Aç kelimesi anlam olarak karnını doyuramayacak derecede fakir olan bir kişinin durumunu anlatmak için kullanılmaktadır. Aç kelimesinin en yaygın kullanılan eş anlamlı hali yoksul ve fakir kavramları olmaktadır.
Aç kelimesi yerine kullanılabilecek eş anlamlı kelimeler yoksul, fakir, haris ve parasızdır. Görüldüğü üzere bu dört kelime yazılış olarak birbirilerinden farklı olsa da anlam olarak aynı göreve sahiptir. Kişiler cümle içerisinde aç kelimesi yerine, fakir, haris, yoksul ve parasız kelimelerini rahatlıkla kullanabilir.
Aç kelimesinin ilk mecaz anlam taşıyan sıfat anlamı gözü doymaz iken ikinci mecaz anlamı çok isteklidir. Son olarak aç kelimesi karnı doymamış olarak anlamında zarf olarak tanımlanmıştır.
Eş sesli kelimeler: Aç, alay, bin, ay, atlet, at, bel, boğaz, çay, cilt, bağ, diz, dil, dolu, ekmek, hayır, güç, koca, kazan, koy, ekmek, iç, in, pazar, ocak, soluk, satır, sağ, yaz, yat, yaş, yar, yüz, sıra.
Aç kelimesi, birden fazla anlama sahip olduğundan, birden fazla zıt anlamı bulunmaktadır. Bunlar ise; ört, kapa, kapat ve tok olarak sıralanabilir. Aç kelimesi gibi, bu kelimelerin de dilimizde cümleler içerisinde fazlaca kullanıldığını belirtmek kesin olacaktır.
İlgili 32 soru bulundu
Bu kelimenin zıt anlamlısı 3 tanedir. Acemi kelimesinin zıt anlamlısı usta, ehil ve erbap kelimeleridir. Acemi kelimesinin anlamı Türk Dil kurumu sözlüklerinde bulmak mümkündür.
Zıt kelimesinin eş anlamı ise karşıttır. Zıt ile karşıt kelimeleri birbirinin eş anlamlısı olarak belirlenmiştir. Zıt kelimesinin, karşıt anlam ile eş anlamlı olduğunu söylemek doğru olacaktır.
Yazılışları ve okunuşları aynı olsa bile anlamları farklı olan kelimeler eş sesli olarak bilinmektedir.
Eşsesli, sesteş veya homofon; söylenişleri (telaffuzları) aynı, anlamları farklı olan (sözcükler).
Yazılış ve okunuşları aynı olan; ama anlamları birbirinden farklı olan sözcüklere eş sesli (sesteş) sözcükler denir.
Ay Kelimesinin Eş Anlamı Olan Sözcükler
Kamer ve ay aynı anlamı ifaden eden kelimelerdir.
Kibar kelimesinin eş anlamlıları, efendi, centilmen, nazik, narin ve görgülü kelimeleridir.
Sağ kelimesinin eş anlamlısı olan sözcükler sağ taraf, sağ kısım ve sağdaki kelimeleridir. Diğer anlamıyla kullanılan sağ kelimesinin eş anlamlısı ise diri veya canlı olmaktadır.
Acı kelimesinin eş anlamlar da ikinci verdiğimiz anlamı için kullanılır. İlk eş anlamlısı üzüntü ve ızdıraptır. Diğer eş anlamlıları ise şunlardır; keder, elem, ağrı, eziyet ve derttir.
Eşanlamlı, anlamdaş, müteradif veya sinonim; yazılışları farklı olduğu halde anlamları aynı veya çok yakın olan sözcükler.
Dost Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir? Dost kelimesinin Türk Dil Kurumu'na göre eş anlamlısı olarak 'arkadaş' sözcüğü Türkçede değerlendirilmektedir.
Yazılışları farklı anlamları aynı olan kelimelere eş anlamlı kelimeler denir.
Sözcüklerden biri olarak da çay kelimesi öne çıkıyor. Yani saç çay sözcüğü sesteş eş sesli bir kelimedir. İlk anlamı ile beraber çay kelimesi bir içecek şeklinde ifade edilir. Aynı şekilde ikinci anlama üzerinden ise çay kelimesi dere anlamına gelmektedir.
Dil kelimesinin eş anlamlısı lisandır. Lisan Arapça kökenli bir kelimedir.
Örneğin ''hâlâ'' kelimesi ile ''hala'' kelimeleri eş sesli kelimeler değildir. Bu iki kelimenin anlamları birbirinden farklıdır. Bakıldığı zaman yazılışları aynı gibi görünse de aynı değildir. Anlamları da birbirinden farklıdır.
100 TANE EŞ SESLİ KELİME.
Tatlı dilli ve güler yüzlü kişiler ise ''bal dudak'' olarak adlandırılır. Bal Eş Sesli (Sesteş) midir ve Eş Sesli Anlamı Nedir? Arıların çiçeklerden aldığı nektarı peteklere doldurmasıyla ürettikleri gıdaya bal denir. Bal ile asel sözcükleri eş anlamlıdır. ''Balım'' kelimesi ise bir sevgi sözcüğü olarak kullanılır.
Kolay kelimesinin eş anlamlıları basit, hafif, emeksiz, asan, zahmetsiz kelimeleri olarak öne çıkıyor.
Şekil kelimesinin eş anlamlısı olarak biçim sözcüğü karşımıza çıkmaktadır.
Güç kelimesinin eş anlamlı kelimeleri birden fazladır. Bu kelimeler ağır, bilek, can, çetin, derman, fer, hâl, hız, kudret, kuvvet, mecal, meşkül, sarp, takat, zor, efor kelimeleridir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri