Tüm kortikosteroidlerle olduğu gibi, yüz üzerinde uzun süre kullanımından kaçınılmalıdır. FUCİDİNH %2 + %1 krem içeriğinde bulunan butil hidroksianisol (E320) ve setil alkol lokal cilt reaksiyonlarına (kontakt dermatit) yol açabilir.
Doktorunuz söylemediği sürece, Fucidin H %2 + %1 Kremi ince deri, deri ülserleri, çatlak damarlar veya akne üzerinde kullanmamalısınız. Böbreküstü bezlerinde baskılanma meydana gelebilir. Belirtileri yorgunluk, depresyon ve anksiyetedir. Bu durum, Fucidin H %2 + %1 Krem sonlandırıldığında geri döndürülebilir.
Doktorunuz söylemediği sürece, Fucidin H Kremi açık yaralar üzerinde veya burun delikleri, kulaklar, dudaklar veya genital bölge gibi hassas bölgeler üzerinde kullanmamalısınız. Doktorunuz söylemediği sürece, Fucidin H Kremi ince deri, deri ülserleri, çatlak damarlar veya akne üzerinde kullanmamalısınız.
Krem veya Merhemler: Cilt enfeksiyonlarını tedavi etmek için antibiyotik içeren kremler veya merhemler kullanılır. Bu ilaçlar kesikler, yanıklar, sivilce veya deri enfeksiyonları gibi yüzeydeki enfeksiyonlar için reçete edilir.
Çok ağrılıysa başta yanığa önce ANESTOL® POMAD (anestezik) sürülür. Sonra SİLVERDİN® KREM (Dünyada en sık tercih edilendir.) veya FUCİDİN® KREM/POMAD gibi antibakteriyeller yaraya sürülür.
İlgili 44 soru bulundu
Hidrokortizon içeriği nedeniyle, FUCİDİN H yüzde ve çocukların derisinde ve daha hafif inflamatuar durumlar dahil olmak üzere, daha hafif bir kortikosteroidin endike olduğu durumlarda özellikle endikedir. FUCİDİN H'ın yüzde ve ellerde, kasık ve koltukaltı gibi bölgelerde kullanımı kozmetik açıdan uyumludur.
SİLVERDİN PLUS; yara ve yanıklarda ortaya çıkan iltihaplanmaların (enfeksiyonların) önlenmesinde ve tedavisinde kullanılır.
Fucidin'in etkin maddesi olan Fusidik asit; Fucudium cuccineum kültüründen elde edilen bir antibiyotik olup bir çok gram-pozitif organizma üzerinde güçlü antibakteriyel etkiye sahiptir.
FUCDN'in etkin maddesi olan Fusidik asit; bir antibiyotik olup bir çok mikroorganizma üzerinde güçlü antibakteriyel (bakterileri tahrip eden veya onların çoğalmasını engelleyen) etkiye sahiptir. FUCDN'e duyarlı organizmaların oluşturduğu deri hastalıklarının tedavisinde kullanılır.
Ayrıca enfekte ekzematoid dermatit, enfekte kontakt dermatit ve enfekte kesikler/sıyrıklar gibi ikincil cilt enfeksiyonlarında da endikedir.
FUCİDİN deri ve yumuşak doku enfeksiyonları, yara enfeksiyonları, osteomiyelit, pnömoni, septisemi, yara enfeksiyonları, endokardit, süperenfekte kistik fibrozis gibi duyarlı organizmaların neden olduğu tüm stafilokoksik enfeksiyonların tedavisinde endikedir.
– Normal deri, anüsün içi ve yara bölgesini tahriş etmemelidir. Tüm bu özellikler açısından bakıldığında Kutalin Krem öne çıkmaktadır. Kutalin Krem yerine Bepanthen Plus (düz Bepanthen olmaz) Krem veya antibakteriyel Furacin veya Fucidin de olabilir ama içerik açısından Kutalin Krem tüm bunlardan daha zengindir.
yapıldıktan 2 saat sonra dövme ılık su ile yıkanır, sonrasında enfeksiyonun önlenmesi için teramycin ya da fucidin gibi antibakteriyel özellikli bir krem yaklaşık 1 hafta sürülmelidir.ilk yapıldığınla güneşle kesinlikle temas ettirilmemeli, daha sonraki dönemlerde de yüksek spf li kremler uygulanmadan güneşe ...
FUCİDİN'nin etken maddesi olan sodyum fusidat; fucudium cuccineum kültüründen elde edilen bir antibiyotik olup bir çok gram-pozitif organizma üzerinde güçlü antibakteriyel etkiye sahiptir.
FUCİCORT'u aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ
FUCİCORT böbrek üstü bezinde baskılamaya yol açabileceğinden özellikle yüzde, kıvrımlı bölgelerde ve çocuklarda uzun süreli ve sürekli uygulamadan mümkün olduğunca kaçınılmalıdır. FUCİCORT, göze yakın bölgelerde kullanıldığında dikkatli olunmalıdır.
FUCİDOX'un etkin maddesi olan fusidik asit; bir antibiyotik olup birçok mikroorganizma üzerinde güçlü antibakteriyel (bakterileri tahrip eden veya onların çoğalmasını engelleyen) etkiye sahiptir. FUCİDOX'a duyarlı organizmaların oluşturduğu deri hastalıklarının tedavisinde kullanılır.
FUCİCORT; perianal ve genital kaşıntı varlığında sadece kısa süreli kullanılmalıdır.
STAFİNE CORT göze yakın bölgelerde kullanıldığında dikkatli olunmalıdır, krem göz ile temas ettiğinde glokom gelişebilir. Ayrıca perianal ve genital kaşıntı varlığında sadece kısa süreli kullanılmalıdır.
FUCİCORT, bakteriyel enfeksiyonun bulunduğu veya bulunma olasılığı olan inflamatuar dermatozlarda endikedir. İnflamatuar dermatozlara, atopik ekzema, diskoid ekzema, staz ekzeması, seboreik dermatit, kontakt dermatit, kronik liken simpleks, psöriyazis ve diskoid lupus eritematozis dahildir.
Fusidik asit protein sentezini inhibe ederek etki gösteren dar spektrumlu, steroid yapıda bir antibiyotiktir (3,4). Fusidik asite klinik uygulma açısından önem kazandıran özelliği, metisiline dirençli Staphylo- coccus aureus (MRSA)'nın neden olduğu enfeksiyonların tedavisinde kullanıla- bilmesidir (5).
Kedilerde deri yaralanmaları ve sıyrıklar
Hasar gören doku baticon ile temizlenip fucidin krem sürülebilir hızlı iyileşmesi için madecassol kullanılabilir.
Yardımcı maddeler :Bir gram krem 0.04 mg bütilhidroksianisol, 50 mg setil alkol içerir. Yardımcı maddeler için, Bölüm 6.1'e bakınız. HELKORT; stafilokok, streptokok, propionibakterium aknes, corynebacterium minutissimum ve diğer HELKORT'a duyarlı organizmaların oluşturduğu deri enfeksiyonlarının tedavisinde endikedir.
Yapılması gereken; yara temizlendikten sonra, kirli bir yara ise antibiyotikli pomat da sürülerek pansumanla kapatılması ve günlük olarak pansumanın değiştirilmesidir. Yanma, kızarma, ağrı, şişme fark edildiğinde doktora başvurulmalıdır.
BepanJel, aynı zamanda hasar görmüş cildin iyileşme sürecini hızlandırmada etkilidir. Yara yüzeyini örterek nemli bir ortam yaratır ve böylece iyileşme sürecini hızlandırmaya destek olur.
Derin Yaralar: Büyük ve derin ameliyat yaraları, komplikasyon oluşmazsa birkaç hafta ila birkaç ay arasında iyileşebilir. Kesilme veya Dikişli Yaralar: Bu tür yaraların iyileşme süresi, dikişlerin alındığı zamanı da içerebilir. Genellikle dikişler 1-3 hafta içerisinde alınır, ancak tam iyileşme daha uzun sürebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri