Kalsiyum açısından zengin olan yoğurt kemiklerin daha güçlü ve sağlıklı olmasını sağlar. Aç karnına yoğurt tüketimini alışkanlık haline getiren bireylerin sivilce ve akne oluşumunu minimuma indirir. Özellikle kadınlar için akne ve sivilce problemleri oldukça büyük bir stres yaratabilir.
Aç karnına içilen yoğurt suları sindirimi kolaylaştırır ve vücutta biriken yağların parçalanmasına yardımcı olur. Daha hızlı ve sağlıklı bir şekilde zayıflamak isteyenler her sabah, kahvaltıdan önce yoğurt suyu içebilir. Kas kaybını önleyip sadece yağları yaktığı için de yoğurt suyu oldukça faydalıdır.
fazla kilolarınızdan kurtulmak istiyorsanız, bu kürü öğle ve akşam yemeklerinden yaklaşık 1 saat öncesinde aç karnına tüketin.
Bağışıklık sistemi hücrelerinin büyük bir kısmı bağırsaklarda bulunur ve bağırsakların güçlü olması bağışıklık sisteminin de güçlü olması demektir. Yoğurt içerdiği probiyotikler sayesinde hem bağırsak florasını hem bağışıklık sistemini güçlendirmektedir.
Bağırsakları temizlediği, zararlı bakterileri önleyerek ishal oluşumunu engellediği için gıda zehirlenmelerine karşı koruyucudur. Kalsiyumun daha fazla emilmesini ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesini sağlamaktadır.
İlgili 19 soru bulundu
Kurubaklagil içeren çorbalar da yüksek miktarda lif içerdiği için bağırsak temizliğinde ilk sırada yer alır. Özellikle buğday, nohut, mercimek ve bulgur içerenler lif içeriği en yüksek olanlardır. Sofraların vazgeçilmezi salatalar öğün içerisinde dengeli posa alımını sağlar ve bağırsak hareketinizi artırır.
Zararlı bakteri ve mikropları öldürücü özelliği bulunur. İshal ve tifo gibi rahatsızlıklarda bağırsakları temizler. Ağız kokusundan dolayı problem yaşayan kişiler, yoğurt bu sorunu büyük oranda azaltıyor. Ayrıca diş taşı oluşumunu da önlüyor.
Özellikle akşam yemeklerinden sonra yoğurt yiyen kişiler için olduğu görülmektedir. Tabi yoğurdu sadece akşam yemeğinden sonra değil diğer öğünlerde de yemek faydalı olmaktadır.
Çünkü, sabah, öğlen, akşam yoğurt yerler. Ama tam yağlı sütü kullanacaksınız. Bunun probiyotik sayısı çok önemlidir. Yüzde 80 bağışıklık sistemini güçlendirir.
Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) yapılan akademik bir araştırmaya göre yoğurt, turşu ve kombuça gibi mayalanmış yiyecek ve içeceklerin bağırsaklardaki yararlı bakterileri (probiyotik) artırdığı ve vücutta oluşan iltihapları (inflamasyon) azaltmaya yardımcı olduğu ortaya çıktı.
Yoğurt ve limon maskesi tariflerini uygulayarak sağlıklı parıldayan bir cilde sahip olabilir ve yaşlanmayı geciktirebilirsiniz. Limon'da Alfa Hidroksi ve C vitamini asitleri çokça bulunur. Bu iki bileşen cildi onarır ve iyileştirir. Limon akne izleri ile savaşmak için idealdir.
Yoğurt bazı yemeklerin besin değerini öldürebiliyor, bu nedenle genellikle gece yatmadan önce tek başına yenmeli.
Nasıl Yapılır? Bir kaseye yoğurdu alın, üzerine taze taze sıktığınız yarım limonun suyunu ekleyin. Ardından dilerseniz 1 çay kaşığı toz zerdeçalı dilerseniz de 1 çay kaşığı pul biberi ekleyip güzelce karıştırın. İşte bu kadar.
Sağlıklı ev yoğurdu tarifi için...
İçerdiği protein ve yararlı bakterilerle de günlük beslenmemizde mutlaka yer alması gereken yoğurdun elbette günlük sütle evde mayalananını tüketmek çok önemli. Yetişkinler günde bir kase, çocuklar da en azından günde 6 yemek kaşığı ev yoğurdu yemeli.
Yoğurt zayıflatır mı kilo yapar mı konusu özellikle de diyet yapan kişilerin sıklıkla araştırdığı bir konudur. Yoğurt doğal olarak düşük kalorili bir gıda olduğundan, kilo yapma eğilimi yoktur. Tam yağlı yoğurtların kalori içeriği daha yüksek olabilir, ancak düşük yağlı veya yağsız yoğurtlar daha az kalori içerir.
Diyet dönemindeyseniz yoğurdu çeşitli şekillerde tüketebilirsiniz. Sabah kahvaltısı için yulaflı meyveli tabaklar hazırlayabilirsiniz. Ara öğünlerde meyve parçaları ve dilediğiniz tahıllarla doyurucu bir öğün geçirebilirsiniz.
Sabahları yoğurt tüketmek ve zayıflamak isterseniz bunu düzenli yapmanız önemlidir. Metabolizmanızın hızlandığı anda kilo verme hızınız da artar ve daha hızlı kilo vermeye başlarsınız. Bu nedenle düzenli tüketim kilo verme üzerinde etki sahibidir.
Yoğurt, en çok kalsiyum içeriğinden zengin olması ile bilinen bir besindir. Yeterli ölçüde vücuda alınan kalsiyum kemiklerin güçlenmesini sağlar. Bu açıdan özellikle osteoporoz gibi hastalıklara karşı koruyucu olabilir. Diş sağlığı için de vücudun ihtiyaç duyduğu kalsiyuma günlük beslenmede mutlaka yer verilmelidir.
Moda diyet gıdaların aksine obeziteyle savaşta yoğurt besin değeri ve pratikliği açısından ön sıradadır. Kahvaltının, öğlen veya akşam yemeğinin bir parçası olabildiği gibi ara öğünler içinde idealdir. Yağsız yoğurt kalsiyum veproteinden zengin dolayısıyla herhangi bir kilo verme programı için elverişlidir.
Popüler yoğurt kürleri arasında yer alan pul biber ve yoğurt karışımı yağları cayır cayır yakıyor. Yoğurt ve pul biber yağ yakan ve metabolizmayı hızlandıran besinlerdir. Bu besinler düzenli tüketimde yağ yakımını hızlandırır ve kilo verdirir. Yoğurt aynı zamanda kan şekerini dengeler ve tok tutar.
D vitamini takviyeli yoğurtlar, bağışıklık sağlığını daha da artırabilir ve soğuk algınlığı gibi hastalıkları önleme potansiyeline sahip olabilir. Sonuç olarak, düzenli olarak yoğurt tüketmenin, sağlıklı bir bağışıklık sistemi için önemli bir adım olduğu söylenebilir.
Yaklaşık olarak 100 gram yoğurt içerisinde 44 miligram D vitamini bulunur.
Yatmadan önce bir kase tarçınlı yoğurt tüketerek zayıflamanıza yardımcı olabilirsiniz. Tarçınlı yoğurt bu şekilde hızlı bir yağ yakımını başlatacak ve uykuda bile yağ yakmaya devam edeceksiniz. Düzenli olarak spordan sonra ya da ara öğünlerinizde tarçınlı yoğurt tüketerek zayıflayabilir ve yağ yakabilirsiniz.
Probiyotikler bakımından zengin olması, sindirim sisteminin düzgün çalışmasına katkıda bulunarak kilo kontrolüne yardımcı olabilir. Ancak dikkatli olunması gereken, tatlandırılmış veya şekerli yoğurt çeşitleridir, çünkü bu tür yoğurtlar fazladan şeker ve kalori içerebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri