Adım 2: Mikrofonun Dışını Temizleme
Mikrofonunuzun dışını temizlemek için, mikrofiber bez kullanabilirsiniz. Bu, mikrofonun tozunu ve diğer kirleri çıkarmak için en iyi yoldur. Bezle nazikçe mikrofonunuzu silin. Eğer mikrofonunuzun üzerinde kalıcı bir leke varsa, biraz sabunlu su kullanarak lekeyi çıkarabilirsiniz.
Öncelikle ahize temizliği sıvı ürünler kullanmamalısınız. Telefon hoparlör temizleme uygulaması yapabilmek için birkaç aparat kullanabilirsiniz. Çift taraflı bant, yumuşak kıllı fırça veya sulu boya fırçası, kürdan ve toz temizleme aparatı gibi hırdavat ürünleri içerisinden birini satın alarak temizleyebilirsiniz.
Mikrofon, telefonunuzun alt kısmında yer alır. Mikrofon deliğinin yabancı nesneler tarafından kapatılmadığından emin olun ve bulduğunuz olası nesneleri çıkardıktan sonra işlevi tekrar kontrol edin.
Bir toz fırçası veya hafif nemlendirilmiş bir mikrofiber bezle ızgaranın üzerinde biriken tozu nazikçe temizleyin. Tozun hoparlörün içine gitmesini engellemek için bu işlemi dikkatle yapın. Izgaranın arasına sıkışmış tozu temizlemek için bir kesik uçlu fırça kullanabilirsiniz.
İlgili 36 soru bulundu
Mikrofon deliğindeki tortuları ve tozları kürdanın sivri ucu ile dışarıya doğru çıkartın. Eğer kürdan yoksa pamuklu kulak çubuğunun ucuna azıcık ispirto sürün ve mikrofon deliğinin üzerinde dairesel hareketler yaparak çubuğun ucunu ızgaralara yavaşça sürtün.
Cihazlardan harici olarak kullanılan bluetooth özellikle hoparlörlerin dış yüzeylerini temizlemek için, cif benzeri malzeme kullanabilirsiniz. Bu malzemeyi, alkol bazlı bir temizlik sıvısı ile karıştırıp bir bezle cihazların yüzeyini ovarak son derece pozitif sonuçlar elde edebilirsiniz.
Hoparlör temizliğinde yumuşak fırça kullanımı:
Toz ve kir parçalarını telefonun önündeki hoparlörden temizlemenin en iyi yolu yumuşak dokulu bir fırça kullanmaktır. Buna en ideal örnek, kuru bir sulu boya fırçası diyebiliriz. Fırçayı, hoparlörün boyunca yavaş bir şekilde birkaç kez hareket ettirin.
Küçük bir fırça veya pamuklu çubuk yardımıyla alkolü mikrofon deliklerine uygulayın. Bu, kirleticileri çözecek ve bakterileri öldürecektir.
Bu tür bir sorunun en yaygın nedenlerinden biri, telefonun ahizesindeki fiziksel hasar, kir veya toz birikimi olabilir. Ahizenin içindeki mikrofon veya hoparlördeki arızalar, donanımsal problemler olarak da bu tür bir ses kesilmesine yol açabilir. Ayrıca, yazılımsal sorunlar da bu tür bir problemi tetikleyebilir.
Hepimizin evinde bulunan kürdanlar, akıllı telefonunuzun hoparlör ya da ahize girişlerini temizlemek için tercih edebileceğiniz eşyalardan biridir. Fırça ve benzeri daha ince uçlu eşyalar ile temizleme yapmak daha kolay olsa da kürdan kullanarak da akıllı telefonlarınızın hoparlörünü temizleyebilirsiniz.
Ses Testi:
Hoparlör ve mikrofonun çalışma durumunu kontrol etmek için ##0673## kodunu tuşlayabilirsiniz.
Mikrofonunuzun PC'nize bağlı olduğundan emin olun. Ses Sistemi > Ayarlar >Başlat'>seçin. Ses ayarlarında Giriş'e gidin ve Mikrofonunu testedin 'in altında, mikrofona konuşurken yükselen ve şelale olarak düşen mavi çubuğun adına bakın. Çubuk hareket ediyorsa mikrofonunuz düzgün çalışıyor demektir.
Başlat'a tıklayın ve Windows'da Ayarlar uygulamasını açın. Ayarlar uygulamasında Gizlilik ve Güvenlik (Windows 11'de) veya Gizlilik (Windows 10'da) öğesine tıklayın. Uygulama İzinleri altında Mikrofon öğesine tıklayın ve Mikrofon erişimi özelliğinin açık olduğundan emin olun.
Uygulamaların mikrofona erişimi olduğundan emin olun
Uygulamaların mikrofona erişimine izin vermek için Başlangıç simgesini ve ardından Ayarlar > Gizlilik > Mikrofon ögelerini seçin. Değiştir'i seçin, sonra Uygulamaların mikrofonunuza erişmesine izin verin seçeneğini açın.
Ahiz kelimesinin sözlük anlamı alıcıdır. Bu kelime aynı zamanda kabul etmek ve onaylamak anlamına gelir. Telefonların sesi aktarmaya ve almaya yarayan parçasına ahize denir.
Donanım ve Ses ayarları ekranında Ses > Ses cihazlarını yönet bölümüne gidin. Görüntülenen Ses ayarları penceresinde Kayıt öğesine dokunun. Mikrofon Düzeni (veya Mikrofon) öğesine sağ tıklayın ve mikrofonu etkinleştirmek veya devre dışı bırakmak için Etkinleştir veya Devre dışı bırak seçeneklerinden birini seçin.
Akıllı telefonları temizlemek için su ve sabun kullanmak en etkili yöntemlerden biri olarak görülüyor. Telefonun ön kısmı, sabunlu suya batırılmış sert olmayan bir kumaşla yavaşça temizlenebilir. Apple, gözlük camı temizlemek için kullanılan kumaşın bu amaçla kullanılabileceğini söylüyor.
Aşındırıcı kimyasallar ve çok ıslak bezlerin kullanımı cihazlara zarar vereceğinden işlemler sadece mikrofiber bez yardımıyla gerçekleştirilmelidir. Cihazın ekranı, kılıfı ve arka kasasını temizlemekte etkili olan mikrofiber bez, sabun ve su yardımıyla nemli bir hâle getirilerek yüzeye uygulanır.
Cihazları temizlerken yüzde 70 izopropil alkollü mendil veya dezenfekte edilmiş mendil kullanılabilir. Telefon temizlenirken kesinlikle çamaşır suyu kullanılmamalıdır. Cihaz temizlenirken; yumuşak, tüy bırakmayan ve hafif nemli bir bez kullanılabilir.
Suya düşme ya da su dökülmesi gibi durumlarda, telefonun dışı, suyu en iyi şekilde emen mikrofiber bez türleri ile iyice kurutulmalıdır. Kurulama işlemleri yaparken, telefonu hareket ettirilmemelidir.
Hoparlör temizliği için yumuşak diş fırçası uygun bir malzemedir. Özellikle ızgara kısmındaki tozların temizliği için yumuşak bir fırça kullanabilirsiniz. Fırçanın başlığını bir kolonya ya da hafif sabunlu su gibi uygun bir temizlik maddesi ile ıslatarak temizliği daha etkili bir hale getirebilirsiniz.
Diş Fırçası ile Hoparlör Temizliği
Özellikle iPhone hoparlör temizleme tavsiyeleri arasında yer alan bu basit yöntem, yumuşak kıllı bir diş fırçası ya da kuru bir sulu boya fırçası kullanarak nazik hareketlerle iPhone'un hoparlör çıkışındaki yapışkan maddeleri ve kirleri alabilirsiniz.
Bu elektromanyetik alan bobinin içindeki mıknatısın manyetik alanı ile etkileşime giriyor ve havada titreşimler oluşturuyor. Koninin körük aracılığıyla havayı titreştirmesiyle hoparlörden duyulabilecek ses dalgaları çıkıyor. Kısaca sistem yükselticiden gelen sinyali titreşime çevirerek frekanslara dönüştürüyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri