Ara sınav(vize), bitirme(final) veya bütünleme(telafi) sınavına girmezsem ne olur? Herhangi bir sebeple ara sınav, bitirme ve bütünleme(telafi) sınavlarına giremeyen veya sınavı geçersiz olan öğrenci bu derslerin sınavlarından sıfır (0) puan almış kabul edilir.
Soru: 2. Dönem Sınavlarına girmezsem karnemde 2.dönem notlarım olmayacak mı? Cevap: 2. Dönemde yapılacak sınavlara girmeyi tercih etmeyen öğrenciler 1. dönem notlarıyla değerlendirileceğinden ikinci döneme ilişkin notları olmayacaktır.
Merhaba, geçmiş olsun. Sınava girmezseniz, o sınavdan herhangi bir şekilde kredi alamazsınız. Bir dahaki sınav döneminde telafi edebilirsiniz.
ile sınava giremeyen öğrenciler mazeretlerini belgelendirmelidirler. belgeyi (rapor, vefat belgesi vb) de ekleyerek, olay (mazeret bitimi) tarihinden itibaren en geç 3 (üç) iş günü içinde Dekanlık Makamına (Evrak kayıt Bürosu) iletir. dersin sınavına girmemiş olarak kalır.
Hayır, sınava katılma zorunluluğu bulunmamaktadır.
İlgili 38 soru bulundu
Yüz yüze eğitim kısmen başlamış olsa da okula gitmeyen bu yıl devamsız sayılmayacak, devamsızlık yüzünden sınıfta kalmayacak. Ancak sınavlar yüz yüze yapılacak ve bu sınavlara girmeyenler ne yazık ki başarısız sayılarak sınıfta kalacak.
Depremzedeler ve deprem bölgesindeki vatandaşlar için sınav zorunluluğu yok.
Mazeret sınavı, ilgili yönetim kurulunca kabul edilen haklı ve geçerli bir sebeple sınavlara katılmayan öğrenciler için açılan sınavdır. Öğrenci, mazeretini takip eden 5 (beş) iş günü içinde ilgili akademik birime kanıtlayıcı belgelerin eklendiği bir dilekçe ile ilgili birime müracaat etmelidir.
Soru: Mazeretin mazereti olur mu? Cevap: Hayır olmaz.
Hastalık hali, yakınlarından birinin vefatı, tutukluluk ve hükümlülük hali, üniversite ve diğer resmi kurumlarca görevlendirilme hali, sınav çakışması durumu ile elektrik ve internet kesintisi gibi online sınava girmeye engel teşkil eden durumlar mazeret olarak değerlendirilir.
Sorumluluk Sınavına Girmezsek Ne Olur? Sorumluluk sınavına girmemek, başarısız olduğunuz bir dersi tamamlama veya notunuzu yükseltme fırsatını kaçırmak anlamına gelir. Bu durumda, genellikle dersin başarısız kabul edildiği ve notunun geçme notunu karşılamadığı varsayılır.
Sağlık durumundan dolayı raporlu olduğu günlerde yapılacak olan sınavlara giremeyen bir öğrenci, süre içerisinde beyan ettiği mazeretinin incelenmesi ve uygun bulunması sonucunda giremediği sınavların mazeretine girebilir.
İnisiyatife kalmış durum değil, MEB ortaöğretim kurumları yönetmeliğinde aynı bu şekilde belirtili ve uymak mecburiyetindeler. Madde 36 fıkra 7'ye göre veliniz sizin yerinize izin alsın. Raporunuz olmasa da sınava girebilirsiniz.
Eğitim kurumu müdürlüklerine dilekçe ile başvuran ve tercihleri doğrultusunda yapılacak ikinci dönem sınavlarına girmeyecek olan öğrencilerin birinci dönemde aldıkları notlara göre yılı sonuna ilişkin iş ve işlemleri tamamlanacaktır.
Evet, 0 olarak sayılıyor.
CEVAP 13- Bir sınıfta bir günde yapılacak yazılı ve uygulamalı sınavların sayısının ikiyi geçmemesi esastır. Ancak zorunlu hâllerde fazladan bir sınav daha yapılabilir.
Öğrenciler, aynı eğitim öğretim yılı ve dönemi için yapılacak sınavlardan yalnızca birine katılabileceklerdir. * Öğrenciler, T.C. kimlik numara ve şifreleri ile AÖK Bilgi Yönetim Sistemine online sınav kapasitesinde giriş yaparak online sınav uygulamasına katılacaklardır.
Raporu kabul edilen öğrenciye sadece giremediği ara sınav sınavlar için özür sınav hakkı verilir. Öğrenci raporlu olsa bile kendisine, yarıyıl sonu, bütünleme ve mezuniyet sınavları için mazeret sınav hakkı verilmez.
Mevzuat kapsamında sınav izini söz konusu değildir, ancak işverenin işçisine sınava girebilmesi için izin vermemesi de iyi niyet kurallarına aykırılık teşkil eder. Diğer mazeret izni uygulamaları ise iş sözleşmelerinde belirlenebilmektedir.
1- Hastalık halinde; Hastalığın en az 3 (üç) günlük bir raporla belgelenmesi (Özel muayenehaneler hariç) ve raporun, rapor bitim tarihinden itibaren en geç 10 (on) gün içinde yazılı bir dilekçe ile kurumumuza sunması gerekmektedir.
Öğrencinin, sağlık raporu ile belgelenmiş sağlıkla ilgili mazeretinin olması Aynı gün ve saatte sınavları çakışan öğrencilere, giremedikleri sınavlar için mazeret sınavı hakkı tanınır.
Alınacak bu raporun Devlet Hastanelerinden alınması, acil hallerde özel hastanelere başvurulmuşsa sağlık raporu getirilmesi, 3. Alınacak sağlık raporunun mazeretin bitiminden itibaren en geç 5 (beş) gün içinde ilgili Dekanlık/Müdürlüğe sunulması gerekir.
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, deprem bölgesinde sınıfta kalma uygulamasının kaldırıldığını açıkladı. Özer, İstanbul'da Sabancı Öğretmen Evi'nde gazetecilerle bir araya geldi. Özer, deprem bölgesinde sınıfta kalma uygulaması olmayacağını dile getirdi.
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, deprem bölgesinde sınıfta kalmanın olmayacağını açıkladı. Alınan kararların Elazığ hariç, 10 ili kapsadığını söyleyen Bakan Özer, lise öğrencilerinin başarısız oldukları ders sayısına bakılmaksızın sorumlu olarak üst sınıfa geçeceğini duyurdu.
DEPREM BÖLGESİNDEKİ İLLERDE ÖĞRENCİLER İÇİN İKİNCİ DÖNEMDE DEVAM KOŞULU ARANMAYACAK.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri