Beslenme: Omnivor, hem otçul, hem etçil beslenirler ama ağırlıklı olarak bitkisel besinlere ihtiyaçları var. Akvaryum 23-27C aralığında olabilir. 6-8 gibi geniş bir pH aralığında yaşayabilirler. Daha önce muhtemelen duyduğunuz bilgi: Vatozlar çöpçü değildirler yani akvaryumdaki dışkıları yemezler.
Solunum sistemleri diğer balıklardan farklılık arz eder, yanlış hatırlamıyorsam solungaç sayıları da diğer balıklara göre farklıdır. Corry ve vatoz türleri yüzeye çıkıp hava alıp dibe iniyorlar. Aynı yunuslar gibi. Bu yüzden düşük oksijenli sularda yaşayabiliyorlar.
22 ile 26 santigrat dereceler arasında yaşamaya alışıktır cüce vatoz balığı. pH değeri 6.8 ile 7.5 arasında olmalıdır. Suyun düzenli olarak filtrelenmesi ve amonyak ile nitrit bulundurmaması gerekir. Su sıcaklığında ve dengesinde ani değişimlerden kaçınılmalıdır.
Tatlı ve tuzlu sularda yaşamasının dışında akvaryumda da yaşayabilen türleri mevcuttur. Akvaryumda yaşayabilen vatoz balığı türlerine bakıldığında cüce vatoz, leopar vatoz balığı, borneo kelebek vatoz balığı ilk sırayı alanlardandır.
Tuz da vatozları etkileyen bir faktördür eğer tuz atıyorsanız akvaryumunuza vatoz ölümleri kaçınılmaz olacaktır. Akvaryumunuzda yosunlaşma fazla olmuyosa vatozlar için bitkise dip yemi kullanın.aç kaldığında balığın bağışıklığı azalır ve hasta olup ölür.
İlgili 22 soru bulundu
Vatozlar solucanlar, istiridye ve karides gibi dipte yaşayan canlıları yer. Tatlı su vatozları da bölgesel olarak değişmekle birlikte genellikle böcekleri yer.
Biraz zayıflıyor ama bir şey olmuyor. 15 günde, giderken biraz da tablet yemlerden atarsanız bir sıkıntı çıkmadan dayanabilmeleri lazım bence.
En kolay elle yakalanır.Bir zararı dokunmaz ben elimle yakalıyorum biraz huylandırır okadar. Yukarıda bahsettiğim gibi elle yakalaması çok kolay, tabi elinize alabiliyorsanız. [QUOTE=mustafa34] Vatos lar geceleri aktif olurlar ,gece ışıklar kapandıktan sonra ,bir süre sonra el çabukluğuyla yakalaybilirsiniz.
Bende derin bir oh çektim. Neticeye gelirsek ; Vatozun vücudu nemli kalmak kaydı ile 24 saat canlı kalabiliyor sanırım En azından ben bunu tecrübe ettim.
Yetişkin vatozlar 1 aya yakın aç durabilir, bu süre sonunda zayıflarlar ve bağışıklıkları düşer. 1 hafta aç kalmaktan ise etkilenmezler. Yavru vatozlar açlığı daha az tolare edebilir.
Vatoz balıkları için uygun olan akvaryum suyu sıcaklığı 24-26 derece arasıdır. Suyun sıcaklığındaki ani değişimler vatozları etkilediği için su sıcaklığınızı her zaman kontrol altında tutmanız gerekmektedir. Suyun pH derecesi ise 5.8-7.8 arasında olması tavsiye edilmektedir.
En Dayanıklı Akvaryum Balığı Hangisidir? Akvaryum ortamına diğer balıklara göre daha iyi uyum sağlayan ve uzun ömürlü olan balık türleri arasında plati balığı, melek balığı ve moli balığı gösterilmektedir.
Cüce vatozlar, akvaryumun uyumlu canlıları olduklarından agresif değildirler ve diğer balıklara saldırmazlar.
Vatoz dikenlerinin batması ile 48 saate kadar devam edebilen, yaralanmadan sonraki 30-90 dakikada zirve yapan, şiddetli ağrı ve ödem görülür. Lokal şişlik, eritem ve siyanoz gelişir.
Birçok akvaryum balığı gece bizler gibi uyur. Bu yüzden dinlenmelerine izin vermek gerekir. Vatoz balıkları ise bunun tam tersini yapar. Yani gündüzleri uyurken, geceleri beslenirler.
Ayrıca vatozlar gerekli yiyecek kirliliği olunca akvaryuma eklenir yoksa aç kalıp ölürler ve ardından etcil balık varsa yavaş yavaş tüketilirler.
Bitki ve vatoz bulunan tanklarda tuz kullanılmaz.
2 gün bir balık için hiçbir şeydir. Merak etmeyin,yem konusunda sıkıntı yaşamazsınız.
Bendeki cüce vatozlar da (albino,albino longfin ve siyahlar) akıntıdan hoşlanıyorlar.Dış ya da iç filtrenin çıkışına diziliyorlar bazen aynı yönde bakarak.Oksijeni artıracağından faydası mutlaka vardır.Yavrularla birlikte besliyorsanız fazla akıntı yavruları yorabilir diye düşünüyorum.
Vatoz Balığı Eti Yenir mi? Vatoz balıklarının karın ve sırt kısmında kemikli dikenler yer alır. Vatoz balıklarının eti; belli bölümleri ayrıştırıldıktan hemen sonra tüketilebilir.
Manta vatozu dışındaki tüm vatoz türleri bu dikene sahiptir. Bu diken zehirlidir. Vatozlar, diken dışında elektrik üretme yeteneğine de sahiptir. Vücutlarındaki özel bir organ tarafından salgılanan bu elektrik, ölümcül derecede tehlikelidir.
vatozlar sadece ölü balıkları yerler muhtemelen ölü balığınız iç filtre dış filtre dekor vs. bir yerde duruyordur iyice kontrol edin yoksa suyu zehirler. bir vatoz asla bir balığı öldürmez. Vatoz, canlı balığı yer ama yavru olması gerekir. Erişkin boyda sağlıklı veya sağlıksız hiç bir balığa bulaşmaz.
Vatozlar (Corydoras türleri) ve beta balıkları (Betta splendens) farklı davranış özellikleri ve ihtiyaçları olan iki farklı balık türüdür. Bu nedenle genelde aynı akvaryumda birlikte yaşamaları önerilmez. Ancak yine de vatoz ve beta birlikte yaşar mı sorunuza yaşar diyebiliriz. Ancak beta balığı vatozu rahatsız eder.
Vatoz lar yüksek oranda bitkisel beslenen canlılardır.Salatalık dilimleyip akvaryuma atmanızda bir sakınca yok afiyetle yiyecektir.
Cüce vatoz akvaryumu nasıl olmalıdır ? Cüce vatozlar basıncı çok sevmediği için, genelde yüksekliği az ve tabanı geniş akvaryumlar tercih edilmelidir . Kurulumda, klorundan arındırılmış su akvaryuma doldurulup, sonra bir kaç gün dinlendirilir. Daha sonrasında mangrove, opuwa, mopani gibi özel ağaç kökleri eklenir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri