A1 seviyesi, çoğu zaman başlangıç veya beginner düzeyi olarak ifade edilir. İngilizce öğrenmeye başlanılan seviye A1 seviyesidir. Oldukça temel düzeyde bir dil seviyesidir. A1 İngilizce seviyesinde basit ve rutin işleri sorunsuz bir şekilde halledebilir ve günlük durumlarla başa çıkabilirsiniz.
A1 seviyesi İngilizce yeterliliğinin başlangıç düzeyinde olduğunu belirtmek için kullanılır. Temel kelimelerin öğrenildiği, kişinin kendisi ve ailesi ile alakalı basit soruların cevaplanabildiği seviyeye işaret eder. Basit yapılı cümleler okunabilir, küçük poster ya da broşürler anlamlandırılabilir.
A1 İngilizce seviyesi, İngilizce konuşulan bir ülkeyi turist olarak ziyaret etmek gibi tüm basit durumlar için yeterli olacaktır. A1 seviyesindeki bir kişi, diğer akademik ya da profesyonel amaçlı işler için yeterli seviyede değildir.
B1, orta üstü düzey İngilizce seviyesi demektir. Öğrenciler temel İngilizce seviyelerini tamamlamak için A1 ve A2 düzeyinde eğitim görür. Daha sonra zaman ve gramer bilgisi gibi konuları içeren B1 ve B2 seviyesine geçilir.
A1 seviye İngilizce temel İngilizce olduğundan ileri seviye İngilizceye göre daha kolaydır. Fakat A1 seviye İngilizce ile İngilizce metinleri anlamak ve konuşmak daha zordur. Çünkü öğrenilen kelime sayısı ve, ifadeler kısıtlıdır.
İlgili 40 soru bulundu
İngilizce A2 (Elementary) Seviyesi
A1 seviyesine göre kişiler kendilerini ifade etmekte daha iyi duruma gelirler. Bir önceki seviyeye göre kelime haznesi ve cümle kurabilme yetenekleri daha fazladır.
Oldukça temel düzeyde bir dil seviyesidir. A1 İngilizce seviyesi, Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programında (CEFR) ilk seviyedir. A1 İngilizce seviyesinde basit ve rutin işleri sorunsuz bir şekilde halledebilir ve günlük durumlarla başa çıkabilirsiniz.
A1 – Beginner: Başlangıç seviyesi İngilizceye sahip öğrencilerimizin yer alacağı kısımdır. Bu seviyenin tamamlanması sonucu basit seviyede sohbetlere katılabilir, az sayıda kelime hazinesine sahip olabilir ve gündelik ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.
A1 Seviye İngilizce sertifikası, İngilizce öğrenmeye yeni başlayanlar için tasarlanmış bir sertifikadır. Bu sertifika, temel İngilizce dil becerilerini ve günlük yaşamda kullanılan basit ifadeleri anlama, okuma, yazma ve konuşma konusunda yeterlilik sağlar.
İlk adım olan A1 seviyesinde bir kişinin en temel 500 kelimeyi bilmesi yeterli olmakta. Fakat A2'ye geçtiğimiz zaman bu sayı 1000-1500'e ulaşıyor. B1 seviyesinde ise artık sosyal olarak aktif konuşabilmeye başlandığı için 2000-2500 kelimeye kadar çıkıyoruz.
Başlangıç seviyesindekiler için A1 ve A2 seviyesindeki akşam kursu, öğleden önce kursu veya hafta sonu kursu 20 ile 24 gün arasında sürer ve her biri 72 ders saatini kapsar (bir ders saati = 45 dakika). Bu da her akşam, öğleden önce veya hafta sonu için ortalama üç saat derse katılacağınız anlamına gelir.
Başlangıç Seviyesi A1
Günlük ifadeleri kolay anlayabilir ve sağlam yapıda ihtiyaçları karşılayacak basit cümleler kurabilir. Kendisini ve başkalarını takdim edebilir ve nerede oturduğu, bildiği kişiler ve sahip olduğu şeyler gibi kişisel detaylar konusunda sorular sorup cevaplayabilir.
A1 seviyesini tamamlamak için bir kişinin 4 ila 6 haftaya ihtiyacı vardır. Temel seviye kabul edilen A2 seviyesini bitirmek de aşağı yukarı 6 ya da 8 hafta sürer. Yani hiç İngilizce bilmeyen biri aşağı yukarı 4 ayda orta seviye İngilizce eğitimi almaya hazır hale gelir.
Araştırmaya göre ana dili Türkçe olan biri, İngilizceyi 1100 saatte öğrenebilir. Bu da 44 haftaya tekabül ediyor. Yani ortalama on ile on bir ay arası diyebiliriz. Yeni bir dil öğrenmenin ne kadar süreceği kişiye bağlı.
Başlangıç seviyesi olan A1 İngilizce derslerinde ''My Name is Aslı'' (Benim ismim Aslı) ve ''This is a table'' (Bu bir masadır.) gibi basit yapılı cümleler öğretilir. Günlük hayatta en çok kullanılan eşyaların ve fiillerin İngilizce karşılıkları da ders programlarında yer alır.
Advanced Seviyesi: Kelime ve gramer bilgisi en üst düzeyde olan seviye grubudur. Bu seviyede olan kişiler İngilizceyi akıcı derecede konuşabilir, karşısında hızlı konuşan bir kişi daha olsa anlayabilir ve İngilizce kitapları okuyabilir.
CEFR ilkelerine doğrultusunda, B1 İngilizce seviyesinde olan bir konuşmacı: İş, okul ve özel hayatta sürekli karşılaşılan, genel konularda yazılan ve söylenen fikirleri ana hatlarıyla rahatça anlayabilir. İngilizce konuşulan bir bölgeye seyahat ettiğinde, günlük sorunlar ve konular konusunda rahatça iletişim kurabilir.
A1 (Başlangıç / Elementary): Bu seviyede, bireyler temel bir İngilizce anlayışına sahiptir ve tanıdık durumlarda basit iletişim kurabilirler. A2 (Orta Altı / Pre-intermediate): Bu düzeyde, bireyler İngilizceyi günlük durumlarda kullanabilir ve basit metinleri ve konuşmaları anlayabilir.
50-59 puan: A2 seviyesi. 0-49 puan: A1 seviyesi.
A1 İngilizce Seviyesi – Başlangıç (Beginner Level)
Bu seviye tamamiyle temel hazırlama evresidir. A1 İngilizce seviyesi, Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programında (CEFR) ilk seviye olarak da tanımlayabiliriz. Tanışmak, tarih/saat öğrenme, sayılar ve mevsimler gibi temel bilgileri kapsar.
Ortaöğretim İngilizce 9-12. sınıflar Öğretim Programı, Avrupa Dilleri Öğretimi Ortak Çerçeve Programının (ADOÇP) tanımlayıcı ve pedogojik ilkelerine göre tasarlanmıştır. Bu yüzden İngilizce yeterlilik seviyeleri A1, A2 (temel kullanıcı) ile B1, B2 (Bağımsız Kullanıcı) olarak programa yansıtılmıştır.
C1 İngilizce seviyesi, Avrupa Konseyi tarafından farklı dil seviyeleri için yazılmış bir tanımlama olan Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı'nda (CEFR) beşinci seviyedir. Bu seviye, günlük konuşma dilinde "ileri seviye" olarak adlandırılabilir ve EF SET tarafından da kullanılan resmi seviye tanımlaması da budur.
Halihazırda İngilizce B2 seviyesindeyseniz, C1 seviyesine ulaşmak için 100 ile 300 saat arasında bir zamana ihtiyacınız olacaktır. Guided Learning Hours sınıfta veya ödev yaparken harcanan zaman anlamına gelir.
Avrupa Konseyi tarafından kabul edilen belgeye göre C1 seviyesindeki bir insanın neredeyse 6000 kelime, C2 seviyesindeki bir insanın ise neredeyse 8000 kelime bilmesi bekleniyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri