Oryaldenya da açıcılardan yanan saçları kurtarmanın tek bir yolu vardır. İçeriği oldukça iyi olan bir keratin ile keratin bakımı ya da diğer bir adı ile saç botoksu uygulaması yapılmasıdır. Yanan bir saça şampuan, saç maskesi, saç yağları onaramazlar. Bu ürünler sadece saçları günü birlik bir yumuşaklık sağlayabilir.
Saç açıcılar tamamen kimyasal ürünlerdir. Saçlarımızın yapısını kalıcı olarak değiştirir ve rengini açar. Zaten saçlarımızın yapısıyla oynamasaydı, rengini de açamazdı Dolayısıyla açıcı ile açılan saç kendi kendine ya da doğal yollarla eski haline dönmez. Saçları açıcı ile açmanın dönüşü yoktur.
Hindistan cevizi yağı, argan yağı ve zeytinyağı gibi doğal yağlar yanmış saçlara çok iyi geliyor. Saçın yanması ile birlikte ortaya çıkan sert ve kuru görünümü yumuşatmak için doğal yağlara başvurabilirsin. Doğal yağlar kullanırken sadece birkaç saat boyunca yağı saçına sürmeli ve aynı gün içinde saçlarını yıkamalısın.
Yanmış saçlar için en iyi çözümlerden biri yanan uçların kestirilmesidir. Hem saçlarınızdaki yanık kısımdan kurtulabilirsiniz hem de saçlarınızın daha sağlıklı uzamasına sebep olabilirsiniz. Kestirmeyi tercih etmiyorsanız pantenol ve gliserin içeren şampuanlar tercih edebilirsiniz.
Gliserin nemi saçlara hapseder ve kurumanın, yıpranmanın önüne geçen. Lastik gibi uzayan saçlar aslında kurudur ve nemlenmeye ihtiyacı vardır. Bu sebeple gliserin kullanımı oldukça önemlidir. Düzenli kullanımda saçların sağlığına kavuşmasına yardımcı olur.
İlgili 23 soru bulundu
Neyse ki saç yanması nasıl anlaşılır sorusunun son derece basit bir yanıtı var: Bakarak! Saçlarına biraz daha yakından bakarak yanıp yanmadığını kolayca anlayabilirsin. Saçların mat, uçları kuru ve cansız görünüyorsa yanmış olabilir.
Yıpranmış saçları onarmak için ilk olarak yıpranmış saçlara uygun bir şampuan ve saç kremi kullanabilirsiniz. Özellikle keratin içeren şampuanlar ve kremler saçlarınıza iyi gelecektir. Haftada bir defa, saç probleminize uygun bir maske kullanabilirsiniz. Saçlarınız nemliyken bitkisel serumlardan faydalanabilirsiniz.
Saçların yeniden yapılanma süresi 3 aydır. Bu üç ay boyunca saçlı deriye besleyici yağlarla bakım yapmanız, yanmış saç köklerinin tekrar güçlenmesine yardım eder. Saçlı deriyi vitamin ve minerallerle desteklemezseniz saçlarınız eskisinden daha ince ve cılız çıkabilir.
YANAN SAÇ NE KADAR ZAMANDA DÜZELİR? Yanık saçların düzelmesi uzun sürebilir. Yanan saçlarınıza düzleştirici, boya, saç açıcısı kullanmamanız önerilir. Saç kurutma makineleri, maşalar ve saç düzleştiriciler saçın yıpranmasın da etkisi çok büyüktür.
Sarımsaklı şampuanlar, oksijen suyu ile yanan saçların onarılmasına yardımcı olmaktadır. Bununla beraber, saçlara duş sonrası zeytinyağı maskesi uygulamak da, kimyasal ürünler nedeniyle oluşan yanıkları onarabilmektedir.
Oryalden Yanan ve Yıpranan Saçlar
Oryalden yanan ve yıpranan saçlara bir diğer çözüm yolu keratin yüklemesi yapmaktır. Bu tür keratin bakımları kullanılan yönetimlerin doğal ve patentli olmasına veya sentetik ve silikon içerikli kimyasal içerikli olmasına göre etkisi çok farklı olur.
Kuru ve yıpranmış saçlar için Hindistan cevizi yağı ya da jojoba yağı kullanarak sağlıklı bir görünüm elde edebilirsiniz. Nemli olan saçlarınıza sadece birkaç damla bu yağlardan uygulayarak bekletebilir, daha sonra nemlendirici özelliğe sahip bir şampuan ve krem ile durulayabilirsiniz.
Bir muzu ezin ve üzerine 5-6 damla badem yağı damlatın. Karışımı saç diplerinize ve saç derinize işleyecek şekilde masajla yedirin. Karışımı saçınızda yarım saat beklettikten sonra ılık su ve şampuanla saçlarınızı yıkayın.
Duşta saçınıza uyguladığınız bakım kremini avucunuza alın. İçine 1 tatlı kaşığı karbonat koyarak karıştırın. Saçınızın keçeleşmiş bölgelerine uygulayın. İri dişli bir tarak ile saçınızı tarayın Ardından saçınızı nazikçe şampuanlayın ve uçlarına tekrar krem uygulayın.
Saçı boyadıktan sonra, saçınız ayda ortalama 1/2 büyüdüğü için 4-6 haftada bir tekrar boyatmanız gerekir. Açıcı için toplam 1 ay beklemek en iyisi. Tabii ki kökleri dert etmezseniz bunu 6-8 haftaya kadar uzatabilirsiniz. Dipler ortaya çıkmaya başladığında muhtemelen 4-6 haftaya boyamanız gerekecektir.
Oryalle saçlarınız neredeyse platine kadar açılmış. Açılmış saçı koyulaştırmak kuaförünüzün de dediği gibi cila yöntemini tercih edebilirsiniz. Bu yöntem saçlarınızın birkaç ton koyulaşmasına yardımcı olabilir. Açılan saçı koyulaştırmak için tercih edilen bir yöntem de direkt olarak saçları boyamaktır.
Açıcıyla yanmış saçlarda kırıklar dipten uca kadar her yerde olur ve saçların koparak dökülmesine neden olur. Yanmış tüm saç tiplerinde uygulayabileceğiniz Natura Keratin brezilya fönü uygulamaları ile saçlarınızın yanmış yapısından kurtulabilirsiniz.
Yanmış saçlara nasıl bakım yapılır? Yanmış saçlarınızın var olan renginden memnun değilseniz, koyu renklere boyayabilir sonrasında bakım yapmaya başlayabilirsiniz. Şampuan ve bakım kremlerinde onarıcı bakım türlerini tercih edebilirsiniz.
Saç açıcıyı saçlarınızın açılma durumuna göre 15-20 dakika bekletebilirsiniz. Saçlarınızı yıkadıktan sonra 2-3 hafta bekleyerek yeni renk tonunuzu uygulayabilirsiniz.
Yanmış Saç Normal Makasla Kesilir mi? Sadece yanmış saçlar değil, hiçbir sorunu olmayan saçların da evdeki normal makaslar ile kesilmemesi gerektiğini söylüyor kuaförler ve saç uzmanları.
İster düz ister kıvırcık olsun, yanmış saç sorunu ortaya çıktığında saçını taramaya çalışırken aşırı kabarma ve karışıklık fark edeceksin. Ayrıca saçının dokusunda bir değişiklik yaşayabilirsin ve saçın eskisi kadar iyi şekil almamaya başlar.
Yıpranmış veya yanmış saça ne iyi gelir sorusunun cevabını zeytinyağı olarak verebiliriz. Evde basit bir şekilde uygulayabileceğiniz zeytinyağı ile saç bakımı yapabilirsiniz.
Kurumuş ve yıpranmış saçları yumuşatmak için doğal zeytinyağı önerilir. Omega yağları açısından zengin olan zeytinyağı saçları dipten uca kadar besler ve yumuşamasına yardım eder. Dilerseniz 1 kutu şampuan içine 3 kaşık zeytinyağı ekleyip her duşta kullanabilirsiniz. Saçların çok iyi durulanması önerilir.
Saçların güçlü ve sağlam olması için en iyi protein kaynakları yumurta, et, tavuk, balik, süt, peynir, yoğurt, kurubaklagiller, tam tahıllardır. Saç derisi ve saç sağlığını iyileştiren diger besin ögeleri demir, biotin, çinko, selenyum, bakır, magnezyum ile A, B, E, C, D vitaminleridir.
Lastik gibi uzayan saçların asıl nedeni yoğun kimyasal işlemlere maruz kalmasıdır. Yoğun işlemlere maruz kalan saçlar zamanla incelir ve kurur. Kuruyan saçlar matlaşır ardından günü kurtarmak için yapılan yanlış uygulamalar da eklenince saçlar esnemeye başlayarak lastikleşir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri