İstanbul'dan özel aracınızla gidecekseniz Abant'a gitmenin en kısa yolu Anadolu Otoyolu'nu kullanmak. Kaynaşlı ayrımından otoyoldan çıkıp, Bolu Dağı'nı tırmandıktan sonra dağın bitiminde Abant sapağından 22 km. sonrasında göle ulaşıyorsunuz. Abant Gölü Milli Parkı'nın giriş ücreti ücreti otomobiller için 12 TL.
Ankara'dan Abant'a ulaşım için İstanbul Otoyolu'ndan Bolu Dağı geçişine ulaşmak gerekiyor. Bolu Dağı geçişinden sonra ise Abant tabelalarını takip edebilirsiniz. Bu noktadan itibaren 22 km'lik bir yolculuk yapıldıktan sonra Abant'a ulaşılıyor.
İlk olarak eğer İstanbul'dan geliyorsanız, İstanbul-Bolu arası yalnızca 264 kilometre. Bu mesafe O-4 yolu üzerinden yaklaşık olarak 2 saat 58 dakika sürüyor. Bolu'ya geldikten sonra ise Abant'a çok kısa bir sürede ulaşıyorsunuz. Yani Bolu Abant arası kaç km sorusuna yaklaşık olarak 38,8 kilometre diyebiliriz.
Bolu... Bolu otogardan bolu merkeze gidin servisle. "Merkez Duraklarının ikincisi"nde inin servisten.Büfeden "Bolu Kart" alın,5 lira kart ücreti,15 lirada yükleseniz içine yeter. O kartla "22" nolu abant otobüsüne bineceksiniz o sizi 40 dk gibi bi sürede oraya götürecek.
Harika bir manzara! Abant gölü ekim/Kasım aylarında gelinicek en güzel yerlerden biri.. doğayla iç içe olmak, şehir stresinden uzaklaşmak, huzura doymak ve doğanın sonbahara gecerkenki bu renk değişimine şahit olmak için mükemmel bir seçim. Huzuru arıyorsanız mükemmel ötesi bir yer!
İlgili 42 soru bulundu
Abant Tabiat Parkı 2022 ücretleri şu şekildedir;
Kişi başı giriş ücreti: 11₺ Kişi başı indirimli giriş ücreti: 5.50₺ Bisiklet ile giriş ücreti: 11₺ Motorsiklet ve ATV ile giriş ücreti: 22₺
Sucuk ekmek bölgenin en meşhur lezzetlerinden. Abant'ta ne yenir sorunuzun esas cevabı ise elbette alabalık olacaktır. Sadece burada yetişen kırmızı ve iri benekli balıkların tadına bakmadan kesinlikle dönmemelisiniz. Güveçte ve mangalda pişirilen alabalıkları göl manzaralı restoranlarda yiyebilirsiniz.
Mevcut Hizmetler ve Konaklama : Çevresi 7 km. olan ve yılın her ayı ayrı güzelliklere sahip bulunan gölde; piknik, çadırlı kamp, sportif olta balıkçılığı, yürüyüş, bisikletle, faytonla, atla gezinti vazgeçilmez aktivitelerdir.
Abant Gölü, Mudurnu ilçesine bağlıdır. Bolu'nun 35 kilometre güney batısında bulunan, yaklaşık 1350 metre yükseklikte ve alanı 125 hektarı bulan bir heyelan set gölüdür.
Bolu'ya giden bir çok otobüs şirketi mevcut. Bolu merkezdeki İzzet Baysal Meydanı'ndan her saat başı kalkan Abant gölü Minibüs seferleri (10 TL) mevcut.
Her ikisi de Bolu sınırları içerisinde kalan Yedigöller Milli Parkı ve Abant Gölü Tabiat Parkı, “Turizm ve Korunan Alanlar” konulu Eden 2009 Yarışmasının finalist destinasyonlarıdır. Yedigöller, ismini vadilerin önünün kapanması sonucu oluşmuş yedi adet gölden alıyor.
Bolu ile Yedigöller arası 43 km. ilk 10 km.sinde fazla bir problem yok ama. Daha sonraki 32 km'lik kısmı oldukça virajlı. Eğer yol tutuyorsa yol tutmasına engel olacak hap almayı sakın unutmayın.
Yedigöller'e Bolu'dan düzenli ulaşım sağlayan araç bulunmamakta, yaz aylarında seyehat acentalarınca günübirlik turlar düzenlenmektedir. Kış aylarında Bolu-Yedigöller yolu kapalı olduğundan ulaşım sadece Yeniçağa - Mengen - Yazıcık üzerinden yapılır.
Ankara şehir merkezinden yola çıkarak Bolu şehir merkezine özel araçları aracılığı ile ulaşım sağlamak isteyen ziyaretçiler, Anadolu Otoyolu ve 0-4 ücretli yolları üzerinden ya da Ankara Bolu Yolu ve D750 ücretsiz yolları üzerinden ulaşımlarını gerçekleştirebilir.
Aralık'tan itibaren kar yağışı ile kapanabilen Bolu-Yedigöller dağ yoluna alternatif olarak Yeniçağa-Mengen-Yazıcık yolunu tercih etmeniz bekleniyor. Her iki yolun da yaklaşık 30 kilometrelik bölümü stabilize olduğundan her şekilde kış şartlarında altınızda sağlam bir araç olmasını isteyeceksiniz.
Bolu Abant Milli Tabiat Parkına giriş ücretlerine yüzde 100 zam yapıldı. Bir otobüsün Abant'a giriş ücreti 300 liradan 600 liraya çıkartıldı.
tarım ve orman bakanlığı'na bağlı devlet konukevidir. devlete ait olduğunu bildiğim bir yapıdır. kesinlikle doğaya aykırı bir yapı değildir. hatta manzarası ile birlikte rezonans etkisi yapar.
Cevizli çörek, yoğurtlu bakla çorbası, kabaklı gözleme, keş peyniri, saray helvası, yayla çorbası, patates çorbası, tarhana çorbası, patatesli köy ekmeği, keş peynirli cevizli erişte, Mengen kuzu güveci bölgenin en bilinen ve lezzetli yemekleri arasında yer alır.
Buna karşılık ilgili idarelerin izin ve kontrolleri altında olan milli parklarda yani Abant, Gölcük, Yedigöller gibi mesire alanlarımızda piknik yapılması, normal zamanlarda mangal yakılması mümkündür.
Abant da Bolu'nun diğer doğal güzellikleri gibi mevsimsiz, her an gidilebilecek yerlerden. Eğer yolunuz ilkbahar ve yaz aylarında düşerse bol yeşilli, sonbaharda gelirseniz kızıl, kışın ise karla beraber beyazlara bürünen bir Abant göreceksiniz demektir.
Yayla çorbası, yaprak dolması, et yemeği, hoşaf, börek, baklava düğün yemekleri arasında yer alır. Ayrıca, kedi batmazı, paşa pilavı, cevizli çörek, yoğurtlu bakla çorbası, kabaklı gözleme, katık keş yöreye özgün yiyeceklerdir.
Bolu tatilinden dönüldüğü esnada, ziyaretçilerin sevdikleri insanlara alabilecekleri en popüler hediyeler arasında; bakır ürünleri, iğne oyası ürünleri, Gerede kemerleri, deri ürünleri, saray helvası, çikolata, kozalak reçeli ve çam balı yer almaktadır.
Alışveriş / Ne Alınır
Yöreye özgü organik ürünlerin ve el işlerinin satıldığı Abant pazarı otantik bir alışveriş yapmak isteyenler için en doğru adreslerden. Burada kızılcık tarhanası, mengen peyniri, dağ reçelleri ve Bolu çikolatası bulabilir; dostlarınıza güzel hediyeler alabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri