Acı pul biber, metabolizmanın hızlanmasını sağlayarak, daha kısa sürede kilo vermeyi kolaylaştırır. Aynı zamanda metabolizmayı düzene sokar. Bunu da vücutta biriken zararlı toksinlerin atılmasını sağlayarak yapar. Vücut da antioksidan salınımını kolaylaştırarak, zayıflamada olumlu etki yapar.
Kırmızı pul biber, prostat ve akciğer de dahil olmak üzere birçok kanseri önlemeye yardımcı olduğu gösterilen likopen bakımından en yüksek sebzelerden biri. Acı kırmızı pul biberin metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımını artırdığı biliniyor. Özellikle kilo vermek isteyenler için ideal bir besin.
aci biberin tok tutucu etkisi yoktur. aksine acının iştah acıcı bir özelliği vardır. yag yakimina etki etmez yani yağ yakıcı etkisi de yoktur. aci biber metabolizmayı hızlandırır, bağırsakları calistirir. hatta fazlası ishale bile neden olur.
Acı biber, yendikten sonra 3 saat boyunca metabolizma hızını 1.2-2 katına kadar yükseltebilir. Yemeklerinizde pul biber, acı toz biber, sivri biber kullanarak gün boyu yaktığınız kalori miktarını arttırmanız mümkün. Acı biberin bir diğer avantajı da iştahı azaltarak tokluk hissini uzatmasıdır.
Pul biberi eklenmiş yoğurt, yağ yakımını hızlandırıcı etkisi sayesinde kilo vermek isteyenlere yardım eder. Gün içinde ya da uykudan önce 1 kase pul biberli yoğurt tüketirseniz; sabah uyandığınızda bağırsaklarınızı kolayca rahatlatabilirsiniz.
İlgili 21 soru bulundu
Yoğurt içerisine karıştırılan çeşitli malzemelerle (pul biber, kekik, limon gibi) hazırlanan, vücuttaki fazla yağın yakılmasında etkili olan kürle belirli zaman aralığı için yapılan diyet programıdır. Kürün ana malzemesi olan yoğurt, araştırma sonuçlarına göre bölgesel yağ yakımında etkili olan bir besindir.
İşte kürünüz hazır! Gece uyumadan 30 dakika önce yiyebilirsiniz. Bu karışımı yedikten sonra ağzınıza hiçbir şey koymayın. 14 gün boyunca düzenli bir şekilde yemelisiniz. 14 gün sonra göbeğinizdeki değişikliği fark edeceksiniz.
Kırmızı acı biber yağı bölgesel zayıflamada göbek yağlarını eritmede ve basenlerin sıkılaşmasında etkilidir. Kırmızı acı biber yağı etkin bir bölgesel zayıflama yağı olup önde gelen masaj yağıdır.
Lif bakımından oldukça zengin olan acı biber, bağırsak sağlığının korunmasında oldukça etkili bir yiyecektir. Sindirim sistemini destekleyerek kabızlığa iyi gelir. Acı biber bağırsak sağlığını koruyarak kolon kanseri ve parkinson hastalıklardan korumaktadır.
* Ödem söktürücü etkisi olan ananas, kivi, nar, kabuklu armut gibi meyvelerle maydanoz, salatalık ve kabak gibi sebzeler tüketilmelidir. *Ödem giderici özelliği olan kırmızı pul biber, metabolizmayı çalıştırıyor ve ödemi çözüyor. Nane, karabiber, kekik, kimyon gibi baharatlar da vücudu rahatlatıyor.
Günde 2 adedi geçmemekte fayda var. Aksi halde fazlası, özellikle ülser varsa midede sorunlara neden olabiliyor. Baharat olarak da yaygın kullanılan acı biber geniş bir fizyolojik ve farmakolojik etki yelpazesine sahip.
Zayıflama sürecini hızlandırmak için, metabolizma hızını arttırmak ve yağ yakımını hızlandırmak için yoğurt içerisine biber ve limon ilave edilmelidir. Düzenli tüketiminde etkisini görebileceğiniz yoğurt biber limon karışımı ile sağlıklı bir ara öğün yapabilirsiniz.
Acı biber tüketimi metabolizmayı hızlandırıyor. Lifli yapısı ve acı etkisi bağırsakların çalışmasını sağlıyor ve kabızlığı önlüyor. Acı biber metabolizmayı hızlandırdığı için kilo kontrolü yapmak isteyenlerin de tüketmeyi düşünebileceği bir besin. Ancak aşırı tüketiminden kaçınmalı.
Pul biberli yoğurt kürü ile hızlı ve kolay bir şekilde göbek yağlarınızdan kurtulabilirsiniz. Düzenli uygulandığınsa da yağ yakıcı etkisini gözle görülür ölçüde fark edebileceğiniz vücut değişiminde ve istediğiniz görünüme çok kısa bir zamanda kavuşabilirsiniz.
Bu sayede zayıflatıcı özelliği vardır. Ayrıca vücuttaki yağı yakma özelliği de bulunur. Lifli bir yapıya sahiptir. Gün içinde 1 tane yiyeceğiniz acı biber kabızlık sorununu önler.”
Günlük 2 adet kırmızı biberin vücudun kalsiyum, potasyum, mineral ve tuz ihtiyacını karşıladığını belirten Prof. Dr. Oğuz Özyaral, “Toz biber kullanacaksanız yemek kaşığının yarısı kadar kullanabilirsiniz.
Acı biber: Acı bibere acılığını veren kapsaisin vücut sıcaklığını yükselterek iştahın frenlenmesine ve tokluğun uzamasına, metabolizmayı hızlandırarak, yakılan kaloriyi artırmaya yardımcı oluyor.
Mineral bakımından zengin bir kaynağa sahip olan acı biber, lif ve vitaminler yönünden de fazlasıyla avantajlıdır. Geçmişten günümüze devamlılığını koruyan acı biber, deri ile direkt temasa geçtiğinde merhem özelliği görmekte ve kısa zamanda deriyi onarmaktadır.
Acı biber düzenli tüketim yapıldığı zaman kilo verdirir. Bunu yapma nedeni ise yağ yakıcı özelliğe sahip olmasından gelir. Bu özellikten dolayı kilo vermeniz daha hızlı bir hal alacaktır. Özellikle kalori yakma seviyeniz giderek daha çok artar.
Nasıl Yapılır? Bir kaseye yoğurdu alın, üzerine taze taze sıktığınız yarım limonun suyunu ekleyin. Ardından dilerseniz 1 çay kaşığı toz zerdeçalı dilerseniz de 1 çay kaşığı pul biberi ekleyip güzelce karıştırın. İşte bu kadar.
Göbek eriten yoğurtlu kür yapılışı
Maydanoz ve dereotlarının hepsini bir kaba ince ince kıyın. Limon suyunu ve 250 gram yoğurdu da ekleyip karıştırın. Haftada en az 2 kez bu kürü uygulayın. Gece uyumadan 3 saat önce tüketmeyi unutmayın.
Bu nedenle kırmızı pul biberi mümkün olduğu kadar serin yerlerde ya da buzdolabında saklamak gerekir. Yarım limon, 3 yemek kaşığı az yağlı yoğurt ve 1 çay kaşığı pul biber karışımını 15 gün akşam yatmadan önce tüketin. Bu formül yağ yakımını hızlandırırken hastalıkların önlenmesine yardımcı olur."
Genelde diyet listelerinde pul biberli yoğurt tarifi görmek mümkündür. Eğer yoğurda pul biber eklerseniz yağ yakımınız hızlanır ve bu sayede daha hızlı kilo verirsiniz. Uyumadan önce ya da gün içinde 1 kase pul biberli yoğurt tüketerek bağırsaklarınızın daha iyi çalışmasını sağlayabilirsiniz.
Popüler yoğurt kürleri arasında yer alan pul biber ve yoğurt karışımı yağları cayır cayır yakıyor. Yoğurt ve pul biber yağ yakan ve metabolizmayı hızlandıran besinlerdir. Bu besinler düzenli tüketimde yağ yakımını hızlandırır ve kilo verdirir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri