Mısır ve pirinç patlakları orta kalorili ürünler arasındadır. Ancak bu onları tamamen masum kılmaz. Çok az ve uzun aralıklarla olmak koşuluyla mısır ve pirinç patlağı diyette yenebilir ancak fazlası mutlaka tartıya da yansıyacaktır.
1 paket (96 g) içinde 369 kadar kalori mevcut.
Ölçülü ve diyet olarak hazırlanan patlamış mısır kilo aldırmaz. Ölçülü olmanın gerektiğini yeniden vurgulamak isteriz. Eğer tuzlu ve yağlı şekilde patlamış mısır yerseniz, bunu da alışkanlık haline getirirseniz zamanla vücudunuzda ödem ve yağ birikecektir.
1 su bardağı patlamış mısır (15 gram) yaklaşık 1 dilim ekmek kadar kaloriye sahiptir. Yani 65-70 kalori civarındadır. Dolayısıyla kişinin diyet listesine bağlı olarak 1-2-3 su bardağı patlamış mısır verilebilir.
Diyet listelerinde genellikle bir su bardağı olarak tüketilmesi tavsiye edilir. Genelde 1 su bardağı yenilmesi tavsiye edilen patlamış mısırın kalorisi ise 64 kalori olarak belirtilmiştir.
İlgili 24 soru bulundu
Diğer yandan patlamış mısırı az yağla, hatta yağsız yapma olanağımız varsa cipsten daha masum bir atıştırmalık olacaktır. 25 gr patlamış mısır yaklaşık 4 gr yağ içeriyor ve yaklaşık 100 kaloriyken, 20 gr cips yaklaşık 11 gr yağ içerir ve yine 100 aynı kaloridir.
Yediğiniz her tuzlu patlamış mısır tanesi size ödem olarak dönüyor ve göbek bölgesinde yağlanmaya sebep olabiliyor.
Mısır; zengin lif kaynağı olduğu ve bağırsak hareketliliği sağladığından metabolizmayı hızlandırır ve böylece kilo kaybına yardımcı olur.
1 avuç patlamış mısır 29 kalori. Orta boy 1 kase patlamış mısır kaç kalori sorunuza yanıtımız: 62 kalori. 60 gramlık porsiyon patlamış mısır 246 kalori. Koca bir tabak dolusu patlamış mısır 369 kalori olacaktır.
Mısır ve Pirinç Patlağı
Atletlerin enerji için kaloriye ihtiyacı vardır ve bu çıtır atıştırmalıklar kandaki şeker oranını yükseltmekten başka bir işe yaramazlar. Ayrıca pirincin glisemik indeksi 91 ve neredeyse glisemik indeksi 100 olan glikoz ile yarışacak seviyede.
Zira fazla tuz ve yağ üzerinden hazırlanması ile birlikte közde mısır kilo aldırır. Ancak kişinin hedefi eğer zayıflamak değil kilo almak ise, o zaman közde mısır tüketmek önemli bir katkı sağlar.
1 Adet Mısır ve Pirinç Patlağı 42,02 kaloridir. Mısır ve Pirinç Patlağı içeriğinde 9,13 Karbonhidrat(g), 0,81 Protein(g), 0,17 yağ(g), 0,35 lif(g), 8,80 Sodyum(mg), barındırır.
Çerezza Patlamış Mısır 80 G - A101. ₺250 ve üzeri siparişinize ücretsiz kargo!
Mısır yağsız şekilde çelik tencereye konduğunda yapışabilir. Kapağını mutlaka kapatmalı ve patlama süresi boyunca açmamalısınız. Mısırlar patlamaya başladıkça tencereyi sallayarak patlamayan mısırların alta çökmesini sağlayabilirsiniz ama asla açıp karıştırmaya çalışmayın.
-Bir adet karabuğday patlağı sadece 32 kaloridir. Bu da düşük kalorili atıştırmalık içerisinde yer almasını sağlar.
Bir koçanda püsküllerin çıkışı, hava koşullarına da bağlı olarak, 2-4 günde tamamlanır. Her koçanda 300-1000 püskül oluşur ve polen tozu alıncaya kadar 10-15 gün canlı kalabilir.
Sağlıklı yöntemlerle pişirildiğinde ve ölçüsü kaçırılmadığı müddet diyette mısır tüketmenin kilo aldırıcı bir etkisinin olmadığı gibi zayıflamaya yardımcı olduğu da bilinmektedir. Bol lifli yapısı nedeniyle aç hissettirmeyen mısır, diyet listelerinde ara öğün yerine geçebilir.
Diyette Yenir Mi? Mısır, tahıl grubu besinleri arasında yer alır. Lif açısından zengin bir kaynak olmasıyla diyet listelerinde yer alabilir.
Mısır yedikten sonra su içmek şiddetli karın ağrısına ve şişkinliğe neden olur, aynı zamanda sindirim sistemi ciddi anlamda yavaşlar. Bunun nedeni ise mısırın karmaşık karbonhidrat ve nişasta içermesidir. Bu içeriğe sahip bir besin üzerine su içmek, midede gaz salımı yaratır. Bu da beraberinde mide ağrısı getirir.
Mısırın yüksek miktarda karbonhidrat içermesi sindirim sistemi ve bağırsak sağlığını korur. Sindirim sistemi sağlığı açısından oldukça faydalı olan mısırın bu özelliği sayesinde bağırsak sendromu, kabızlık, ishal gibi sorunlar oluşmaz.
İçerdiği lif nedeniyle kabızlığı önleyebilir. Sindirim sistemini harekete geçirebilir. Bu sebeple en iyi atıştırmalıklardan biri olarak bilinmektedir. İçeriğinde bulunan karbonhidrat sayesinde enerji kaynağı olarak görev yaparak yorgunluğunuzu giderir.
Patlamış mısır, çoğu atıştırmalığa göre lif açısından yüksek, kalori açısından ise düşüktür. Patlamış mısırın bu özelliğini göz önüne alırsak, bilinenin aksine kilo yapmadığını ve zararlı olmadığını söyleyebiliriz.
Özellikle Cips üretiminde genellikle patates ve mısır bulunmaktadır. Patates yüksek oranda potasyum ve C vitamini içerir. Trans yağlarda kızartılan cipslerin besin değeri ise kısa bir sürede yok olur. O nedenle cipslerin aşırı tüketimi kişinin hızlı bir şekilde kilo almasına da neden olacaktır.
1 su bardağı yağsız patlamış mısır 71 kkal'dir ve ortalama olarak 1 dilim ekmeğe eşdeğer miktarda karbonhidrat içerir. Kilo verme süresinde 1-2 su bardağı ile sınırlı tutularak tüketilebilir ve ayrıca yüksek lif içeriği sayesinde tokluk hissini artırarak günlük kalori alımını da azaltabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri