A99: Yakın tanımlanmamış viral hemorajik hastalık.
N-99 İnterpol tahdit kodu kendi ülkesinde ya da İnterpol sistemine üye bir ülke tarafından hakkında İnterpol arama bülteni çıkarılan kişiler bakımından konulur. Bu kod türü aynı zamanda Türkiye'ye giriş yasağına konulmasına da neden olabilmektedir. Giriş yasağı konulmasın konusunda takdir yetkisi devlete aittir.
V-91 (Ülkeden Çıkışı İzne Tabi Geçici Koruma Kapsamındaki Yabancılar) Geçici koruma izni ile Türkiye'de ikamet eden yabancıların ülkeden çıkışları izne tabidir. V-91 tahdit kodu ve diğer ülkeden ayrılmanın izne tabi olduğu durumlarda, yabancı şahıs hakkında tesis edilen koddur.
Tahdit Kodu, emniyet teşkilatı tarafından oluşturulmuş sınır dışı edilen yabancının pasaport bilgi kısmına eklenen “Ç – G – N – V” gibi harf ve rakamlardan oluşan kişinin kendi ülkesinin dışında yabancı başka bir ülkeye girişini engellemesi için uygulanan kodlara denir.
G99: Sinir sisteminin diğer hastalıkları, başka yerde sınıflandırılmış hastalıklarda.
İlgili 45 soru bulundu
G-kodu, CNC makineleri için bir programlama dilidir. G kodu “Geometrik Kod” anlamına gelir. Bu dili bir makineye ne yapacağını veya bir şeyi nasıl yapacağını söylemek için kullanırız. G kodu komutları makineye nereye hareket edeceğini, ne kadar hızlı hareket edeceğini ve hangi yolu izleyeceğini bildirir.
G Kodları G kodları, CNC programlarının yazımında kullanılan talaş kaldırma işlemlerini doğrudan ilgilendiren kodlardır. G kod numaraları G00 – G99 arasındadır. GO1 – G1 : Kesici takımın talaş kaldırarak hareketi olup takım iş parçası ile temas halindedir.
Detaylı bilgi almak isteyenler Göç İdaresi 157 Numaralı Çağrı Merkezini arayabilirler.
İlk olarak yabancı kişi meşruhatlı vize almış olabilir. Bu vizesi ile hakkında verilmiş olan sınır dışı karar süresi dolmadan Türkiye'ye giriş yapabilir. İkinci olarak ise yabancı kişi, hakkında verilmiş olan deport kararının iptali hakkında idare mahkemesi üzerinden dava yolu talep edebilir.
Göç İdaresi Genel Müdürlüğü yabancı uyruklu bir kişinin deport cezası aldıktan sonra evlilik yapmasını çoğu zaman inandırıcı bulmuyor. Çünkü yapılan incelemelerde evliliğin sadece deport cezasını kaldırmak için meşruhatlı vize alımına yönelik yapıldığı açıkça belli oluyor.
V-69 (İkamet izni iptal edilenler)
Yabancı kişi, ülkemizde ikamet izni aldıktan sonra almış olduğu şartları sağlayamadığı, gerekli kurallara uymadığı takdirde V-69 tahdit kodu konularak kişiye 5 yıl boyunca ikamet izni verilmemektedir.
V-71 tahdit kodu, resmi makamlara adreslerini yasal süresi içinde bildirmeyen veya gerçeğe aykırı şekilde bildiren yabancılara verilen koddur. V-71 tahdit kodu, yabancının çalışma ve ikamet izninin reddini ve hatta sınır dışı edilmesini gündeme getirir.
Ayrıca vize veya vize muafiyeti ile ya da ikamet ve çalışma izni ile Türkiye'de bulundukları süre içerisinde bulaşıcı hastalığa yakalanan yabancılar ikamet ve çalışma izinleri iptal edilerek V 78 tahdit kodu ile haklarında sınırsız Türkiye'ye giriş yasağı koyularak sınır dışı edilirler.
V-84 (10 gün içerisinde ikamet izni almak koşuluna bağlı olarak giriş yapan yabancı kişiler) V-84 tahdit kodu Türk hukukunda ülkeye giriş tarihinden itibaren 10 gün içinde oturma izni alması gereken yabancılarla ilgili olduğu görülen bir hükümdür.
G-87 Tahdit kodu ile kamu düzeni – kamu güvenliği açısından sakınca görülen yabancıların yurda girmesinin ve yurtta kalmasının engellenmesi amaçlanmaktadır.
Ç-141 tahdit kodu, uluslararası terörizm faaliyetlerine katılmış veya Interpol tarafından terörizm kapsamında aranan kişiler hakkında verilen koddur. Ç-141 kodlu kişiler için ülkeye giriş yasağı uygulanır ve sınır dışı kararı alınabilir.
Deport (sınır dışı) kararı, kararının ilgiliye tebliğinden itibaren 7 gün içinde idare mahkemesinde iptal davası açarak kaldırılabilir. Dava açılması halinde dava süresince, yabancının sınır dışı edilmez. Sınır dışı kararına karşı iptal davası, deport kararını veren valiliğe karşı açılır.
Deport kaldırma ücreti mahkeme masrafları 2022 yılı için 1.000 TL civarındadır. Avukatlık masrafı ise işin hangi aşamada alındığı, şartların ve hangi seçeneğin seçileceğine göre değişkenlik göstermekle birlikte 2022 yılı için 8.000 TL ile 50.000 TL arasında değişkenlik göstermektedir.
Bu tür bir durumda vize ihlali yapan yabancı uyruklu kişinin ceza olarak kanunlarda belirtilen bir tutardaki ücreti ödemesi gerekir. Bu cezanın toplamı, 1 yıllık ikamet izni harcının 2 katı şeklinde hesaplanır.
Sınır dışı etme kararı alınanlara, sınır dışı etme kararında belirtilmek kaydıyla, Türkiye'yi terk edebilmeleri için on beş günden az olmamak üzere otuz güne kadar süre tanınır. Türkiye'den çıkış için süre tanınan kişilere, hiçbir harca tabi olmayan “Çıkış İzin Belgesi” verilir.
Yabancı hakkında deport kararı verilmesi kişinin ahlaka ve hukuka aykırı davranışlar sergilemesi, ulusal sağlık ve güvenlik tehdidi oluşturması ve çalışma izni olmadan çalışması, oturma izni yahut öğrenci oturma izni olmaksızın yaşaması gibi hallerde söz konusu olur.
G91: Artışlı programlama komutu. G92: İş parçası koordinat kaydırma komutu. G94: İlerleme mm/dak işlemleri kodu.
G50: Trigeminal sinir hastalıkları [V. kranial sinir]
G03: Diğer ve tanımlanmamış nedenlere bağlı menenjit.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri