Nehir Döküm Kek Kalıbı - A101. ₺250 ve üzeri siparişinize ücretsiz kargo!
Seramik kek kalıpları kolay temizlenebiliyor ve kekleri güzelleştiriyor diğer yandan kırılma ihtimalleri bir hayli yüksek. Ayrıca pişirdiğiniz kekler seramik kek kalıplarının içerisinde daha yavaş yavaş soğurlar.
Bunlar arasında granit, teflon ve döküm gibi çeşitler bulunur. Büyük tart kek kalıplarının yanı sıra mini modeller ile de fark yaratmak mümkündür. 15 cm kek kalıbı ile çekirdek bir aileden fazlasına yetebilecek kadar tart yapılabilir. Donut kek kalıbı modelleri de son derece kullanışlıdır.
*İlk kullanımdan önce deterjanla yıkanmalı, durulanıp iyice kurulanmalıdır. *Daha iyi pişirme için, kullanmadan önce az miktar sıvı yada katı yağla yağlanmalıdır. *Yıkanmadan önce soğuması beklenmelidir. Sıcakken direk suya maruz bırakıldığında ürünün yapışmaz yüzeyi hasar görebilir.
İlgili 44 soru bulundu
İşte kekin kalıptan rahatça çıkması için yapmanız gerekenler: Kek karışımını kalıba dökmeden önce kalıbı yağlayın ve hem tabanına hem de çevresine gelecek şekilde kalıba un serpin. Keki fırından çıkardıktan sonra üzerine nemli bir bez serin ve kalıbı ters çevirerek bekleyin. Keki su dolu bir kaba oturtabilirsiniz.
Granit döküm kek kalıbı da sağlıklı bir üründür. Granitten yapıldığı için uzun süreli kullanımlara uygun olarak üretilir.
Kalıba biraz katı yağ veya sıvı yağ koyun ve bir parça yağlı kağıt ya da kağıt havlu ile kalıbın her yerini, köşeler dahil yağlayın. Sprey yağ kullanıyorsanız, bu adım daha basittir.
Kekinizi fırından aldıktan sonra bir tabağın üzerine ters çevirin ve üzerine nemli bir bez koyun. Çıkarır çıkarmaz nemli bir bezin üzerine de koyabilirsiniz. Bu şekilde de rahatlıkla çıkacaktır. Bu işlemi yaparken kenarlardan bir bıçak yardımıyla hafifçe yapışan yerleri ayırmaya da gayret edin.
Keklerin Kalıba Yapışmasını Önlemek
En uygun yağlama yöntemi; bir kaseye alınacak sıvı yağın, bir fırça yardımı ile kalıba sürülmesidir. İyice yağlanan kalıbı, bir elinizle tutup, diğer elinizle bir tutam un alınız. Elinizdeki unu, kalıba doğru serpiniz.
Döküm kek kalıbı standart ürünlere göre daha kalın ve ağır bir materyal olan demirden üretildiğinden son derece dayanıklı ve sağlamdır. Uzun süre hiçbir deforme riski olmadan kullanabileceğiniz döküm kek kalıbı daha kıvamlı ve lezzetli kekler yapmanıza olanak sağlar.
Kekin kalıbını margarin ile yağla katı yağ yani kalıptan çok kolay çıkmasını sağlar. Sıvı yağ ile sakın yağlamayın.
Silikon Kek Kalıbı Fırında Kullanımı
Elbette silikon kek kalıbı kullanımı için siz de fırınları tercih edebilirsiniz. Zira bu ürünler zaten fırında kullanım için tasarlanıyor. Öncesinde fırını açarak yaklaşık 15 dakika kadar ısıtmanızda fayda olacaktır. Isıtma için 180 °C tercih edilebilir.
Daha uzun süre kullanmanız açısından yağlı kağıt kullanmayı tercih edebilirsiniz. Alt tabanının genişliğinde ve şeklinde keseceğiniz yağlı kağıdı kek kalıbının zeminine yerleştirmek hamurun kalıptan dağılmadan çıkmasına yardımcı olur.
Silikon kalıpların üretiminde %100 sıvı silikon kullanıldığı için hiçbir kanserojen madde içermez. Ayrıca kalıplarda koku ya da tat geçirgenliğinin olmaması insan sağlığı açısından da oldukça önemlidir.
Mutfaklarımızda zevkli bir uğraşı olan top kek hamuru hazırlandıktan sonra, kendine özel kalıpları içerisine kalıp üst seviyesine bir iki parmak boşluk kalacak şekilde doldurulur.
Keki fırından çıkarttıktan sonra hemen kalıptan da çıkarmaya çalışmayın. Sakinleşin ve kalıbı 10 dakika oda sıcaklığında soğuması için bekletin.
Kek piştikten sonra bir süre kekinizi fırında bırakın. Sonra alıp oda sıcaklığında dinlendirin. Dinlenmeden kesip servis etmeyin, kendini toparlamasına zaman verin. Kek pişirirken bu püf noktalarına mutlaka dikkat edin.
Kalıpta kekimizi 170 derece ısıttığımız fansız ayardaki fırında yaklaşık 45 dakika pişmeye bırakalım. Pişen keki fırından alalım ve kekin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra uygun bir servis tabağına ters çevirerek çıkaralım ve soğumaya bırakalım.
Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilya koyup spatula ile karıştırın. Homojen kıvamlı bir kek harcı elde edin. İçinde un topakları kalmamasına özen gösterin. Dikdörtgen bir borcama döküp önceden ısıtılmış 180°C' fırında yaklaşık 35 dakika pişirin.
Son olarak: kabartma tozu kekin kabarmasında oldukça önemlidir. Elinizde kabartma tozu yoksa bir tatlı kaşığı kadar karbonata limon suyu dökerek, aktif hale getirebilir ve kekinizin hamuruna ekleyebilirsiniz.
Kekin pişmesi için fırınınızın sıcaklığı da önemlidir. Genellikle 175-180 derece arasında pişirme sıcaklığı önerilir. Ancak, bazı tarifler farklı bir sıcaklıkta pişirme önerir.
Özel kaplaması maksimum seviyede yapışmazlık, maksimum seviyede çizilmezlik sağlar. Sıvı deterjan ve süngerle kolay temizlenebilir özelliğe sahiptir. Bulaşık makinesinde yıkanması tavsiye edilmez.
Keklerin Daha İyi Pişmesi İçin az miktarda sıvı veya katı yağ kullanılarak yağlanmalıdır. Kurşun içermez.
Dolayısıyla “Seramik kek kalıbı kullanışlı mı?” sorusunda olumlu yanıtlar öne çıkar. Pişirme işleminde kullanıldıklarında yapışmaz özelliklerinin göz önünde bulundurulması tavsiye edilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri