ne kayıt edilecek.
Kendi öğrencileri arasında tercih sırasına göre öncelik yapar. Tercihler arasında öncelik ise O.B.P. (Ortaöğretim Başarı Puanı) sırasına göre yapar. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan AMP meslek alanlarını seçecek öğrenciler, kendi okulları dışındaki diğer okullarda bulunan alanları da tercih edebilecektir.
10. Sınıftan 11. sınıfa geçerken öğrencilerin Sayısal, Eşit Ağırlık/TM, Sözel Dil alanlarından birini seçmeleridir. Yapılan seçimden sonra öğrenciler seçtikleri alanın derslerini ağırlıklı olarak görür ve bu derslerden sorumlu olurlar.
Okulun açıldığı ilk hafta ve ilk iki hafta bu seçimler değişebiliyor. Okul yönetimine sorarsanız daha detaylı bilgi verirler.
Hiçbir liseye yerleşemeyenler ne yapacak? MEB tarafından yayımlanan kılavuza göre herhangi bir yere yerleşemeyen öğrenciler boş kontenjanlara yerleşecek. Hiçbir okula yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alınacak ve yerleştirme süreci tamamlanacak.
LİSE NAKİL BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? LGS yerleştirmelerine esas nakiller, iki dönemde yapılacak. Her dönemde, merkezî sınav puanı ile öğrenci alan okullar için en fazla 3, yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için en fazla 3, pansiyonlu okullar için de en fazla 3 okul tercihi yapılabilecek.
ÖĞRETMEN ÇOCUKLARINA KONTENJAN SINIRI OLMADAN NAKİL İMKÂNI
Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nde yapılan yeni düzenlemeye göre, görev yeri değişikliği yapan öğretmenlerin öğrenci olan çocuklarının liselere nakil ve geçişlerinde gideceği okulda boş kontenjan kriteri aranmayacak.
Liselere Geçiş Sistemi (LGS) tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler lise nakil tarihlerine çevrildi. Birinci nakil başvuruları 24-28 Temmuz tarihleri arasında tamamlandı. İki dönem şeklinde yapılan lise nakilleri 7 Ağustos tarihinde sonuçların açıklanmasının ardından sona erecek.
3) Onay veya ret işleminin nakil istenilen okul müdürlüğünce e-Okul sistemi üzerinden ayın son iş günü çalışma saatleri içerisinde gerçekleştirilecektir. 4) Sonuç; a) Aynı gün okulda ilan edilecektir. b) e-Okul üzerinden öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne bildirilecektir.
Nakil işleminin onaylanması genellikle 2 iş günü sürer.
CEVAP : Zorunlu işyeri stajı 2. Yarıyılın sonundan itibaren başlar. Öğrenciler 2. yarıyıldan sonra (birinci sınıfın sonunda) bir defada onbeş (15) yada otuz (30) iş günü staj yapabilir. Ayrı yapılan stajlar için ayrı başvuru ve defter doldurmak gerekmektedir.
10.sınıfın 2. döneminde veya ilk dönem sonunda alan seçimi yapacaksın. Sözel , eşit ağırlık, dil , sayısal bölümler olur. Bu bölümler okuldan okula değişir ve öğrenci talebine göre açılır veya açılmaz.
Anadolu Lisesinde seçilen alanlar; Sayısal, Eşit Ağırlık, Sözel ve Yabancı Dil'dir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri