A segmenti, Avrupa Komisyonu tarafından tanımlanan binek araç sınıflandırma sisteminde birinci kategoridir. Tanımlanan en küçük binek otomobil kategorisi olan mini sınıf otomobiller için kullanılır.
B segmenti, Avrupa Komisyonu tarafından tanımlanan binek araç sınıflandırma sisteminde ikinci kategoridir. Amerika Birleşik Devletleri'ndeki küçük sınıf ve Büyük Britanya'daki süpermini kategorisine eşdeğerdir. "Supermini" olarak adlandırılan Euro NCAP araç sınıfı, daha küçük A segmenti arabaları da içerir.
B-segmenti araçlar A-Segmenti araçlara göre daha güçlü araçlardır. Yakıt sarfiyatları ve motor güçleri de yine A-segmenti araçlara göre fazladır. Volkswagen Polo, Skoda Fabia, Hyundai i20, türü araçlar bu türde değerlendirilen araçlardır. C segmenti; araçlar orta sınıfa hitap eden araçlar olarak da bilinmektedir.
C Segment Otomobiller
Bu segmentteki araçlara örnek olarak Volkswagen Golf, Skoda Octavia, Opel Astra, Ford Focus, Renault Megane, Toyota Corolla ve Citroen C5 Aircross verilebilir. C Segmentte en çok satılan otomobiller şu şekilde: Fiat Egea Sedan. Toyota Corolla.
S Segmenti Araçlar
İki kapılı ve iki ön koltuklu; yüksek beygir gücüne sahip, üstün manevra ve yol tutuş kabiliyetleri olan spor araçlardır. Yüksek performans bu araç sınıfının en belirgin özelliğidir.
İlgili 43 soru bulundu
C segmenti, Avrupa Komisyonu tarafından tanımlanan binek araç sınıflandırma sisteminde üçüncü kategoridir ve alt orta sınıf otomobiller için kullanılır. Euro NCAP "küçük aile otomobili" boyut sınıfına ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki kompakt otomobil kategorisine eşdeğerdir.
M Segment: Çok amaçlı araçlar Değişik koşul ve durumlara uygun, ihtiyaçlara cevap veren bu otomobiller “Multi Functional Vehicles” olarak da bilinir. Renault Cangoo, Volkswagen Touran, Ford Galaxy, Peugeot 308, Ford Transit Connect, Renault Espace bu grupta değerlendirilen araçlara örnek verilebilir.
Üst orta sınıf olarak da bilinen D segmenti araçlar arasında Opel Insignia, Volkswagen Passat, Toyota Avensis, Ford Mondeo, Citroen C5, Mazda 6, Nissan Primera, Honda Accord, Alfa Romeo 156, Audi A4 sıralanabilir.
Güçlü motorları, geniş iç hacimleri ve yüksek performansları sayesinde oldukça üst düzey olan E segmenti araçlar 2018 yılında da hem sıfır hem de ikinci el piyasasında sıkça tercih ediliyor. E segmenti araç markaları arasında öne çıkanlarıysa şöyle sıralayabiliriz: BMW, Mercedes, Audi, Volvo, Saab, Jaguar, Chrysler.
F Segmenti: F segmenti otomobiller Luxury, lüks sınıf otomobillerden oluşmaktadır. F segmentinde yer alan otomobiller yüksek donanım özelliklerine, geniş iç hacme, yüksek seviye işçilik ve malzeme kalitesine olduğu kadar yüksek satış fiyatlarına da sahip lüks otomobillerdir.
B sınıfı ehliyet sahipleri otomobilin yanında kamyonet de kullanabilirler. B sınıfı ehliyete sahip olan sürücüler B, B1, M, D1 ve F sınıfı araçları kullanabilme iznine sahiptirler. Bu araçlar otomobil, 4 tekerlekli motosiklet, traktör ve azami yüklü ağırlığı 4250 kilogram olan birleşik araçlar olarak sıralanır.
Yine oldukça popüler olan bir segment olan C segmenti, 4 metreden 4,5 metreye kadar uzunluğa sahip olan araçları kapsar. Motor gücü olarak A ve B segmentlerine oranla daha yüksek bir güce sahip olmasıyla da performans olarak da oldukça verimlidir.
G segmenti araçlar:
Performans ve teknolojik donanım ağırlıklı spor araçlar bu sınıfta yer alır. Coupe, roadster gibi farklı karoser tipleri bulunur.
FIAT Egea (Type 356), 2015 yılının Mayıs ayında İtalyan otomobil üreticisi FIAT tarafından 2015 İstanbul Motor Show'da tanıtılan ve Ekim 2015'te Türkiye'de satışa sunulan, C segmenti bir aile otomobilidir.
Türkiye otomobil pazarında D Segment SUV modeller arasında en çok satılan 6 model Skoda Kodiaq, Peugeot 5008, Volvo XC60, Toyota RAV4, Seat Tarraco ve Renault Koleos. Türk tüketicilerin D segmentte en çok tercih ettiği bu SUV modeller, sundukları konfor kadar, yakıt tüketimleri ile de oldukça iddialı.
C Segmenti
- Örnek olarak HONDA CIVIC, RENAULT MEGANE, GOLF gibi araçlar verilebilir.
Otomobil segmentleri, otomobillerin boyut, hacim, fiyat, performans gibi kriterlerle değerlendirilerek oluşturulan sınıflandırmadır. Devletler ve organizasyonlar otoların sınıflandırması, tanımlanması, düzenlenmesini kapsayan çeşitli amaçlar için kullanılan oto sınıflandırmaları kullanmaktadır.
4D Segmenti Araçlar
Mercedes-Benz C Serisi, BMW 3 Serisi, Audi A4, Volkswagen Passat ve Opel Insignia gibi kült modeller oldukça konforlu ve keyifli bir yolculuk deneyimi sunuyor.
Aralık 2018 itibariyle, Volvo Cars'ın dünya genelinde yaklaşık 43.000 tam zamanlı çalışanı bulunmaktadır. Volvo Cars, premium otomobil modellerini üç segment altında satışa sunuyor: sedan (S60, S90), Estate/Hatchback (V40, V60, V90) ve SUV (XC40, XC60, XC90).
H Segmenti: 4x4 arazi araçları. I Segmenti: Spor otomobiller. W Segmenti: Bu segment station wagon otomobillerden oluşuyor.
C segmentindeki SUV araçlar kompakt yapıları ile dikkat çekiyor. Kabin genişlikleri, hacimleri ve bagaj büyüklükleri de B segmentine göre daha cömert oluyor. Ayrıca bu segmentteki SUV araçların malzeme kaliteleri ve donanımları da artıyor.
Opel Astra, Alman otomobil üreticisi Opel tarafından 1991'den beri geliştirilen ve üretilen kompakt/küçük aile (C segmenti) sınıfındaki bir otomobil modelidir. Günümüzde altıncı nesli üretimde olan Astra, Eylül 1991'de (1992 model yılı için) hatchback, sedan ve station gövde seçenekleriyle piyasaya sürüldü.
Neziroğlu Otomotiv - Birinci Sınıf Araçlar HYUNDAI i20 1.4 MPI JUMP OV.
Yakıtı ve performansı düşük A segmenti araçlar şehir içi kullanımlar için tercih edilir. 3 kapılı hatcback araçlar ve 3.50 m'yi geçmeyen araçlar A segmenti içerisinde yer alır. A segmenti otomobil örnekleri; Toyota Aygo, Fiat 500, Fiat seicento, Kia Picando.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri