On-road ve Off-road olarak kategorize edilen atv motosikletler, B sınıfı sürücü ehliyeti ile kullanılabiliyor.
Çok sorulan sorulardan biri de ATV kullanılabilmesi için ehliyet gerekir mi? Bunun cevabı, evet ATV kullanımında B1 sınıfı ehliyet alınması gerekir. B1 ehliyet net motor gücü 15 KW'ı geçmeyen ve net ağırlığının 400 kg üst sınırı olan Dört tekerlekli ATV kullanacaklara verilir.
Öncelikle şu duruma açıklama getirmek gerekir; B sınıfı olarak 3 farklı sınıf bulunur. Bunlar; B1, BE ve B'dir. B1 sınıfı ehliyette 16 yaş ve üzerin olma şartı aranır ve bu ehliyet ile dört tekerlekli motosiklet sınıfındaki araçlar kullanılabilir. Bu araçlara en bilinen örnek ATV olarak tarif edilen araçlardır.
ATV B1 Sınıfı Ehliyet Belgesi'nde kaliteli eğitim ve alanında uzman eğitmen kadrosuyla daima yanınızdayız.
Motor gücü 35 kw 'ya kadar olan (47 beygire kadar)motosikletler A2 sınıfı ehliyetle kullanılabilmektedir. Bunu 500 cc silindir hacmine kadar motosikletlerin A2 ehliyetle kullanılabildiği şeklinde de düşünebiliriz. A2 sınıfı ehliyet almak için 18 yaşını doldurmuş olmak gerekir.
İlgili 37 soru bulundu
A2 ehliyetin kapsadığı araçlar arasında ise M ve A1 sınıfı araçlar yer alır. A2 sınıf ehliyeti, A1 sınıfı ehliyetten ayıran en büyük fark, motor silindir hacminin herhangi bir kısıtlamaya tabi olmamasıdır. Bu ehliyette, 2 veya 3 tekerli olduğu fark etmeksizin silindir hacminde herhangi bir limit bulunmuyor.
A2 sürücü belgesi alan sürücüler, en düşük motor hacmine sahip 50 CC motorlardan 600 CC motor hacmine sahip motorlara kadar kullanabilmektedir. Buna göre, A1 ehliyetinden farklı olarak 150 CC, 200 CC, 250 CC, 300 CC, 450 CC, 500 CC ve 550 CC araçları kullanmak isteyen sürücüler A2 ehliyeti almalıdır.
On-road ve Off-road olarak kategorize edilen atv motosikletler, B sınıfı sürücü ehliyeti ile kullanılabiliyor.
Öncelikle belirtmek gerekir ki, ATV'ler (All Terrain Vehicle) Türkiye'de trafiğe çıkabilen araçlar arasında değildir. ATV'ler, genellikle off-road parkurlarda kullanılan, dört tekerlekten çekişli, çift kişilik araçlardır. Ancak, T3 belgesi ile ATV'lerin trafiğe çıkması mümkün hale gelir.
Azami Hız 65 Km/h
Her koşulda ve her arazide yolların tek sahibi sizsiniz.
Gençlik ATV'leri, 70 cc ile 250 cc arasındaki motorlarla yaş ve yetenek için doğru boyuttadır. Güvenlik özellikleri ve kolay otomatik şanzımanları, arazi deneyiminin tadına varmak isteyen genç sürücüler için mükemmeldir.
Cevap: 15 kilowatt 20.115 cc olur. ✩ cc: Cubic Centimetres ifadesinin kısaltılması, cm³ anlamına gelen değerdir.
İki koltuklu ATV yolcuları, elleri arka tutamaklarda, ayaklarını basamaklara sıkıca yerleştirirken dik oturabilmelidir. Yolcular da doğru giyinmeli ve kask takmalıdır.
Sonuç olarak, ATV'ler daha küçük, daha hafif ve daha çevik araçlardır, bireysel kullanım ve rekreasyon amaçları için uygundurken, UTV'ler daha büyük, daha ağır ve daha güçlü araçlardır, daha çok iş amaçlı kullanım için tasarlanmıştır.
e tabi, bir şehir aracı. Hız ne kadar basarsanız basın yükselmediğinden devir hep yüksek ve gaz neredeyse sürekli sonda gidiyorsunuz. Bu atv yi çok yormakla birlikte yüksek bir gürültü, ciddi miktarda yakıt tüketimi anlamına geliyor. Benim evimle işim arası 4 km civarı. 4 de dönüş = 8 km.
Normal araçlar gibi yan yana iki kişinin oturabildiği, hatta dört ve altı kişilik de olabilen UTV'lerin de “tip onayı”na sahip olanları, Türkiye'de plakalandırılarak trafiğe çıkartılabiliyor.
Otobanlar, ATV kullanımı için uygun olmayan yerler arasında sayılabilir. ATV'lerin otobanlarda kullanımı için birçok sebep gösterilebilir.
Bu tarz araçlar kamyonet-römork arkasında kullanılıcak araziye götürülüp getirilir.. Bir kere ATV off-road araç kategorisine girdiği için trafikte kesinlikle dolaşması yasaktır.. Arazi aracıdır yani.. Otoyola çıkamaz..
Ama yaparken dikkat etmemiz gereken şeyler var: Kask takmak zorunlu.
A2 Motosiklet Ehliyeti
Ayrıca a2 motor ehliyetine sahip olan adaylar; A1 ve M sınıfının kullanma yetkisine sahip olduğu üm araçları sürme yetkisine sahip olacakladır.
A2 Ehliyet
Motor gücü 35 KW'a kadar olan motosikletler için alınan bu sürücü belgesi A1 ve M sınıflarını kapsıyor.
Ehliyet Sınıfları ve Yaşları Hakkında Bilmeniz Gerekenler
16 yaşında alınabilecek ehliyet sınıfları; M, A1, B1 olup kapsamı 125 CC'ye kadar motorlu ve 4 tekerlekli motosiklettir.
Honda'nın en güçlü motosikletlerinden Forza 750cc kullanabilmeniz için A sınıfı motosiklet ehliyetine sahip olmalısınız. A sınıfı ehliyet alabilmek için ya 24 yaşını doldurmuş ya da 20 yaşını doldurmuş ve 2 senedir A2 sınıfı ehliyete sahip olmuş olmanız gerekiyor.
Ehliyet alma sürecinde kurs ücretleri, harç ücreti ve sınav ücreti gibi pek çok ödeme gerçekleştirilir. 2023 yılında ehliyet fiyatları şu şekildedir; A, A1, A2 ve F Sınıfı İçin Harç Ücreti: 825 TL, Değerli Kağıt Bedeli: 624 TL, Vakıf Payı: 145 TL, Toplam: 1.594 TL.
A2 ile sürülebilecek en güçlü motorlar şuan CBR 500R, R25, Ninja 400, RC 390 gibi duruyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri